Правят забавачки специално за деца на военни

Липсата на достатъчно места в градините затруднявала родителите, работещи в МО
15 яну 2009 13:00,
14
Правят забавачки специално за деца на военни
Снимка: БГНЕС

Правителството одобри промени в Правилника за прилагане на Закона за народната просвета, с които се разширява кръгът на държавните детски градини.

В него вече ще бъдат включени и детските градини, предназначени за обучение, възпитание и отглеждане на деца на военнослужещи и граждански лица от Министерството на отбраната, Българската армия и структурите на подчинение на министъра на отбраната.

Липсата на достатъчно детски градини засилва затрудненията на родителите, което оправдава създаването на тази категория държавни детски градини. Издръжката на децата в тези детски градини ще се финансира въз основа на единните разходни стандарти чрез бюджета на Министерството на отбраната.

От 31 март на 31 май на съответната календарна година се удължава срокът за подаване на предложения за откриването, преобразуването и закриването им.

Изрично се урежда хипотезата за закриване на детски градини, училища и обслужващи звена при преустановяване на учебно-възпитателния процес поради липса на деца или ученици.

В този случай предложенията за закриване се правят и се разглеждат целогодишно. Предвидени са и изменения, които имат за цел да усъвършенстват режима на обучението и възпитанието на децата и учениците със специални образователни потребности, като разширяват възможностите им за обучение в общите училища и детски градини. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
един военен който се преди 15 години
Само най непросветените могат да твърдят че военните не работят. Тези празни приказки идват от хора които не биха издържали и един ден на трудностите които понасят военните. ...е това не важи за всички но къде няма черни овци по които да съдят и за останалите.
12
0
 
0
 
! Отговори
Мира преди 15 години
Аз пък се чудя как не ви е срам и грехота да ръсите подобни простотии. За полицаите всички викаха ура когато правеха протести и т.н., те да не би да работят повече от военните? Да не говорим че броят им многократно превишава същите тези, които в момента оплювате. И съм почти сигурна че 90% от изказалите се дори и деца нямат, камо ли да ги засяга дали МО ще правят детски градини за персонала си - съответно военните, или не. Въпросните ДГ ще се издържат от бюджета на МО.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Докато има в България ***, така ще е.......За едни може, а за военните скачате.........не може.............Могат да се възползват правят го..............Вие защо завиждате?
10
0
 
0
 
! Отговори
ГГГ преди 15 години
ами искайте си и вие бе ***....защо не искате...военните правели само разходи и не знам си какви глупости-а да ви питам,те самите ли си отварят свободни места или управляващите над тях???щом се предлагат-ще има и желаещи много ясно...уфф че сте дразнещи и простииииииии
9
1
 
0
 
! Отговори
m. преди 15 години
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КЪРЛЕЖИ в България са военните!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГЕНОЦИД! Кои са тези бе? С какво са по-различни от мен и от моите деца! Сигурно управляващит се подмазват. Страх ги е от "голямото пушене"
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ибах ги ...... и на чистачките им пречи , за тях няма ли да правят децки градини
6
0
 
0
 
! Отговори
456789 преди 15 години
absoljutno si prav.mnogo to4no kazano.ostanalite da ne sme nakazani 4e samo za danaci ni tarsqt.
5
0
 
0
 
! Отговори
bedy преди 15 години
Защо да правят отделни детски градини ,за военните като те не генерират приходи ,а само разходи в бюджета. Пречело на работата - те от 1944 не са работили.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
преди няколко години един военен - офицер, изцепи че патроните били дълготраен амортизируем актив. страх ме да помисля още какви глупости им се въртят из празните глави.
3
0
 
0
 
! Отговори
vip преди 15 години
абе , ти откъде знаеш как е при военните. Сигурно и ти си от "мамините синчета",които само са чували от бащите и дядовците си, че България има армия
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И военните ли са най-закъсалите в тази държава!? Че то при тях още е комунизъм - ходят на "работа" само за да оправдаят заплатите си и по-цял ден да се мотат безцелно...
1
0
 
0
 
! Отговори
Nqkoj преди 15 години
Ami, blagodarim, che pomislihte i za ostanalata chast ot naroda, koito ne sa voenni, no sushto se zatrydnqvat da xodqt na rabota zaradi lipsata na dostatuchno detski zavedeniq!!Oshte vednuj, blagodarim na vsichki otgovorni institucii, che nqma kude da si gledame decata, dokato Vi izkarvame parite s danucite si!