Има ли нарушение в училището на Ана-Мария? Глас в пустиня!

Детето е аутист и има нужда от помощ
1 сеп 2018 09:45, Петя Славова
30
Има ли нарушение в училището на Ана-Мария? Глас в пустиня!
Снимка: архив, БТА

Майка на дете с аутизъм, претърпяло насилие в училище, събира пари, за да го изпрати на лечение в чужбина.

Случаят с Ана-Мария е от 2014 г. Тогава родителите  й алармираха, че момичето е станало жертва на сексуално посегателство от страна на учител. По това време момичето беше ученичка в 6-и клас в помощно училище в София. Майка й Радосвета Николова разказа, че е взела дъщеря си без бельо от училище. По случая започна разследване. 

Още по темата

"Делото обаче беше прекратено. Всички събрани документи и доказателства за нарушения в училището останаха глас в пустиня", каза пред Нова тв Радосвета. Жената е категорична, че състоянието на дъщеря й се е влошило изключително много след случая с посегателството.

"Почти година и половина отказваше да излезе от вкъщи, засили се автоагресията й, появи се и желание да напада хора, особено мъже", споделя майката.

От година насам тя води кореспонденция с различни клиники в САЩ, които заявили, че могат да помогнат на Ана-Мария. Семейството дори пътувало отвъд Океана за едноседмична програма, която струвала 3500 долара.

Американски специалисти от две клиники във Вашингтон се съгласили да изготвят обща програма за подобрение състоянието на момичето.

"Въпросните болници са най-добрите в поведенческа терапия на аутисти. За завършване на лечението са ни необходими 30 000 долара", казва Радосвета. Към момента, чрез кампания в социалните мрежи, са дарени 5300 лева.

Ана-Мария трябва да започне 8-седмичната програма през ноември. Ако желаете да помогнете за лечението й, може да преведете средства по следната банкова сметка:

"Първа инвестиционна банка" АД

IBAN: BG29FINV91501316792743

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Ана-Мария Росенова Симеонова


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Интересното по този случай е, че в национален ефир в предаването На кафе, известна та Ваня Матанова - професор, публично изобличи
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Може би си спомняте, тази обикаляше телевизиите с бившия си мъж и лъжеха най-безсрамно. Изнасилено и било „момиченцето„ което като го показаха видяхме, че е женище над 120 кг. Не само тежи толкова, но има 5 грама мозък. Та това чудо ще бъде сега лекувано. Ще му трансплантират още мозък, а майката ще я оперират от срам.
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Представете си тази мошеници е успяла да излъже някакви винарски изби и да ги убеди да и станат дарители. Ще си лекува момичето в чужбина. Боже, и тия са и повярвали! Тази е за прокурор!
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хора, тази майка е една долна лъжкиня! Пари търси и някой се връзват. Обвини цяло училище в посегателство. Съдът се произнесе. Няма виновни учители. Говори глупости как детето не се било родило аутист. Момичето се разсъблича, има мозък на три годишно дете, а е на 18години. Тежи над 100 кг , кой може да посегне на тази олигофренка. Като не успя мръсницата да изкара пари от училището се разведе. Сега с любовника си и се ходи до Щатите. Когото успее ще заблуди!
16
3
 
0
 
! Отговори
men преди 5 месеца
хората не раждат идиoти. идиoти сте повечето които сте писали тука. идиoти са и ционистиките кретеноиди на тиквоча и свък свък които дебилизират българските деца с турски ваксини със всякакви гадости вътре за да създадат послушна раса от офце под своето интелектуално ниво което е меко казано низко и ниско.
15
3
 
4
 
! Отговори
Нечовешко е преди 5 месеца
До БПФ

Ти ме смая. Пропуснал съм информацията за това нещо, когато е станало.
Недоумявам, как е възможно чрез физическа сила и ръкопашна борба да принудят момиче с такова заболяване да стои мирно, за да бъде прегледано. Не се ли предвиждат примерно някакви упойващи препарати, за да стане момичето временно безучастно спрямо прегледа?
Болно момиче не може да разбере какво и защо се случва, а те се борят с нея и вероятно са я стресирали още повече! Е, това сигурно го има само в нашата медицина!
14
2
 
8
 
! Отговори
Доколкото разбрах, преди 5 месеца
не става въпрос за лечение на аутизъм, а за преодоляване на стрес - тамошните специалисти са се ангажирали да изготвят "обща програма за подобрение на състоянието на момичето".
Затова нещо друго ми идва наум. Ако вместо да прекратят делото бяха довели разследването докрай, тогава виновникът щеше да е длъжен да плати терапията.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абе той и Цвъки е завършил помощно училище, пък е вторият човек в държавата. И той ходи до щатите на обучение/лечение.
12
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Агресивно аутистче, тежащо 150 кг, ще се впише чудесно в американската действителност-там болшинството са такива. Дайте пари на жената бре.
11
3
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 месеца
Колега фон Деникен, не забравяйте, че в тази сума влиза не само лечението на детето, но и престоят и храната на придружаващия родител. От друга страна на мен са ми необходими 2000 лв. годишно за да съм от горната страна на тревата. Сумата е непосилна за мен и семейството ми, но не плащаме на журналисти да ни рекламират.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Никой не е застрахован, мили мои, от болест и злополука. Особено тези, с коментарите по - долу, от типа на "***" и т.н. Помнете, съдбата не оставя никой грях ненаказан, камо ли такава злоба към едно невинно болно дете. Мислете му..
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лечение на аутизъм за 8 седмици? На аутизъм???
8
6
 
2
 
! Отговори
ERICH преди 5 месеца
До House M.D.///Освен да ви пожелау човек и вие да имате нужда от такава екскурзия и такива пари-не повече ,но и не по-малко
7
8
 
6
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 месеца
От прочетеното по-долу ,установих ,че простащината в България взема космически измерения и шансовете за увеличението И дебнат отвсякъде
6
6
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 5 месеца
Ето как се изкарват пари за екскурзия в чужбина.
5
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По-долу някои като че ли обръщат случая на шега.
Но не е безобидна постъпка, ако някой посегне на момиче с ментални проблеми.
Освен това, ако не само майката, но и специалисти са установили, че след този случай момичето е станало агресивно към мъже и наплашено до такава степен, че да не иска да излиза от вкъщи толкова дълго време, значи наистина се е случило нещо сериозно и случаят не бива да се потулва.
За лечението в САЩ не взимам отношение, защото не съм специалист и не мога да преценя.
4
8
 
18
 
! Отговори
Защо е прекратено? преди 5 месеца
Такова дело не бива да се прекратява.
Случаят трябва да се изясни докрай.
Ако наистина й е посегнал учителят, трябва да му се отнеме правото до живот да работи с деца, а отделно да си изтърпи и ефективно наказание в затвора, където много ще му се зарадват - там много "обичат" педофилите.
Но е възможно и да не е даскалът. Откъде да знаем дали някои по-големи момчета от същото училище не са си позволили нещо нередно?
След като момичето се е оказало без бельо, това не е било невинна закачка!
3
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Еха... Дайте едни 200-300хил долара, и дебилчето ще стане нормално...
Сус ма. Не те ли е срам. На 16 години може и да е лудо, ама онази работа го сърби.
2
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Айде бе! Цялата тази история толкова намирисва, че няма и накъде повече.... Поредните, решили, че им се ходи на екскурзийка, че в България няма специалисти за работа с деца с аутизъм все едно. Ако искат и до Бразилия могат да отидат, няма да са първите...Направо ми се гади от подобни индивиди.
1
5
 
22
 
! Отговори
annybody преди 5 месеца
Поредната causa perduta - едва ли за два месеца науката ще може да осветли не толкова аутизъм, а по-скоро - дебилност.