Повече пари за учителите в малките населени места

Ще бъдат отделени 90 млн. лева повече в бюджета догодина
13 окт 2017 14:18,
7
Повече пари за учителите в малките населени места
Снимка: архив Булфото

Просветният министър Красимир Вълчев заяви, че в бюджета за следващата година ще има допълнително 90 млн., освен 240-те млн., които са за целогодишното осигуряване на 15-процентното увеличение на учителските заплати.

Средствата ще бъдат разпределени към училища и детски градини в малките и отдалачени населени места, където по-трудно се ангажират педагогически специалисти, както и там, където има концентрация на уязвими групи, обясни Вълчев.

Той допълни и че увеличението на заплатите няма да е еднакво за различните детски градини и училища.

"Поне три фактора се смесват за всяко едно конкретно училище и детска градина. Увеличението ще бъде от 1 до 30 процента и ще бъде повече в малките населени места. В общия случай увеличението ще бъде 5-6%", прогнозира министърът.

По думите му това диференцирано увеличение има за цел да коригира неравенствата между училищата и да предостави възможност на тези училища да привлекат учители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиганинВЯРНО - НА СЕЛО НЕ СЕ УЧИ. САМО СЕ ПОПЪЛВАТ БЕЗБРОЙ ДОКУМЕНТИ И ЗАПОВЕДИ. ЧЕРНО НА БЯЛО ДА СЕ ИМИТИРА ДЕЙНОСТ.СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ СРИЧАТ, А НЯКОИ НЕ ПОЗНАВАТ БУКВИТЕ.
5
2
 
6
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
С по десетина хлапета в час явно ще си заработят заплатите.
4
3
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
ГЕРБ пак излъгаха учителите. Увеличението на мизерните им заплати ще бъде с 5-6 %. Хранениците на ГЕРБ ще смучат от парите за образование.
3
8
 
5
 
! Отговори
Циганин преди 6 години
Те в малките населени места учителите не учат децата ,а си говорят клюки и коментират сериали с по0голямите ученици ,други се лакират в час ,трети слушат музика ,а учителите гледат във фейсбука .... ,а те щяли да им увеличават парите ,щото добре се "трудят" -циркове в училищата стават,а учителите час да мине и да си ходят . От 12 учитела ,само един учител си гледа работата както трябва ,дргуите кой комарджия ,кой пияница ,кой номера отбива .... . Пари само срещу резултати.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
15-процентното увеличение ще е между 1-30 процента, но реално-5-6. WTF?!
1
2
 
8
 
! Отговори
Модерни преди 6 години
Повече пари не значи по-добро образование, в тая държава милиарди се харчат и все по-зле става... Тинтири-минтири е цялата работа