»ма ли нарушение в училището на јна-ћари€? √лас в пустин€!

ƒетето е аутист и има нужда от помощ
1 сеп 2018 09:45, ѕет€ —лавова
30
»ма ли нарушение в училището на јна-ћари€? √лас в пустин€!
—нимка: архив, Ѕ“ј

ћайка на дете с аутизъм, претърп€ло насилие в училище, събира пари, за да го изпрати на лечение в чужбина.

—луча€т с јна-ћари€ е от 2014 г. “огава родителите  й алармираха, че момичето е станало жертва на сексуално посегателство от страна на учител. ѕо това време момичето беше ученичка в 6-и клас в помощно училище в —офи€. ћайка й –адосвета Ќиколова разказа, че е взела дъщер€ си без бельо от училище. ѕо случа€ започна разследване. 

ќще по темата

"ƒелото обаче беше прекратено. ¬сички събрани документи и доказателства за нарушени€ в училището останаха глас в пустин€", каза пред Ќова тв –адосвета. ∆ената е категорична, че състо€нието на дъщер€ й се е влошило изключително много след случа€ с посегателството.

"ѕочти година и половина отказваше да излезе от вкъщи, засили се автоагреси€та й, по€ви се и желание да напада хора, особено мъже", сподел€ майката.

ќт година насам т€ води кореспонденци€ с различни клиники в —јў, които за€вили, че могат да помогнат на јна-ћари€. —емейството дори пътувало отвъд ќкеана за едноседмична програма, ко€то струвала 3500 долара.

јмерикански специалисти от две клиники във ¬ашингтон се съгласили да изготв€т обща програма за подобрение състо€нието на момичето.

"¬ъпросните болници са най-добрите в поведенческа терапи€ на аутисти. «а завършване на лечението са ни необходими 30 000 долара", казва –адосвета.  ъм момента, чрез кампани€ в социалните мрежи, са дарени 5300 лева.

јна-ћари€ тр€бва да започне 8-седмичната програма през ноември. јко желаете да помогнете за лечението й, може да преведете средства по следната банкова сметка:

"ѕърва инвестиционна банка" јƒ

IBAN: BG29FINV91501316792743

BIC: FINVBGSF

“итул€р: јна-ћари€ –осенова —имеонова

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


30
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
20
1
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
»нтересното по този случай е, че в национален ефир в предаването Ќа кафе, известна та ¬ан€ ћатанова - професор, публично изобличи
19
3
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
ћоже би си спомн€те, тази обикал€ше телевизиите с бивши€ си мъж и лъжеха най-безсрамно. »знасилено и било момиченцето което като го показаха вид€хме, че е женище над 120 кг. Ќе само тежи толкова, но има 5 грама мозък. “а това чудо ще бъде сега лекувано. ўе му трансплантират още мозък, а майката ще € оперират от срам.
18
2
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
ѕредставете си тази мошеници е усп€ла да излъже н€какви винарски изби и да ги убеди да и станат дарители. ўе си лекува момичето в чужбина. Ѕоже, и ти€ са и пов€рвали! “ази е за прокурор!
17
3
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
’ора, тази майка е една долна лъжкин€! ѕари търси и н€кой се връзват. ќбвини ц€ло училище в посегателство. —ъдът се произнесе. Ќ€ма виновни учители. √овори глупости как детето не се било родило аутист. ћомичето се разсъблича, има мозък на три годишно дете, а е на 18години. “ежи над 100 кг , кой може да посегне на тази олигофренка.  ато не усп€ мръсницата да изкара пари от училището се разведе. —ега с любовника си и се ходи до ўатите.  огото успее ще заблуди!
16
3
 
0
 
! ќтговори
men преди 5 години
хората не раждат ***. *** сте повечето които сте писали тука. *** са и ционистиките кретеноиди на *** и свък свък които дебилизират българските деца с турски ваксини със вс€какви гадости вътре за да създадат послушна раса от офце под своето интелектуално ниво което е меко казано низко и ниско.
15
3
 
4
 
! ќтговори
Ќечовешко е преди 5 години
ƒо Ѕѕ‘“и ме сма€. ѕропуснал съм информаци€та за това нещо, когато е станало.Ќедоум€вам, как е възможно чрез физическа сила и ръкопашна борба да принуд€т момиче с такова забол€ване да стои мирно, за да бъде прегледано. Ќе се ли предвиждат примерно н€какви упойващи препарати, за да стане момичето временно безучастно спр€мо прегледа?Ѕолно момиче не може да разбере какво и защо се случва, а те се бор€т с не€ и веро€тно са € стресирали още повече! ≈, това сигурно го има само в нашата медицина!
14
2
 
8
 
! ќтговори
ƒоколкото разбрах, преди 5 години
не става въпрос за лечение на аутизъм, а за преодол€ване на стрес - тамошните специалисти са се ангажирали да изготв€т "обща програма за подобрение на състо€нието на момичето".«атова нещо друго ми идва наум. јко вместо да прекрат€т делото б€ха довели разследването докрай, тогава виновникът щеше да е длъжен да плати терапи€та.
13
3
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
јбе той и ÷въки е завършил помощно училище, пък е втори€т човек в държавата. » той ходи до щатите на обучение/лечение.
12
9
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
јгресивно аутистче, тежащо 150 кг, ще се впише чудесно в американската действителност-там болшинството са такива. ƒайте пари на жената бре.
11
3
 
7
 
! ќтговори
House M.D. преди 5 години
 олега фон ƒеникен, не забрав€йте, че в тази сума влиза не само лечението на детето, но и престо€т и храната на придружаващи€ родител. ќт друга страна на мен са ми необходими 2000 лв. годишно за да съм от горната страна на тревата. —умата е непосилна за мен и семейството ми, но не плащаме на журналисти да ни рекламират.
10
2
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
Ќикой не е застрахован, мили мои, от болест и злополука. ќсобено тези, с коментарите по - долу, от типа на "***" и т.н. ѕомнете, съдбата не остав€ никой гр€х ненаказан, камо ли такава злоба към едно невинно болно дете. ћислете му..
9
1
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
Ћечение на аутизъм за 8 седмици? Ќа аутизъм???
8
6
 
3
 
! ќтговори
ERICH преди 5 години
ƒо House M.D.///ќсвен да ви пожелау човек и вие да имате нужда от такава екскурзи€ и такива пари-не повече ,но и не по-малко
7
8
 
6
 
! ќтговори
Fallschirmspringer преди 5 години
ќт прочетеното по-долу ,установих ,че простащината в Ѕългари€ взема космически измерени€ и шансовете за увеличението » дебнат отвс€къде
6
7
 
12
 
! ќтговори
House M.D. преди 5 години
≈то как се изкарват пари за екскурзи€ в чужбина.
5
9
 
27
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
ѕо-долу н€кои като че ли обръщат случа€ на шега.Ќо не е безобидна постъпка, ако н€кой посегне на момиче с ментални проблеми.ќсвен това, ако не само майката, но и специалисти са установили, че след този случай момичето е станало агресивно към мъже и наплашено до такава степен, че да не иска да излиза от вкъщи толкова дълго време, значи наистина се е случило нещо сериозно и случа€т не бива да се потулва.«а лечението в —јў не взимам отношение, защото не съм специалист и не мога да прецен€.
4
8
 
19
 
! ќтговори
«ащо е прекратено? преди 5 години
“акова дело не бива да се прекрат€ва.—луча€т тр€бва да се из€сни докрай.јко наистина й е посегнал учител€т, тр€бва да му се отнеме правото до живот да работи с деца, а отделно да си изтърпи и ефективно наказание в затвора, където много ще му се зарадват - там много "обичат" педофилите.Ќо е възможно и да не е даскалът. ќткъде да знаем дали н€кои по-големи момчета от същото училище не са си позволили нещо нередно?—лед като момичето се е оказало без бельо, това не е било невинна закачка!
3
27
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
≈ха... ƒайте едни 200-300хил долара, и дебилчето ще стане нормално...—ус ***. Ќе те ли е срам. Ќа 16 години може и да е лудо, ама онази работа го сърби.
2
12
 
23
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 години
јйде бе! ÷€лата тази истори€ толкова намирисва, че н€ма и накъде повече.... ѕоредните, решили, че им се ходи на екскурзийка, че в Ѕългари€ н€ма специалисти за работа с деца с аутизъм все едно. јко искат и до Ѕразили€ могат да отидат, н€ма да са първите...Ќаправо ми се гади от подобни индивиди.
1
6
 
22
 
! ќтговори
annybody преди 5 години
ѕоредната causa perduta - едва ли за два месеца науката ще може да осветли не толкова аутизъм, а по-скоро - дебилност.