Джигитите на пътя с двойно по-скъпа "Гражданска"?

Реализирането на идеята може да стане след Нова година
17 сеп 2010 07:00,
129
Джигитите на пътя с двойно по-скъпа "Гражданска"?
Снимка: БГНЕС

Цената на задължителната за шофьорите застраховка "Гражданска отговорност" съвсем скоро може да се определя от контролните точки в талона.

Идеята на Асоциацията за защита на застраховани и пострадали при ПТП-та е системните нарушители с много отнети точки да плащат двойно по-скъпа полица, докато примерните водачи да имат отстъпки.

Реализирането на това предложение е възможно да стане след Нова година, когато всеки водач ще може да проверява колко точки са му останали на сайта на КАТ www.i-kat.org.

Причината досега идеята да не бъде реализирана у нас е, че данните за контролните точки не можеха да се видят от застрахователите.

В момента, за да проверим колко точки са ни останали, трябва да отидем в КАТ и да платим 3 лв. за изготвяне на подобна справка.

От Асоциацията предлагат още, всеки шофьор, заловен да управлява автомобила си с над 0,5 промила алкохол в кръвта, да бъде свалян от колата си веднага след установяване на нарушението.

Освен това от сдружението искат и водачът на МПС да е задължен да спре на пешеходна пътека, ако на нея има човек.

В момента шофьорът е задължен да намали скоростта и по преценка да спре автомобила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
arabin преди 13 години
след като затягат закона по този начин, ще се увеличат и рушветите за отърваването им. Измислете и, че ако хванат полицаи за подкуп, пандиз, а не мъмрене и размахване на пръст
117
0
 
0
 
! Отговори
George преди 13 години
Най-после полицията да измисли нещо умно,което в САЩ отдавна са го измислили и е доказало приложимостта си. Имам син в САЩ купил Тойота и решил да я изпробва газ... и отзад моторист-пътен полицай го спрял.Акт за нару-шение,задължителен съд и се отървал без глоба;след няколко месеца каране с по-висока скорост в град,спиране и отново- акт, съд и съдията го глобил,(повтарям съдията, а не съдийките,които в бГ не знаеш какво ще те осъдят),като го предупредил да внимава.След още няколко месеца синът си купил мощен джип,изпробвал го на магистралата и от-ново пътен полицай.Акт,съд и присъда -повишаване на застраховката с 30%.Това е решението, а не да те спре КАТ-аджията и после унизителното А сега какво ще правим ?. На Ц.Ц.не му ли прави впечатление,че почти всички поли-цаи дежурят по пътищата и си изкарват допълнително още по една заплата? Няма ли да спре тази корупционна ре-ка?
116
0
 
0
 
! Отговори
селянин преди 13 години
ПРЕДЛАГАШ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ПО СИЛИТЕ НА БУГАРИНА ***-иначе добре си го измислил-БРАВО
115
3
 
6
 
! Отговори
ангел преди 13 години
най-после нещо смислено! остана само и да успеят да го реализират, без да го окепезят. не е логично изряден водач и ***-самоубиец, правещ по 20 нарушения дневно, да плащат еднакво.
114
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
Номер 116 Предложение, може и още - примерно, който е платил някъде си някаква глоба, да бъде задължен да плати и глоби и за всичко останало, за което има глоби. Твоето предложение е частен случай - имаш глоба от КАТ, плащаш глоба и на застрахователите, при това частни.
113
1
 
3
 
! Отговори
Контрапредложение преди 13 години
И аз имам предложение - всеки, който иска да му събират повече глоби, данъци, задължителни застраховки и т.н., да вземе да плати предварително и за тези, които не са мазохисти.
112
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Номер 116 Предложение - какво всъщност предлагаш, ГО да стане за шофьора, а не за МПС-то ли?
111
3
 
6
 
! Отговори
Предложение преди 13 години
Аз предлагам следното:Когато някой бъде хванат да кара с превишена скорост, това да се отразява във неговото досие - на тази дата - с 10 км/ч над позволеното, на тази дата с 30 км/ч над позволеното и т.н.Когато дойде време за плащане на Гражданска отговорност, се прави проверка в досието - взема се най-голямото нарушение за предната година - примерно 50 км/ч над позволенотои сумата на Гражданска отговорност се завишава с 50 %.НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ ЧЕСТИТО!!!
110
1
 
4
 
! Отговори
Shofior преди 13 години
За пореден път се убеждавам, че управляващите се чудят вече какви методи да измислят за да напълнят хазната.
109
3
 
1
 
! Отговори
Shofior преди 13 години
Абе хора трябва да го направят по скъпо ако съответния е причинил ПТП през последната година а не че са му взели точки примерно за неправилно паркиране.
108
0
 
4
 
! Отговори
??? преди 13 години
Опа, обърках темата.ТУк имам един въпрос? Това, че са ти отнели точки за примерно неправилно паркиране, прави ли те джигит на пътя, както пише в заглавието?
107
0
 
3
 
! Отговори
Сес преди 13 години
Е да ама ако имаш гражданска и седнеш зад волана на друга кола ще важи ли твоята гражданска за другия автомобил ? Нали е на името на шофьора.
106
0
 
2
 
! Отговори
??? преди 13 години
Закон за движение по пътищатаЧл. 5.2) Водачът на пътно превозно средство е длъжен:1. да бъде внимателен и предпазлив към уязвимите участници в движението, каквито са пешеходците ...Е тази шофьорка управлявала Мерцедеса спазила ли е член 5-ти от ЗДП?
105
0
 
0
 
! Отговори
стан преди 13 години
Да уточнят какво значи много ченгесарите.
104
0
 
0
 
! Отговори
чистка..... преди 13 години
Пинко,нито безчинствам,нито давам рушвети.Но едно знам със сигурност,докато не се изкорени корупцията,ред не може да се създаде.Особено в прокуратура,съд и МВР.Останалото е" мижай,да те лажем"
103
0
 
0
 
! Отговори
антиполитик преди 13 години
И какво ние ще трябва да си вадим справка за това с колко точки разполагаме,че и да си плащаме. И отделно да висим на опашки, които съвсем няма да са по-малки от сегашните. Явно е,че го правят така, че човек да се откаже от това намерение и да си плати по-високата полица, наравно с нарушителите.Това си е чисто измиване на ръцете.Кое в България е направено удобно за обикновенния човек?
102
0
 
2
 
! Отговори
TT преди 13 години
Ти явно пък нямаш и понятие от застраховане, може би само от заСТРХоване, ама това е друг въпрос. ГО е за лек автомобил, който също се описва в полицата. Името на собственика на автомобила е във връзка с регресната отговорност на водача в определени случаи.
101
2
 
4
 
! Отговори
Babait преди 13 години
Абе разбирачи нали ако няма Застраховка ГО и някой ти блъсне колата той трябва да плати ремонта.Ако няма пари кво ще го правиш.Ще си оправиш колата за твоя сметка.За това ГО е добра застраховка.А тези които имат нарушения да плащат повече така трябва да бъде.Не може аз да нямам нарушения и да плащам колкото един с две катастрофи.
100
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много е лесно даже, няма защо да откриваме топлата вода. По света се прави отдавна - собственика плаща застраховката на колата и може да включи към нея други хора, които ще я управляват. Ако този, който ще управлява обаче има констатирани нарушения, плаща се толкова по-голяма застраховка, колкото по-големи са нарушенията или нанесените при тях щети! Толкова е ясно и просто - ако искаш, дай на джигитите да карат колата ти, но си и плащай!
99
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Dobra ideq, ama zashto se pravi na zakon chak?!?! Vseki ne-maloumen zastrahovatel trqbva sam da se seti - karash kato *** => blaskash se redovno => zastrahovatelq plashta poveche => trqbva da ti iska poveche pari. Ot druga strana za zastrahovatelq e dobre da dava niski taksi na shofiori bez incidenti - kato cqla godina nishto ne trqbva da plashtat si pechelqt te extra...