Ранобудните пред НС: Млатим, влачим, ритаме (МВР)

Стотина протестиращи скандират срещу Закона за МВР
Обновена: 5 дек 2013 11:48 | 5 дек 2013 11:24,
106
Ранобудните пред НС:  Млатим, влачим, ритаме (МВР)
Снимка: "Ранобудните студенти", Facebook

Около 100 протестиращи "Ранобудни студенти" протестират пред Народното събрание срещу предстоящите промени в Закона за МВР.

Младежите носят знамена и плакати, на които пише: "МВР – манипулираме вашето развитие", Млатим, влачим, ритаме (МВР)" и "МВР- мащабни валутни разхищения".

Ранобудните обявиха на страницата си във Facebook, че проектът ограничава някои човешки права и позволява доста рестриктивни действия на полицията срещу протестиращите.

Още по темата
"Обявяваме се против закона, защото се опитва да ни върне в едни недемократични времена. Обявяваме се против закона, защото е поредното оправяне на сметки от страна на управляващите, но този път с целия народ и демократичните принципи", пишат те.

Според тях законът засилва усещането за полицейщина, непрозрачност и самоволност. Според студентите нужда от нов закон има, но той трябва да бъде в съвсем друга насока - към по-голяма прозрачност, по-голяма толерантност към оформящото се активно гражданско общество и към по-европейско мислене.

"Това е закон, обслужващ единствено и само сега управляващите и осигуряването на тяхното лично, моментно спокойствие. Твърдо сме против да се правят закони без стратегия. Закони, обслужващи временни интереси. Те няма как да са в полза на обществото", заключават Ранобудните.

Полицейското присъствие пред парламента е засилено, сградата на Народното събрание е оградена с плътни метални заграждения, зад които стоят служители на реда и автомобили на жандармерията.

Засилено е полицейското присъствие и в целия център на столицата. Движението на автомобили е спряно по бул "Цар освободител", от площад Народно събрание до улица "Г. С. Раковски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фуше, супер е клипчето, ама да може да го види министър Йовчев!
19
6
 
13
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Тя глупостта не ходи по дърветата в гората, по хората ходи. А тия ранобудните са жив пример за глупост. Ама то какво да очакваш от хора записали висше само и само да се доберат до 'столицата'; нищо, че с въпросното им висше после има нулева реализация на пазара на труда. Аз лично не познавам хора, които учат медицина, информатика, счетоводство и да се занимават с глупости. Познавам такива дето учат глупости(щото друго не ги приеха) и всяка вечер ми обясняват как трябвало да се протестира...
18
9
 
15
 
! Отговори
министър Фуше преди 10 години
vbox7/play:7a921a6cЕто така работи полицията в истинските държави! А тук шепа подкупници, тероризират двумилионна София. Не съм чул, да са искали разрешение за затваряне на центъра на столицата...
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заспалите милиционери и техния приспан от от властта министър искат да ни вуведат северокорейски порядки.
16
9
 
27
 
! Отговори
gogo преди 10 години
Сто *** се идентифицират с целия български народ това е и говорят глупости от негово име.
15
9
 
22
 
! Отговори
Браво на полицията! преди 10 години
Браво на полицията! Народът на България ви е благодарен!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До hahahИнтерсно, че повечето са стипендианти.Хората си стоят с истинските имена и лица, който иска може да провери кой как се справя:)
13
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** във форума пак са се активирали да плюят по децата ни
12
5
 
26
 
! Отговори
ДОКОГА.. преди 10 години
ДОКОГА ЩЕ ГЛЕДАМЕ СТАРИ СНИМКИ - ВЕЧЕ НЕ СА ИНТЕРЕСНИ???????????????????????
11
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе щото всички обичат орешарски.
10
17
 
24
 
! Отговори
празнодумни окупатор преди 10 години
"Ранобудните" празнодумни окупатори на СУ трябва да бъдат изключени дисциплинарно от СУ и дадени на съд за насилствено налагане на окупационен режим в София!
9
17
 
22
 
! Отговори
двоен хонорар преди 10 години
След тази сполучлива снимка, девойката вече ще иска двоен хонорар от ЕТ "герб-Буда"!
8
20
 
22
 
! Отговори
hahah преди 10 години
Ранобудните сте едни безделни *** келеменца, от които нищо не става! Сиреч (както казва любимата ви Тиква), *** сте. За снимката: Удри и една глава на тая смъринджа бе и да бега де си лекува кратуната ранобудна пияна, надрусана вееее.
7
17
 
20
 
! Отговори
по 5 кинта на калпак преди 10 години
100 "ранобудни", по 5 кинта на калпак са 500 кинта. Толкова е платил агент Буда на статистите си тази сутрин!
6
7
 
16
 
! Отговори
капо преди 10 години
...към по-голяма прозрачност, по-голяма толерантност към оформящото се активно гражданско общество и към по-европейско мислене.-----------A със селското общество какво правиме? Бой до дупка, а? В Европа такива като "ранобудните" ги озаптяват със сълзотворен газ.И да ме светнете- какво значи "европейско мислене"? Как мислят европейците? Със *** или с мозък? С корема?
5
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народ който не подкрепя студентите си, плюе на бъдещето си и загива много бързо. Мислете, че корабът потъва!
4
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТИЯ ПРЕВЪРНАХА ПРОТЕСТИРАНЕТО В ПРОФЕСИЯ- НИТО СА СТУДЕНТИ, НИТО СА УМНИ. ПРОСТО РАБОТЯТ ХОРАТА. ЗАЩО НЕ ДОЙДАТ И В НАШИЯ ГРАД РАБОТОДАТЕЛИТЕ ИМ- ИСКАМ И АЗ ДА ЗАРАБОТВАМ ПО 50 ЛВ ДНЕВНО
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нА 79 Г съм и тази картина ме развълнува до такава степен,че не мога да се успокоя с хиледи хапчета........
2
20
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Раноблудниците получиха за днес гербаво-*** си надници и изпълзяха на декемврийски припек край парламента. Тази жалка групичка от 20 - 30 *** се смеси с вдиотени риформатори и други ***, които са срещу всичко и срещу всеки!Жалка картинка е тая пасмиана!
1
18
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само млатене, влачене и ритане за ***!