По едно шосе от кабинет и... щеше да има за заплати

Повече пари за учителите е едно пожелание, каза пак Борисов
21 юни 2016 13:07,
127
По едно шосе от кабинет и... щеше да има за заплати
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви, че където има пътища, там има бизнес, инвестиции и живот. Той анализира, че ако всяко правителство, управлявало досега, е строило един път, сега е щяло да има пари за заплати.

Министър-председателят отново даде да се разбере, че увеличение на парите за учителите засега не се предвижда. Той нарече обещанието на просветния министър Меглена Кунева за 10-процентен скок едно добро пожелание.

И днес министър-председателят обясни, че скокът на възнагражденията на преподавателите, който министърът на образованието обяви в неделя, не е обсъден с него и министърът на финансите.

Кунева съобщи, че заплатите ще се вдигнат от 1 януари догодина пред 12 000 учители по време на учителския събор в София през почивните дни. Вчера премиерът обясни, че той не знае за това и че в бюджета няма пари за увеличение.

Още по темата

"За да говорим по тази тема, първо трябва да дойде краят на годината, да видим всички баланси. По средата на годината, през юни, не се говори това нещо", каза днес Борисов. Той допълни, че с финансовия министър не са недружелюбни към учителите и припомни, че в края на миналата година са отпуснали 20 милиона лева за тях от събраните пари от контрабанда.

"Винаги сме искали да се дава колкото може повече за образование, здравеопазване", каза още премиерът.

Той обясни и че винаги е бил против противопоставянето на различните съсловия в обществото, защото и лекарите, и учителите, и полицаите, и артистите са изключително важни за всички.

"С една дума, за да бъдем добронамерени, нека да приемем, че това е едно добро пожелание. В разговорите с финансовия министър винаги сме знаели, че това, което може и намерим като повече, ще го дадем за учителите. Винаги. Така че, приемам това, пред толкова много хора,  г-жа Кунева да е искала да покаже, че има грижа за тях. То действително има", каза Борисов.

Той обясни, че ще бъдат положени всички усилия, ще се провери какво може да се съкрати от  различни програми, ще се търсят варианти.

Премиерът припомни, че освен 20-те милиона лева за учителите, в края на миналата година били дадени още 20 млн. за  Спешна помощ, 50 млн. лв. за пенсионерите. Борисов обясни и че военните искат повече за ескадрили и кораби. Днес Борисов отчете още 30 млн. лв. за Димово, за пътя Видин – Монтана.

"Истината е, че там, където има пътища, има бизнес, има и живот", каза премиерът, който бе във Видинско, за да инспектира ремонта на пътя. Той обеща, че това, което се събере от контрабанда, ще бъде инвестирано в Северозападна България.

"30-40 години мостовете в страната не са пипани, огромни пари отиват за там. Строим АМ "Марица", "Струма", "Хемус" и това са огромни средства", каза още премиерът.

Според него, ако всяко предишно правителство е построило по един път, докато е управлявало в мандата си, сега в бюджета е щяло да има средства за по-високи заплати и по-високи пенсии.

Борисов каза, че Северозападна България е една прекрасна част от страната, но за съжаление е изоставена.

"Има ли път, ще дойдат инвеститорите. Направим ли детските градини и училищата, ще останат и младите хора", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
ВАНГА преди 7 години
Защо няма мост към Беларус и Русия край СИЛИСТРА??? Бойко!!!! Къде ти е МОЗЪКА???
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз така и не разбра (или не ще да го каже!), че основната спирачка за чуждите инвеститори е чудовищната корупция на ВСИЧКИ нива, включая и най-високите. Колко инвеститори избягаха поради посочената причина, смее ли да каже? Ако някой иска да построи завод ще направи и инфраструктурата към него, а няма да чака Боко да му построи пътя. Пак глупости на търкалета и омайващи лафове за лапнишараните и има много, дето му вярват на лакърдиите...
98
0
 
0
 
! Отговори
Arenemanujdave преди 7 години
Daskalite se iznesoha ...ot septemvri ste bez tiah! Edin problem po-malko imate! chetete Korana i po 5 molitvi na den!
97
0
 
5
 
! Отговори
математик преди 7 години
ТОВА СЕ КАЗВА ДЕБЕЛООЧИЕ НА КУБ!!!
96
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не крадяха по 60-70% от обществена поръчка, щяхме да имаме пари и за космодрум.
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възможно най-често използваното и клиширано извинение на средностатистическия български политик: "Ако тия преди нас бяха така, сега щеше да бъде онака."
94
1
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 7 години
АКО НЕ ДАВАТЕ МИЛИОНИ ДА ВИ ПАЗЯТ КАТО МАФИОТИ , АКО НЕ ИЗСИПВАТЕ ЧУВАЛИ С МИЛИОНИ НА СЪДИИ НА ВСС ДА ВИ ПАЗЯТ НАСРАНИТЕ ***,АКО НЕ СЕ ГЛЕЗИТЕ КАТО ЕДНИ РАЗГЛЕЗЕНИ И БЕЗРАЗСЪДНИ МУТРИ С ПИЛЕЕНЕ НА ПАРИ ЗА СКЪПИ ВОЗИЛА, АКО МАЛКО ОГРАНИЧИТЕ РАЗХОДИТЕ СИ ЗА КАФЕНЦА,ЗА БЕЗПЛАТНИ БЕЗБРОЙ ПРЕВИЛЕГИИ ,МИЛИОНИ ЗА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ ЩЕ ИМА ПАРИ ЗА ВСИЧКИ МНОГО ПО-ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ ОТ ВАС. НО ВИЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ НЯМАТЕ НАСИТА И НИКОГА НЯМА ДА ИМА ПАРИ ЗА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ЗА ВАС!
93
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само мрънкате, чудя се единствено кой луд ще дойде да управлява след Боковата свинщина.
92
2
 
13
 
! Отговори
norm преди 7 години
Според "Евростат" доходите на българите се отдалечават от средноевропейските, а би трябвало да е обратното. С премиер, мислещ само за асфалт, толкова. От асфалта можеш да си открадеш, от дохода-не, а "КОЙ" иска да живее както до сега..
91
1
 
16
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Коментарите по-долу са доказателство за "народната любов" към Боко Тиквата и престъпниците от ГРОБ! Нито един коментар не прочетох в защита на герберските българоубийци.
90
2
 
12
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
С такива като Боко Тиквата начело няма да стигнем Сомалия и Бангладеш още 100 години. Едва ли и в тези две държави заплатата е 180 евро, а пенсията 80 евро, колкото зима баба ми.Каквото народът сам си е надробил, това и ще сърба, няма право да се оплаква.
89
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По тия разбити магистрали какви инвестиции бе кратуняк! Има ли една от твоите магистрали и пътища,които са построени през първия ти мандат и да не е за основен ремонт?
88
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимендо 93щото сте мързеливи тарикати!!!!трябва да се работи!!а не да седиш и да чакаш някой да дойде да ти даде парички!!!
87
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дебел и сит търбух,за наука глух!
86
2
 
13
 
! Отговори
nemam nervi преди 7 години
Всеки гласувал за герб трябва да се чувства като излъган от телефонни измамници с 7;8000 лева най-малко
85
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Където има пътища, там има и дупки след 2 месеца. После пак ровят, асфалтират. И след два месесеца пак. Инвестираме в "нашите фирми"
84
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе, интересно, как преди оцелявахме без магистрали? Как имаше заводи и фабрики и хората работеха, и бяха спокойни !?Няма ли кой да озапти тази гербаджийска пасмин. Вече трудно се издържа невероятната простотия
83
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов,ами като направи "Дунав мост 2" защо няма кьорав инвеститор във Видин.
82
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов,ами като направи "Дунав мост 2" защо няма кьорав инвеститор във Видин.
81
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ли като чуя за пътища и асфалт ми става лошо. Дали пък не е по- добре да се развива икономиката, да се вдигнат заплатите ?