Царят си иска двореца "Кричим" – жалва се пред ВКС

Той и сестра му обжалват решението на апелативния съд
Обновена: 3 май 2011 11:26 | 3 май 2011 11:24,
253
Царят си иска двореца "Кричим" – жалва се пред ВКС
Царят не ще да гледа "Кричим" само на снимка: Снимка: Булфото

Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок не се отказват от искането си дворецът „Кричим” и 371 декара да бъдат върнати на царското семейство.

Те ще обжалват решението на Пловдивския апелативен съд пред Върховния касационен съд, който отказа да върне имотите на Царя.

"Има внесена жалба от името на Симеон Сакскобургготски и Мария-Луиза Борисова Хробок в Апелативния съд, която ще бъде препратена във ВКС и ще чака произнасяне”, съобщи за Dnes.bg говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева.

Двамата настояват да влязат във владение на посочените имоти.

До момента Сакскобургготски е поискал реституиране на седем имота. Държавата му е върнала шест.

Това са дворецът "Врана", "Ситняково", "Царска Бистрица", както и две хижи в Рила. Към тези имоти се прибавят и реституирани 16 хиляди декара гори.

Преди месец стана ясно, че държавата иска да й бъдат върнати дворците "Царска Бистрица", "Ситняково" и "Врана", а исковите молби трябва бъдат внесени от адвокатска кантора, упълномощена от МРРБ.

Царят и сестра му водят битка за двореца "Кричим" от няколко години.

Още по темата

Както окръжният съд, така и Пловдивският апелативен счетоха, че дворецът и нивите от 371 декара не могат да бъдат върнати, тъй като „не са придобити от името на Царя и лично за него, а в качеството му на частен субект”.

Така изходът на битката между бившия премиер и държавата за „последната крепост” – резиденцията "Кричим", ще бъде решена от Върховния касационен съд на Република България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
0
 
! Отговори
nama ime преди 13 години
aba vie pik kakiv sar sar psrete se be edin normalen grajdanin i gori imal vsicko e lija a zasto ne kazva sela bilgaria da vzeme toi s pilno pravo na li e sar da vzeme vsicko tova e nai hubavata idea daje kolkoto trabva e kral i povece kak dopusnahte takiv covek v bilgaria ami tova se ocakva ot vas ot tova lici kak opravlavate bilgaria vseki moje da vi otkupi tazi partia ne iskate onazi ne iskate a tozi sar na izede
206
0
 
3
 
! Отговори
evropa преди 13 години
tezi imoti ne sa negovi tova vsicko e dirjavno ne se nastanavai na gotovo muhlu nameri glupavia narod i haide naki si coveka za obestania a ti lisi a izleze covek da krades stoisi tam ne idvai v bilgaria edna kista da prehvirlis ot bastasi tolkova ticane i pari ti kik si koe pokolenie tirsisi na grugo masto imotite v ispania kradlu
205
0
 
4
 
! Отговори
evropa преди 13 години
tozi lud lie ili nas na pravi ludi kakiv sar e muhlu nameri glupavite iskai iskai mars ot bilgaria ti se se rodil na drugo masto i tova stava mnogo trudno ti koe pokolenie si dokato stigne do tebe trabva mnogo dukumenti i ne moje dadoti bastati vsicki sa pocinali zatova ne moje koi ti gi dava tezi imoti znaci nama potatie ot zakoniteti nisi nikikiv bilgarin imeto dori ne tie bilgarsko e hora zasto ste koravi
204
0
 
11
 
! Отговори
darcas преди 13 години
Да ги вземе крупието, на оня свят ли ще си ги занесе? И без това мирише на пръст вече и некролога му се подава от джоба.
203
0
 
5
 
! Отговори
SUCK преди 13 години
Не си прав Симеончо! ама никак не си прав!
202
0
 
15
 
! Отговори
Мадридски олигофрен преди 13 години
Алчните очи се затварят само с пръст. .
201
2
 
3
 
! Отговори
7 преди 13 години
До 203,не си разбрал може да си ги върне ако имаше закон за връщане на тези царски имоти,ама закон за тях няма и той си ги връща сам когато е Парви министър.Това май се казва измама.Бриго Аспарухов го връща и това на комунистите със Симо е КОРУПЦИОННА ИГРА.Та трябва закони,а той не ги спазва и започва даже и дсеч,плюс други игри спарите от ЕС.Всичко ще си дойде на местото и ще се проверят и всички документи.Симо цял живот е играл с комунистите бил е агент от 1964 година.
200
4
 
0
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Подкрепям коментар 203 - Акциза.
199
18
 
8
 
! Отговори
Акциза преди 13 години
Не мога да си обясня с какво е по-различен царя в случая от един обикновен гражданин, когато си иска имотите, които му принадлежат по наследство.Да не мислите, че царската фамилия Сакскобургготски е дошла в България с празни джобове края на 19 век.Напълно естествено е да си вземе имотите, които му принадлежат.Не го защитавам, и не знам кои дворци и земи са си негова собственост, а и не ме интересува, защото за тая работа си има съд и той решава!
198
2
 
5
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Айде чао! Новината не е вече на първа страница! Честит празник на свободното слово български журналистчета!
197
3
 
5
 
! Отговори
До Царя преди 13 години
Да ми пр.ъдне на *** царя!!! И да си трае, че да не го изгониме от България!!!
196
0
 
3
 
! Отговори
до 189 преди 13 години
E да де, вие точно това ще се мъчите да докажете , че по времето на частната собственост , Борис се е ширел в държавни резиденции като Тодор Живков по времето на "народната власт".
195
1
 
3
 
! Отговори
към 194 преди 13 години
много се надявам по твоята логика в най-скоро време, оная новата комисия да национализира имотите на новите богаташи:))))))
194
3
 
8
 
! Отговори
до 189 преди 13 години
Ти май не си чел какво съм написал. Царя няма нищо негово че да му го връщат.Редно е неговото да си му го върнат, ама той като няма нищо негово какво да му връщат? Служебните резиденции които ги е ползвал баща му докато е бил цар ли?Все едно мен като ме изгонят от работа да си взема служебния компютър и служебния телефон с мене!
193
2
 
5
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Май се досещам защо са ви дворците на Царя?!Ако си ги върне Симеон, Пайнера няма да има къде да снима клиповете си :))))))))))))хахахахахахахаИска ви се клипчетата да изглеждат с аристократичен интериор а ? Ами посторйте си нови дворци бе в европейски стил! Тези ги е строил Фердинанд с европейски архитекти !Така като гледам вашите дворци в мутробарок ....разбирам ви!
192
2
 
3
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Донке, незнам колко Симеон е с българска кръв, ама и незнам колко пък сме потомци на онези уж наши царе живели преди 1000 години. За толкова време не само кръвта ни е умита ами и гените ни са изменени вече. А да не забравяме и колко сме "облагородени" от мюсюлмани, кръстоносци и прочие минаващи по нашите земи. Дето ми казваше една *** - Аз съм чиста *** , ама ти можеш ли да ми твърдиш , че си чиста българка?
191
2
 
7
 
! Отговори
направо бездумен преди 13 години
Миме, ставаш ми все по-симпатична с наивността си, а може и с ината си, но както и да е.Баба ти не е царя - земите и покъщнината са си били нейни, а на царя - не.
190
2
 
2
 
! Отговори
до Мими преди 13 години
Разбархме защо си отявлена защитничка на Симеон! Богатството на бабиното ти семейство е придобито с експлоатация на чужд труд и много правилно са го национализирали! Навярно и ти сега си богата реститутка и за това не се напъвай да доказваш произхода на Кобурготските имоти, защото напъна ще ти повлия зле!
189
4
 
2
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Това е вашата националицазия и в името на народа. От тогава червените дяволи вичко, което искат да го присвоят, без да им се полага по право го оправдават "в името на народа"...А народа блее баирите и не може да им види имотите на тези от високите дувари, с които са си обградили новите резиденции.
188
1
 
5
 
! Отговори
дворец преди 13 години
Някой прави ли разлика между СОБСТВЕНИК и ПОЛЗВАТЕЛ?