"Гражданска отговорност" скача с 10%

Повишението се очаква от юни, средната цена става 237 лв
Обновена: 22 апр 2012 19:56 | 22 апр 2012 19:56,
279
"Гражданска отговорност" скача с 10%
Снимка: Dnes.bg

След високите цени на горивата, шофьорите ще трябва да поемат още един финансов удар.

От юни се очаква повишение на задължителната полица "Гражданска отговорност". Прогнозите на застрахователите сочат, че оскъпяването ще бъде с 10%, съобщи bTV.

Причината за скока е заради по-високите лимити на обезщетение, които застрахователните фирми трябва да плащат след 1 юни. При тежки злополуки и смърт максималното обезщетение става 2 млн. лева, а при двама души може да скочи до 10 млн. лв. Сега тези лимити са двойно по-ниски.

Най-силно увеличението ще бъде усетено от шофьорите с нарушения. За отличниците на пътя пък отстъпките могат да стигнат 20% и те реално да не усетят повишението на полицата.

Средната цена на "Гражданска отговорност" в момента е 215 лв, а с увеличението тя ще бъде 237 лв.

По данни на Комисията по финансов надзор обхвата на застраховката е 73%, но се очаква процентът да се повиши предвид топлото време. През лятото сключените застраховки обикновено бележат около 5% ръст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
1
 
! Отговори
apyldzv преди 11 години
ENzPqE , [url=uefrwxngzcat/]uefrwxngzcat[/url], [link=dxuvfibvgluj/]dxuvfibvgluj[/link], qqfajtribzrz/
207
0
 
1
 
! Отговори
xmaajesj преди 11 години
IRzALg , [url=vuyqhkylnwma/]vuyqhkylnwma[/url], [link=qxjlgcqfgvdl/]qxjlgcqfgvdl[/link], nlapsebpnggt/
206
0
 
1
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Баш ми пука за шофьорите...и аз бях но се отказах от безумната идея! Скъпа подръжка на колата,скъпо гориво,лунен пейзаж,простаци по пътищата, абе романтика! Да направят по-скоро метрото и да вкзрат в ред малко тоя гнусен градски транспорт,да не се возят вътре миризливи *** и никога няма да си купя повече кола!
205
1
 
2
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
*** и каръка съм!Трябва да я подновя от юли!
204
0
 
6
 
! Отговори
Хахо преди 12 години
Кокото повече вдигат застраховките, толкова повече тарикатлъци намират хората. Накрая всички ще спрем да плащаме и толкоз :)
203
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
237 на месец или на година??
202
0
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
Някой от тъпанарите застрахователи ще ми обясни ли защо ние сме единствената страна в Европа без едномесечни и тримесечни застраховки? Защо за кемпер и мотор ,които ползвам два месеца в годината трябва да плащам за цяла година? Ще се съдим в Хага до дупка с лобистката държа!!!Като за начало ги спирам от движение и само от това *** губят 450лв...
201
0
 
9
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
А защо застраховката трябва да бъде на автомобила? За мен трябва да се премине на съвсем друга основа. Застраховката да бъде на шофьора. Според стаж, причинени ПТП, възраст, заболявания и т.н. И така колкото е по-рисков един водач на МПС толкова по-голяма застраховка. Същото е и със винетките. Да вземем 2 абсолютно еднакви автомобила. Единият навърта 150 000 км. а другия 10 000 км. Кой амортизира по-вече пътищата? Цената им трябва да е във горивото 1,2,3 ст. Ама става сложно за чиновниците.
200
0
 
4
 
! Отговори
счетко преди 12 години
до 223: Колега, миналата година ми изтипосаха в няква електронна полица само с една отметка че съм имал нарушения без да изобщо да съм имал. Като видях се втрещих и отидох в КАТ - извадих си златен талон. Тез са болни клептомани,а на тема да вземат а да не да дават са изкусни виртуози !
199
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз мисля, че ченгеджийското управление на България просто ни пробва до къде ни е прага на търпимост... Малко по малко се проверява до къде могат да ни го вкарат... За сега раята показва добри резултати! .. Пък вие българи си стойте и чакайте нещо дбро да ви се случи... Някой да се смили над вас, да ви намали данък, глоба, туй-онуй... Някоя от тези муцуни, които са нон-стоп по TV и ви се представят за родолюбци и спасители.. А всъщнст са милионери отдавна...
198
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"който си е направил каско да бъде освободен от гражданска? И без това нищо неплащат! Преди две седмици ни удариха отзад както бяхме спрели и чакахме колоната да тръгне, дойдоха на оглед и ни казаха неможе да ви я отремонтираме, само обезщетение по експертна оценка, всички ги знаем какви са експерти" ---- Взехте ми думите от устата. Точно същия номер стана и с мен.Сега колата ми е в сервиза, а от там ми казаха, че оценката никога не покрива щетите, да не говорим , че парите от чак след месец.
197
0
 
6
 
! Отговори
Алоо, комисията! преди 12 години
Няма да се повиши процента на застраховките гражданска отговорност уважаеми другари от "комисията" и познайте защо? Защото хората нямат пари да си платят само повишеният данък МПС, камо ли да си сипят гориво и да ви платят гражданската на автомобила! Що за наглост отговорност гражданска *** на автомобила. Ще намалеят застраховките, и автомобилите ще намалеят. Това е отговора на вашите действия, противодействието. Когата искате нещо, трябва да прецените дали ще ви го дадат и от къде!
196
1
 
2
 
! Отговори
Защо преди 12 години
който си е направил каско да бъде освободен от гражданска? И без това нищо неплащат! Преди две седмици ни удариха отзад както бяхме спрели и чакахме колоната да тръгне, дойдоха на оглед и ни казаха неможе да ви я отремонтираме, само обезщетение по експертна оценка, всички ги знаем какви са експерти!
195
2
 
20
 
! Отговори
Ликвидация преди 12 години
Гражданската отговорност се явява допълнително финансово бреме за собственика на автомобила. Застраховането е допълнителна паразитна институция посредник между участиците в движението, ненужна при наличието на КАТ и съд. Така или иначе при обезщетения от застрахователите при по-голями размери се стига до съд, е защо да хрантутиме застрахователи?
194
1
 
11
 
! Отговори
студент преди 12 години
с парите от тия 10% свещи да си купите!!
193
1
 
31
 
! Отговори
мислещ преди 12 години
Най-големите кожодери след банките и осигурителните фондове са мошениците-застрахователи! Разходите им дори с фалшивите обезщетения са под 30%! В държавата на Тиквата всичко е позволено и затова ще ни съсипят от налози с всевъзможни схеми за грабеж! Следващото дърво дето ни го подават, ще са измамите с т.н."зелена енергия" -изнасяме евтина атомна, а плащаме прескъпа слънчева!!!Лапай Тикво, лапай и дано да се задавиш селянино банкянски!!!
192
0
 
11
 
! Отговори
НФСБ преди 12 години
Да се намали тавана на обезщетението за тези, които карат колите си в България. Така ще падне и ГО на 50-60 лв. И без това не ги изплащат коректно. Това е справедливо и съобразно ниските доходи. Такива като Кунева,ББ,Трактора и всички депутати-хиени, дето карат суперколи, да плащат и по 2000 лв.за ГО. Бълха ги ухапала!Да, ама ще излъжат, че ЕС не дава!
191
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА МЕН НИКОИ НЕ МИ ПРАВИ ОТСТЪПКА ЗАЩОТО НЯМАМ АКТОВЕ!! ВСЕ СИ ДАВАМ ПО 180 лв за нищо... данък *** народ... се вика... държавата те задължава да плащаш на частниците... докъде мислят , че ще стигнат... сега са добре но утре ще се разделят с главите си буквално...
190
1
 
22
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Застрахователната мафия е на ход! Да сте чули на някого да е изплатена щета от ПТП за 2млн или 10млн??? Това може да стане само при фиктивни обезщетения , за да се изперат няколко милиона!!!"Армеец=ГЕРБ" Урааааа...Мафиоти ни управляват!!! Алчни и нагли мафиоти!!!
189
5
 
4
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 12 години
ГО за шопите пак ще е най- скъпа. Правилно е, че най- голямите джигити плащат на- много.