"Полицейски джип, униформи, маски... все едно акция на ГДБОП"

Знаех, че става дума за пари и откупи, разказа отвлеченият през май ’08 Ангел Бончев
18 яну 2009 20:06,
72
"Полицейски джип, униформи, маски... все едно акция на ГДБОП"
Снимка: БГНЕС

"Не съм имал по-тежка година от миналата. Това, което изживя моето семейство, не го пожелавам на никого.

Още мисля каква е причината да бъда точно аз, защо точно на моето семейство се случи този неприятен инцидент. Логичният ми отговор е, че е свързано с пари.

До онзи момент съм нямал притеснения за семейството си, въпреки личния ми и служебния ми живот, работата и постовете, които съм заемал".

Това разказа пред bTV бившият президент на Литекс Ангел Бончев, който през май миналата година бе отвлечен, а два месеца по-късно освободен.

"Ако не бях спортувал и нямах опит, щях психически да дам отклонения. Първите 20 дни не бях на себе си. Знаех, че става дума за пари и откупи, но не знаех дали са откровени и искрени тези, които ми говореха.

През този период 47-годишният ми житейски път ми мина на лента. Преоцених всички ситуации - и хубави, и лоши. Неизвестността е най-големия кошмар", заяви той.

Бизнесменът разказа още и за това какво си е помислил в първия миг при покушението:

"Стана като гръм от ясно небе. Мислих, че става грешка, че службите правят някаква проверка. Всичко стана пред кооперацията.

Полицейски джип, униформи, маски... все едно акция на ГДБОП.

"Преброих си приятелите. Те не са малко, те са качествени и част от тях - известни хора", каза още Бончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
albatros преди 15 години
щом си излязол жив мълчи и немой гълчи да беше мислил през 89 г..
70
0
 
0
 
! Отговори
do ПАРИ преди 15 години
Ей 67 много ти работи фантазията ти.
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Полицейски джип,маски.Полицейски,разбира се.
68
0
 
0
 
! Отговори
JO преди 15 години
АЙДЕ СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ С ГЛУПОСТИ БЕ ! 5 ПАРИ НЕ ДАВАМ ЗА ТОЯ СЕЛЯНИН - И ИЗОБЩО НЕ МЕ ВЪЛНУВАТ ПРОСТОТИИТЕ ОКОЛО НЕГО. ДАВАЙТЕ СМИСЛЕНИ НОВИНИ !
67
0
 
0
 
! Отговори
ПАРИ преди 15 години
Пич , схемата е много лоша и за двамата. Истината - Бончев играе черно тото чрез подставени лица в Азия. Генерира големи печалби и това не остава извън погледа на мафията там. Бончев по това време влияе върху играта на някои клубове които са в евротурнирите. Това е неговата важна роля. Оттук нататък - хората си искат обратно парите, обаждат се на Гришата първо, той не знае нищо за схемата. Ядосан праща хора на Бончев , той , жена му и т.н. си плащат след което го освобождават. Гришата за назидание и го уволнява. Бончев знае всичко, но си замълча пред полиция и медий за да не му е последното интервю. Гришата му показа ясно кой командва парада. В схемата има замесени полицаи, настоящи висши такива както и много добре обучени бивши които са наясно кое как става и как се прави - пълни професионалисти. Под полицаи се разбира барети и подобни структури , не КАТ-аджии и селски милиционери. Има замесени и лекари.. Та така батко батко..
66
0
 
0
 
! Отговори
Костинброд преди 15 години
не познавам човек които да не е подкупвал. А и все пак това е БГ-страната на неограничените възмовности:)
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е България - корупция до безобразие, плаща се за всичко!
64
0
 
0
 
! Отговори
Костинброд преди 15 години
Хора каквото и да си говорим (пишеме) тук, нищо няма да оправиме. Единствените хора които могат да оправят тази пумия са на високо, и никои няма да падне от там, много малко хора могат да ги свалят от там. Такаче каквото и да пишеме е само догатки и никои неможе да каже какво е точно. Докато не ни се сменат управниците ще е така. Докато все още са тези ще има корупция, ще има показни убииства, и ще се случват всичките тези неща за които си говориме.
63
0
 
0
 
! Отговори
мъж на 37г. преди 15 години
г.ганчев е предал а.бончев,и той го знае,боли го душата,защото все едно брат ти нож да забие в гърба ти!!!!
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
500 лева e била преди време цената - сега може и да е по-голяма. Аз съм виждал какво представляват тези "психолози" и не бих им дал и 1 лев, освен ако не се натискам много да стана полицай!
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
500 лева ми се струват малко. Психологът е длъжен да напише характеристика на проверявания, да я гарантира с подписа си. Ако после проверяваният направи беля, в определени случаи може да се разследва и допусналият го до служба. В други държави отговорността на психолозите може да е доста по-сериозна, в сравнение с България. Но и тук, макар и по-малка, отговорността на психолога я има.Отговорността на преподавател, допуснал студент да продължи следването си, е доста по-малка. Дори никаква :)
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дарик написа за убийците на Георги Стоев следното - Извършителят на убийството на писателя Георги Стоев е бил арестуван заедно с още един помагач и е задържан за 24 часа с полицейски арест. Двамата обаче са пуснати, без да им бъдат повдигнати обвинения. Това сочи разследване на предаването АФЕРА по Дарик радио. Градският прокурор Николай Кокинов обясни, че причината е в това, че очевидците не са разпознали двамата извършители. Георги Стоев бе разстрелян близо до хотел "Плиска" в столицата на 7 април миналата година.Непосредствено преди разстрела е засечен телефонен разговор на единия с Георги Стоев по мобилния му телефон. Мобилните телефони и на двамата мъже са се намирали в същата клетка с този на Стоев, тоест и двамата са били наблизо до хотел "Плиска". Двамата мъже са арестувани в домовете им в София. Докато единият е задържан, през това време вторият избягал през покрива на блока си. Появил се часове по-късно, след като разбрал, че разпознаването се е провалило и приятелят му не е разпознат. Така след като вече не съществувала опасност за него, той доброволно се появил в прокуратурата. Градският прокурор Николай Кокинов обясни: По оперативни данни органите на МВР смятаха, че към убийството са съпричастни две лица те бяха задържани за 24 часа, бяха извършени разпознавания с тях от свидетели очевидци на разстрела, но тъй като свидетелите не ги разпознаха, на практика не можахме да съберем никакви конкретни доказателства, които да обусловят повдигане на обвинение и лицата бяха освободени.Запознати с разследването сочат, че те са от групата на Златомир Иванов Златко Баретата.
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Относно двата примера, които давате за потулване. Те са несравними!Георги Стоев беше скандален писател, освен всичко друго. Беше убит близо до хотел Плиска. На публично място. Може да е поръчан от всеки. Може да е поръчан от някой, на който е навредил. Може да е поръчан от врагове на героите от книгите му. Самоубилият се беше намерен мъртъв в присъствието на охраната си, в помещение където простосмъртен не би могъл да влезне. Жертвата е свързана с ДПС и умира в помещение контролирано от ДПС в присъствието на съпартийците си и охраната им. МВР излезе съмнително бързо с категоричната версия за самоубийство.
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някой беше писал че цената за минаване на психотеста е - 500 лв...
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Психотестът се взима и с малко повече внимание и старание да не се говорят глупости пред психолога. Важното е да изглеждаш малко глуповат, малко наивен, малко жертвоготовен, малко консервативен. Разбира се, всеки връзкар има възможност да задвижи връзки (дори в определени случаи да поиска повторно провеждане на беседата с друг психолог). За плащане на психотест досега не съм чул. Всеки връзкар е информиран за това кое е правилно и кое не е пред психолога. Щото и последният носи някаква отговорност за качеството на работата си. Тъй като психотестът подлежи на манипулация, психолозите и преките началници са длъжни да наблюдават новите си колеги. По този начин би трябвало качеството на личния състав да е на ниво.Що се отнася до смените, мога да кажа, че не всички управници са за смяна. Просто *** трябва да се изрине и да се замени с качествени хора. Не пак с ***, но различни от първите.
56
0
 
0
 
! Отговори
Костинброд преди 15 години
55 да знам го това, гледам новините и четох какво е станало. Всичко е нагласено имат доказателства да ги хванат и после не ги разпознават хора които са ги видяли на метри от тях ( адвоката на Стоев)
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За убийството на Г.Стоев казаха че са задтржали извършителите - по джиесемите - били са на мястото на убийството точно в този момент- 2-*** души , но после очевидците са казали че не са ги разпознали.... - защо ли...:-) Единия - явно убиеца казаха че е бил съученик на Георги Стоев и му се е обадил даже по джиесема за да се срещнат - и го е застрелял. а полицията разполагала само с косвени улики.
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз се питам защо в това интервю усетих една голяма неприязън към Г.Ганчев - от страна на А.Бончев....
53
0
 
0
 
! Отговори
Костинброд преди 15 години
Относно този психо тест се взима много лесно стига да имаш връзки и малко пари.Не удобрявам това че говорите/ят некви неща за който не са сигурни че са така. 41 така е може да са намесени. Искам да спомена само 2 случая които се потулиха за по 1 седмица.1-Георги Стоев. Шум за 1 седмица и се забрави.2-"Самоубилият" се от ДПС не му знам името. Всико беше шум за по 1 седмица.Докато не се сменят всички оправляващи ще има корупция и ще има показни убииства без наказани.
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Напълно съгласен съм с втория абзац и не съм съгласен с първия. Ако можеш да имитираш униформи и МПС, то ще си подбрал и определен регистрационен номер, който да завършва постановката. За друго обаче говорех. Какво става когато патрулката срещне предрешените като "старша" служба, с числено превъзходство и вероятно с офицер на борда?