Шофьори спасяват книжките на колеги срещу 100 лв.

Новата далавера вече е хит във Велико Търново
8 сеп 2010 07:43,
111
Шофьори спасяват книжките на колеги срещу 100 лв.
Снимка: БГНЕС

Нов бизнес с актове за нарушения на пътя процъфтява във Велико Търново.

Шофьори припечелват без никакво усилие, като спасяват книжките на провинили се техни колеги срещу заплащане от 100-150 лева, съобщава в. "Монитор".

След монтирането на новите камери по главните пътища все повече водачи започнаха да получават "честитки" за превишена скорост.

Подобен вид нарушения се наказват с парична глоба и отнемане на книжката на провинилия се водач за 1или 2 месеца.

Предприемчиви шофьори, непътуващи от години, обаче предлагат на нарушителите да поемат вината им, като се представят, че именно те са били зад волана на заснетия с превишена скорост автомобил.

По този начин тяхната книжка остава на трупчета за 1-2 месеца, а истинският нарушител се спасява и продължава да си кара.

Това обаче може да стане единствено когато камерата е заснела колата в гръб и лицето на водача не се вижда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
1
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Точно затова трябва акта да се издава на собственика на автомобила без да има значение кой е карал. Като си си дал колата на някой *** ще му сърбаш попарата. Така е в Америка. Ако пък започнат да си регистрират колите на инвалиди, ***, деца и т.н. да им се прави разследване на доходите и да ги дъни НАП докато пукнат да видим кой ще се съгласява срещу 200лв да има 18 фирми или коли с натрупани дългове.
105
1
 
8
 
! Отговори
интеграцията свърши преди 13 години
108, не се учудвай - 90% от българите вече имат откровено *** манталитет. Единствената разлика между тях и чистокръвните *** е, че вторите го осъзнават ясно и си го признават. В историята сигурно не е имало по-мразещо и унижаващо себе си същество от българина от 21 век.
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хм....ясно защо получих съобщение на скайп от непознат човек....интересуваше се дали познавам шофьор който почти не ползва шофьорската си книжка...ей.....тия *** ум нямат в главата...да тичат да спасяват джигитите за някакви си въшкави 100-150 лв./колкото и да са де../а тези същите които карат като *** да продължават да правят произшествия...
103
1
 
6
 
! Отговори
Реформатор преди 13 години
"За колан да не бъде 50 лв., а да бъде 300 "- а ти си ***. Не бе, знам че не съм първия който ти го казва ...Кого заплашвам като не съм опасан с колан бе *** сливенски ?! Вие верно там сте посинели от простотия.
102
0
 
5
 
! Отговори
Ники преди 13 години
Не виждам, приятелю, къде споменавам, че не си плащам глобите? А преди и след обръщение, щом е в средата на изречението, се пише запетая. Като стигнеш 4-ти клас, ще ги учите тези неща. :)
101
0
 
0
 
! Отговори
YAKUDZATA преди 13 години
Еми тия *** ще да са като теб Ники,той истинският нарушител си плаща глобата бе.
100
0
 
1
 
! Отговори
а преди 13 години
Така е в Швейцария, но не и в "Швейцарията" на балканите !
99
0
 
6
 
! Отговори
Даскала преди 13 години
Пише се ПЕЙО еиииииииииииии много *** народ
98
4
 
1
 
! Отговори
Кардашев преди 13 години
Пеьо, искам да те срещна за да се изсера в устата ти ***, защото съм сигурен , че освен неграмотен, си и лайнояд.
97
3
 
9
 
! Отговори
Ники преди 13 години
Много измислена статия! По зокона за защита на личните данни, камерите не могат да заснемат лица. И какви ще са тия ***, който ще вземат 100-150 лева, а актът е 250 лева?!?
96
2
 
3
 
! Отговори
NIKOLAI преди 13 години
Goliam carvul si moeto mom4e.sidurno i imeto si nemoje6 da napi6e6
95
0
 
5
 
! Отговори
Славов преди 13 години
Например ще се върнете в училище да се научите да четете и пишете.Отиди и се прави на джигит в Германия примерно и после ела, и разкажи.
94
13
 
1
 
! Отговори
peio преди 13 години
abe ko rivete ve,globiti sa si visoki,po hubu da gi namalat ,po 2...3lv maksim,4e da moje seki idin da si pozvuli da si naprai kefa,mi tai samo tez det imat pari li sha karat,mi nie dr ko shi praim
93
1
 
8
 
! Отговори
Буревестников преди 13 години
Не.... Не съм поредния патетично настроен тип искащ да спаси света :) Той света е толкова зле вече че няма нужда от моята помощ.... сам ще се унищожи посредством глупостта на хората правещи всичко за пари :) Говориш за пътища убийци а? Той сигурно АСФАЛТА ти кара колата а? И пътя а не некадърния шофер убива хората а? Това че пътищата ни са под всякаква критика макар че плащаме пътен данък солиден си е така за съжеление но и над 50 процента от шоферите ни са ПОД АБСОЛЮТНО ВСЯКАКВА КРИТИКА !!!!!
92
1
 
2
 
! Отговори
gluposti преди 13 години
V golqma chast ot durjavite globite sa spored dohodite ili stoinosta na kolata, izmeren v % raven za vsichki. Toest vseki ponasq ednakva dejest. Primer : Switzerland. Edin primer: muj plati 1 000 000 za previshena skorost s Bugatti Veyron.P.S: Izvinqvam se za latinicata.
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 73Тъпо! Това, което предлагаш е тъпо! Нарушението е нарушение.
90
0
 
3
 
! Отговори
Severus преди 13 години
И тогава куките вместо да те рекетират за 20 лева, ще те рекетират за 100-200! Евала! Много си умен! Колкото магарето на село!
89
10
 
10
 
! Отговори
Сливен преди 13 години
Към 73: Пълни глупости,глобите да били в зависимост от цената на автомобила!!! Пълен абсурт!!! Няма го никъде по света! Аз съм на мнение,че глобите трябва да бъдат еднакви за всички,но трябва да бъдат увеличени и то в пъти.Например да не е 150 лв.,а да бъде 800 лв.,и докато не се плати,да не се връща свидетелството за управление на собственика му.За колан да не бъде 50 лв., а да бъде 300 лв.,и тогава да видим дали ще се кара без колан и дали ще се натиска толкова ***...
88
1
 
2
 
! Отговори
Сливен преди 13 години
Пълни глупости,че може да стане когато колата бъде заснета само в гръб,бях дал колата на мой приятел и го заснеха отпред,ходих в полицията заради тази снимка и не се виждаше нищо вътре в колата... има камери и камери... така,че преди да пишете нещо запознайте се по добре с него
87
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВЧЕРА МЕ "СУРВАКАХА" С ЕДНО ФИШЧЕ, УЖ НЯМАШЕ ДА СЕ КРИЯТ АМА ПАК ЗАСТАНАЛИ В ДРЯНОВО ЗАД ЕДНИ ХРАСТИ НА ЗАВОЙ И ХОП ПАЛКАТА-ЩЕ СИ СЧУПИ КРАКАТА ПОЛИЦАЯ ДА БЯГА И ДА МЕ СПРЕ, ПИТАМ ГТИ ЗАЩО СЕ КРИЕТЕ А ТЕ И ДВАМАТА МЪЛЧАТ......КАТО МИШОЦИ В ПРЕКИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА