Нейра Чехич ще модерира дискусия за финансовото образование у нас

Тя е едно от топ лицата на телевизия Bloomberg
Обновена: 30 мар 2015 11:51 | 11 мар 2015 13:39,
4
Нейра Чехич ще модерира дискусия за финансовото образование у нас
Снимка: bgonair.bg

Нейра Чехич, която всяка вечер от студиото на телевизия Bloomberg в Лондон прави специален коментар за зрителите на България он ер, пристига за първи в София за участие в конференцията Образование и бизнес – Финансовото образование за устойчива икономика.

Конференцията се организира за втора поредна година като част от мащабното сътрудничество на световния медиeн гигант Bloomberg TV и националната телевизия България он ер и с активното участие на Инвестор.бг.

На 11 май 2015 година трите водещи икономически медии ще съберат в София управленци, хора на образованието, бизнеса, неправителствения сектор, работодателските организации и медиите, за да търсят вярната посока към устойчива икономика. Дискусията по една от основните теми – за необходимостта от ранно финансово образование, ще бъде модерирана от Чехич.

Нейра Чехич е журналист от Bloomberg TV в Лондон. Всеки ден тя обобщава новините от европейските капиталови пазари, топ бизнес и икономически събития от деня за България он ер, Bloomberg TV Индонезия, Bloomberg TV Индия, Bloomberg TV Монголия и Bloomberg HT (Турция). Чехич изготвя и седмични бизнес обзори за Sky Австралия и Monocle радио.

Нейра Чехич е пътувала из цяла Европа, отразявайки различни икономически теми - от продажбата на Nokia до цената на бургер от стволови клетки. Редовно отразява и срещите на европейските финансови министри и лидери в Брюксел, където директните й въпроси към бившия италиански министър председател Марио Монти изведоха новини за редица новинарски компании.

Преди да се присъедини към Bloomberg, Нейра е работила за радио Би Би Си в бюрото в Париж. Има следдипломна квалификация по бизнес журналистика от университета в Кардиф и магистратура (с отличие) по класически и модерни езици от университета в Оксфорд.

Тя е и един от журналистите, които първи казаха: Добър ден на зрителите в България! след сключването на ексклузивния договор за партньорство между България он ер и Bloomberg TV през 2013.

Четете още за проблемите и перспективите пред образованието в България в рубриката на bgonair.bg


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Кали преди 7 години
От къде на къде турски посланник има право на глас в България !!! Ние сме българи , а не турци !!!