Ранобудните пред НС: Млатим, влачим, ритаме (МВР)

Стотина протестиращи скандират срещу Закона за МВР
Обновена: 5 дек 2013 11:48 | 5 дек 2013 11:24,
106
Ранобудните пред НС:  Млатим, влачим, ритаме (МВР)
Снимка: "Ранобудните студенти", Facebook

Около 100 протестиращи "Ранобудни студенти" протестират пред Народното събрание срещу предстоящите промени в Закона за МВР.

Младежите носят знамена и плакати, на които пише: "МВР – манипулираме вашето развитие", Млатим, влачим, ритаме (МВР)" и "МВР- мащабни валутни разхищения".

Ранобудните обявиха на страницата си във Facebook, че проектът ограничава някои човешки права и позволява доста рестриктивни действия на полицията срещу протестиращите.

Още по темата
"Обявяваме се против закона, защото се опитва да ни върне в едни недемократични времена. Обявяваме се против закона, защото е поредното оправяне на сметки от страна на управляващите, но този път с целия народ и демократичните принципи", пишат те.

Според тях законът засилва усещането за полицейщина, непрозрачност и самоволност. Според студентите нужда от нов закон има, но той трябва да бъде в съвсем друга насока - към по-голяма прозрачност, по-голяма толерантност към оформящото се активно гражданско общество и към по-европейско мислене.

"Това е закон, обслужващ единствено и само сега управляващите и осигуряването на тяхното лично, моментно спокойствие. Твърдо сме против да се правят закони без стратегия. Закони, обслужващи временни интереси. Те няма как да са в полза на обществото", заключават Ранобудните.

Полицейското присъствие пред парламента е засилено, сградата на Народното събрание е оградена с плътни метални заграждения, зад които стоят служители на реда и автомобили на жандармерията.

Засилено е полицейското присъствие и в целия център на столицата. Движението на автомобили е спряно по бул "Цар освободител", от площад Народно събрание до улица "Г. С. Раковски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
8
 
15
 
! Отговори
:( преди 10 години
На снимката:"Млад "талант" от НАТФИЗ играе сценка за пред камерите на медиите" Толкова е жалко това, което се случва, че чак няма думи.
39
11
 
11
 
! Отговори
раодна картинка преди 10 години
Протестите продължават, правителството прави глупост след глупост, държавата задлъжнява, гражданите обедняват и намаляват, политиците стават все по-лакоми, милиционерите се озлобяват, пенсионерите огладняват, ...
38
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kamerite.bg/Поглед върху жалката ранобудна (?) сбирщина край парламента!
37
6
 
20
 
! Отговори
Бачкатор преди 10 години
Малките ремсисти от ГЕРБ дават акъли за всичко, а нямат 1 работен ден зад гърба си. На техните години учех и работех, а към края на следването имах собствена фирма. Тези дългокоси хипари цял живот ще мрънкат и след себе си ще оставят едно голямо НИЩО. Точно от тази порода "умници" се ражда политическата класа в БГ. Мързи ги да работят, нямат квалификация и интелект за реалния бизнес, но пък все ще се намери местенце в партия, фондация или подобна мафиотска структура за тях.
36
7
 
25
 
! Отговори
ANTONOV преди 10 години
Нашите полицаи са доста по низходителни към протестиращите.Явно тези дето се събират всяка сутрин не са гледали какво правеха турските полицаи с протестиращите.
35
3
 
4
 
! Отговори
Недоносения преди 10 години
До мъжа на моите мечтиТо добре го е срещнала ама ако се вземат не трябва повече да ходи по протести да не я шамароса в суматохата та да има за кво да плаче.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След 10 г. в полицията, след 4 награди 2 от които са персонални от министъра на ВР, повече не желая да живея в тоя бардак и да работя в оная ***! *** инструмент за всичко друго, ама не и за тва за което е създаден-изгониха много инициативни мислещи и кадърни полицаи щото....разсъждават. Сега живея в ..нека речем Занзибар-ами дишам спокойно!
33
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !ДРУГАРЮ,ТАЗИ СУТРИН ВЗЕЛИ СИ ЛЕКАРСТВАТА, НЕ НЕ СИ ГИ ВЗЕЛ ,А МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШ ЧЕ СИ ОСВИДЕТЕЛСТВАН ЗАТОВА ЧЕ НЕ СИ МНОГО ДОБРЕ С ГЛАВАТА
32
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ясно, че не са платени персонално. Но са тотално заслепени. Вече си мисля, че правителството има изгода от тези амолумни протести. То за смях станаха. Баси циркаджиите.
31
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do 26АнонименИ в тоя форум.Едни и същи непотребни безделници от Позитано флудат вече половин година.Сметай какво представляват.Докато има такива *** никога няма да се оправим
30
7
 
17
 
! Отговори
мъжа на моите мечти преди 10 години
Девойката от снимката: Най-сетне срещнах мъжа на моите мечти!
29
1
 
7
 
! Отговори
Недоносения преди 10 години
До СалахадинРаботните места минаха през пунктовете за цветни метали, през тях минаха всички предприятия до поледното болдче бяха изрязани и предадени за скрап.
28
7
 
14
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
25, по-скоро родните полицаи да се благодарят, че не са попаднали на украински протестиращи, че каквито са шкембелии, трудно щяха да избягат от булдозера :D
27
7
 
11
 
! Отговори
сектор Кабул преди 10 години
Значи само наемниците на Сорос имат право да упражняват насилие, а полицията трябва само да наблюдава безучастно вандалски нападения и малтретиране на граждани, така ли???
26
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да си много ***, платен или зомбиран та да си мислиш, че тея деца са платени.Платените ги видяхме на какво приличат на митинига.
25
16
 
18
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
"Ранобудните" протеституиращи да се радват, че не са попаднала на украинската милиция.Тогава щяха да видят кон боб яде ли ! :)
24
12
 
13
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Ние като сме били "***",вашите 250 000 хиляди работни места къде се бе,кухи кратуни???
23
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като,чета коментарите, вече си мисля, че си заслужаваме напълно държавата.Заслужаваме още 23 години да ни управляват същите *** на прехода.Не заслужаваме средна класа и такива студенти и протестиращи.Заслужавме си *** вагони, Петното, Шамара и Бареков.
22
6
 
7
 
! Отговори
Недоносения преди 10 години
Добре бе хора,да кажем че е сбъркано в закона или е направено нарочно. Я седнете и помислете логично ако сте на площада може да ви млатят, ама ако сте си на работното място кой ще ви млати никой. Какъв е извода че още по Живково време милицията събираше безработните и безделниците по площадите и ги пращаше да работят да не се мотаят по кръчмите. Аман от философи,нямаме промишленост,само внос износ офшорки и крави по околовръстново дето са им обърнали джуките и вече и не духат както трябва.
21
6
 
9
 
! Отговори
Лени преди 10 години
Че с какво се различава толкова старият от новият закон? Специално си направих труда да го сравнявам... Единственото притеснително е, че се предлага главният секретар да се ибира от правителството, а не от президента. То е ясно що. Абсолютни истерици са тея "ранобудни". Вторачили са се в несъществени работи, а пропускат язви, които се виждат от самолет.

Спонсорирани публикации