Мрачни прогнози: Украйна губи войната още тази година

Анализът е на бившия командващ на Съвместното командване на силите на Обединеното кралство Ричард Барънс
14 апр 2024 10:10, Петър Бойчев
457
Мрачни прогнози: Украйна губи войната още тази година
Снимка БГНЕС

Генерал сър Ричард Барънс е заявил пред BBC, че съществува "сериозен риск" Украйна да загуби войната през тази година.

Причината според него е, че "Украйна може да почувства, че не може да победи". "И когато се стигне до този момент, защо хората ще искат да се бият и да умират повече, само за да защитават незащитимото?"

Украйна все още не е достигнала този момент. Но силите ѝ изпитват критичен недостиг на боеприпаси, войници и противовъздушна отбрана. Нейната широко прокламирана контраофанзива миналата година не успя да измести руснаците от завзетите от тях територии и сега Москва се подготвя за лятна офанзива, допълва британската медия.

Как ще изглежда тя и какви са вероятните ѝ стратегически цели?

"Формата на руската офанзива, която предстои, е доста ясна", смята генерал Барънс.

"Виждаме как Русия се бие на фронтовата линия, използвайки предимство от пет към едно в артилерия, боеприпаси и излишък от хора, подсилен от използването на нови оръжия.", предава Фокус

Сред тях е бомбата ФАБ, адаптирана "тъпа бомба" от съветската епоха, снабдена с перки, GPS насочване и 1500 кг взривно вещество, която опустошава украинската отбрана.

"В някакъв момент това лято, заявява генерал Барънс, очакваме да видим голяма руска офанзива с намерението да се направи нещо повече от пробив напред с малки успехи, за да се опитаме да пробием украинските линии.

"И ако това се случи, ще рискуваме руските сили да пробият и след това да навлязат в райони на Украйна, където украинските въоръжени сили няма да могат да ги спрат."

Но къде?

Миналата година руснаците знаеха точно къде е възможно да атакуват Украйна - от посока Запорожие на юг към Азовско море. Те планираха и успешно притъпиха настъплението на Украйна.

"Сега ботушът е на другия крак", тъй като Русия съсредоточава войските си и кара Киев да гадае къде ще атакува следващия път.

"Едно от предизвикателствата пред украинците, смята д-р Джак Уотлинг, старши научен сътрудник по сухопътни войни в Кралския институт на обединените служби (Rusi), е, че руснаците могат да избират къде да насочат силите си.

"Това е много дълга фронтова линия и украинците трябва да могат да я защитават цялата."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
6
 
15
 
! Отговори
Smo преди 1 месец
Войната ще продължи поне още 3 години,Това е целта да потъне Европа.Най доволни ще са .........?
330
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що да са мрачни?
329
12
 
40
 
! Отговори
стига бе преди 1 месец
Не са прогнози, това е реалността. И тя е такава от ден първи. Само зомбирани укри и краварофили могат да мечтаят за друг развой.
328
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Нане Вуте Да бе, само не казаха в кой век.
327
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с подводницата Курск? Плува ли в Уралски води?
326
15
 
6
 
! Отговори
Копейски евродепутат преди 1 месец
Вова, мачкай българите в Украйна! Вече почнах да се съмнявам в теб, да не си двойник? Първо ми обеща да ги превземеш за три дни, после за 9-ти май 2022-ра, после за 70- тата си годишнина, после пак 9-ти май 2023 г, вече наближава 9 май 2024 г. Вече съм издраскал 20-30 руски календара със Z-тове, изгризах си половината клавиатура от напрежение, получих запек и хемороиди от дивана, откъдето следя новините, няма и няма. Но ще чакам до 200-та годишнина на Октомврийската революция. Щом се налага, йес
325
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименМного, много хубави прогнози!
324
6
 
15
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Бандерлюгите у уСраина и без туй недолюбвахъ евреите, а след края на войнатъ шъ ги възненавидят заради еврейското Клоунче, той пък от своя страна шъ требва да бега да съ крий на другиот край на света, щото ако последователите на Бандерчу го гепат...., хе, таквоз и на най- големият си враг да не пожелаеш!!!!!!
323
3
 
23
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 месец
Е.б.а.т.и прогнозите! Това бабите го коментираха още през 22 година!!
322
23
 
7
 
! Отговори
руская блатная преди 1 месец
пропаднала Украйна ще строи АЕЦ , а Велика Русия не може да си спаси хората в блатната провинция Оркс..ха.ха ха ха
321
7
 
3
 
! Отговори
До европееца преди 1 месец
с главно Е. Само "Е" то ти е главно, логиката е миниатюрна! Ако ме разбираш де!
320
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо да са мрачни прогнози? Това е чудесна новина! Ще си отдъхнат и Българския и много други народи, от чийто залък се къса, и които търпят нечуана инфлация заради щуротиите на х0хлите.
319
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мрачните и оптимистичните прогнози са 50:50. А днес.бг пуска предимно мрачните, защото копейките (пардон, избирателите на путинските евродzендърски депутати в ЕП през юни) най-много на това кълват. Ако медията беше моя, и аз така щях да правя. Повече читатели - по-висок медиен рейтинг. Одобрявам.
318
6
 
17
 
! Отговори
?! преди 1 месец
Че аз съм по-анализатор от този анаЛизатор - още на 24.02.22 знаех че Украйна е загубила! А Борис рошавия да отговаря за невинните жертви - ингилизите да ПЛАЩАТ!
317
7
 
14
 
! Отговори
НАТО във фалит. преди 1 месец
терористите вече не искат долари..предпочитат да им се плаща в рубли защото скоро по целия свят ще се пазарува с рубли.
316
8
 
10
 
! Отговори
Горбучов преди 1 месец
абе знаем ги тия лоши прогнози на загнилия Запад и вечния СССР.. Още раздаваме жино за погребания СССР. Ще раздаваме житно и за вечната Русия..ха ха ха х а
315
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО бил във фалит. Вече започвам да се ядосвам защо тези новини щабът на НАТО ги съобщава само на копейките. Те с какво са по-заслужили инфото от останалите хора?
314
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 303. Щом България е най-бедната държава в света, за теб специално има голям избор на географски ширини и свободи: Чад, Бурунди, Еритрея, Либерия, Нигер, ЦАР, Сев. Корея, Сиера Леоне, Южен Судан, Йемен, Сомалия, Уганда, Малави,...мога да ти препоръчвам до утре, но какво ще кажеш за братски Афганистан, където си продават децата, че са преситени от манджа и мангизи?
313
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не са прогнози, а реалност. Войната не я води Украйна, а НАТО,а то изгуби позиции, фалитът на организацията е налице. Не може да подкрепи дори дъщерното си дружество Израел, където Иран реши да си поиграе.
312
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добро утро! Ако укрите си мислеха, че победата ще е тяхна, много се лъжат. Зад Русия са Северна Корея, Иран, Китай! Ама на зеленото човече смъркащо бело му се привиждат победи. Русия не може да бъде победена. Крайно време е това да се проумее и да спрат да наливат милиарди в бита кауза за победа на укрите.