Великденски бонуси за всички пенсионери, но не по равно

Най-много - 40 лева, дават към най-ниските пенсии до 150 лв.
Обновена: 11 мар 2014 15:51 | 11 мар 2014 15:48, Веселина Йорданова
136
Великденски бонуси за всички пенсионери, но не по равно
Снимка: Dnes.bg

Всички пенсионери ще получат еднократна добавка към априлските си пенсии, става ясно от съобщение на сайта на Националния осигурителен институт.

Проект на постановление на Министерския съвет, утвърден днес на заседание на Надзорния съвет на НОИ, предвижда изплащане на еднократна допълнителна сума следващия месец, която обаче ще е диференцирана.

Предвижда се 40 лв. да получат възрастните хора, чиято пенсия или сборът от пенсиите заедно с добавките или компенсациите към тях е в размер до 150 лв. включително.

Още по темата
Допълнителна сума от 30 лв. ще получат пенсионерите с размер на пенсията от 150.01 лв. до 251 лв. включително.

За пенсия над 251 лв. размерът на добавката е 20 лв.

Общата сума на допълнителните пари, които ще бъдат изплатени за април, е 57 700 000 лв.

Средствата ще бъдат за сметка от икономии на разходите и трансферите по централния бюджет на Република България за 2014 г.

Както Dnes.bg писа, вчера лидерът на БСП Сергей Станишев настоя за великденски бонуси за пенсионерите, както имаше коледни добавки, и най-вече за тези с пенсии под прага на бедността от 251 лева.  По думите му левицата срещнала разбиране в кабинета по въпроса.

Управляващите вече коментираха многократно, че парите не се дават предизборно.

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че всяка година има избори в мандата, „което не означава, че не трябва да се правят социални политики“.

В края на февруари пък кабинетът одобри допълнителна еднократна помощ в размер на 30 лв. за хората с най-ниски доходи в края на отоплителния сезон.


 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: НОИпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
sf преди 10 години
pak e dobre ima bonus koleda i plus velikden.a gerb 4 godini nito edno uvelijava i nito bonus koleda nito dava xora 1 stotinki.
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подигравка с пенсионерите отново ,хвърлят им някакви дребни трушици държейки ги в мизерия водейки се единствено от предизборните си интереси .Една равносметка намалиха има таксата при личния лекар ,като все още не са превели оставащите пари на лекарите , а им увеличиха лекарствата и ограничиха достъпа да високоспец.дейности с намалените лимити , давайки им по 30лв еднократно се явява увеличение с около 2лв и40ст на месец в сравнение с тяхното от 561лева .ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ!!
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На депутатите - увеличени заплати, на пенсионерите - ЕДНОКРАТНИ помощи. Голяма предизборна агитация. Така се печелят избори. А за ромите нещо ще има ли? Не ги подминавайте, бе. Нали сте борци за социалната справедливост. *** влачи, диря няма. Има само измама. Аман от популизъм. Само Бареков ви е конкурент, ама то се изложи безвъзвратно и пак ще си крадете сами, ако народът ви позволи. Дано разумните морални хора гласуват правилно и най-после да станем нормална държава.
70
1
 
2
 
! Отговори
Денис преди 10 години
600-700 лева месечно увеличение на заплататите на депутати и там някакви "хора работещи в онея сгради в софия"; 40 лева еднократна помощ.... U serious ?!?
69
4
 
4
 
! Отговори
varg преди 10 години
Глътка въздух различна от примката на врата,която близо 4 години герб ни слагаха.
68
5
 
3
 
! Отговори
И. Велева преди 10 години
Великденски добавки за пенсионерите! Поредното разумно решение на управляващите.
67
2
 
5
 
! Отговори
Предлагам преди 10 години
Който приема великденските добавки като популизъм да се откаже от тях.
66
2
 
4
 
! Отговори
Kolov преди 10 години
Възрастните хора заслужават уважението ни и достойни старини. Вярно е, парите не са много, но ще стоплят поне малко сърцата им.
65
4
 
2
 
! Отговори
TutiFruti преди 10 години
Ot kude uvelichenie bre ***:- Ot golemite vi resursi - Komunqgite gi prilapaha- Ot rabotnoto vi naselenie - *** i babichki- Ot prozorlivite vi glavi - za 10 lv. si prodavate jenite- Ot proizvodstveniq vi mantalitet - 70 godini ucheni na komunizam i "nagotovo".Ai siktir...
64
3
 
7
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 10 години
Нямам нищо против пенсионерите и техните доходи, но проблема в момента е работещите бедни. Не е нормално млади хора да работят за 300 , 400 , 500 лв на месец. Това го няма никъде в Европа или САЩ. Раздаването на пари от заеми е най глупавото нещо , което може да се направи. Това говори , че в момента икономиката ни не работи. Така сме до никъде и за никъде.
63
2
 
3
 
! Отговори
The True преди 10 години
Видяхме, че държава, в която управляващите се отнасят пренебрежително с децата и възрастните хора, не я очаква нищо добро. Хубаво е, че вече се мисли за тези, най-незащитени хора в обществото.
62
8
 
7
 
! Отговори
Българка преди 10 години
В последните години пенсионерите бяха забравени от управляващите, затова каквото и да направи правителството на Орешарски за тях ще е добро.
61
3
 
7
 
! Отговори
Тъпи социалисти преди 10 години
От както дойдоха червените *** на власт какво направиха? Само раздават пари наляво и надясно, подкупват електората, крадат, лъжат, увеличиха външния дълг със милиарди, вдигат си заплатите, купуват нови правителствени лимузини.....*** социалисти какво да очакваш от тях!? Спряха им парите от Брюксел. Всички национални проекти които бяха започнати сега са замразени, почти нищо нищо не се строи, не се правят никакви реформи няма електронно правителство. Преговорите за шенген също са замразени..
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Задача за първи клас. С колко трябва да се увеличи депутатската заплата която е 2300 лв, ако за пенсионери до 150 лв пенсия се дават 40 лв еднократно, до 250 лв пенсия - 30 лв еднократно а над 250 лв пенсия - 20 лв еднократно? Всички изборени по-горе са равноправни човешки същества, а парите за които става дума са от един портфейл - държавната хазна.
59
2
 
7
 
! Отговори
vot42 преди 10 години
Господа управляващите са готови и д.....да дадат,само да са на власт. Иначе може да се похвалим,че безработицата продължава да нараства!?
58
5
 
9
 
! Отговори
.... преди 10 години
Намалят бюджетите на болниците, за дадат на пенсионерите по 40 лева.... Срамна история и все по-срамна става...
57
0
 
7
 
! Отговори
лулчо преди 10 години
До 56-за децата си трябва да се грижиш ти,а не държавата!Друг е въпроса,че тези,които не са внасяли взимат повече т.е.***!
56
5
 
4
 
! Отговори
икономист преди 10 години
Според престъпната и терористична партия БКП-БСП-ДС да не си повишиш заплатата това е популизъм, а не е ли популизъм да повишиш пенсиите с 4.50 лв. от юли.И как така точно с 561 лв. на месец трябва да се повиши заплатата на депутатите, а минималната заплата е 340 лв.за милиони Българи.Депутатите трябва да получават 5000 лв. , ако мин.заплата е 1000 лв. Така е в Европа, а не в Африка.
55
10
 
7
 
! Отговори
Тъпи социалисти! преди 10 години
Ай стига с тея пенсионери бе.....Всички пенсии и социални помощи трябва да се премахнат. Държавната администрация трябва да се намали със 80% и да се въведе елекронно правителство и адмистративните ппроцедури да са автоматизирани. Данъка върху доходите да стане 5% и да се премахне ДДС и Акцизите върху горивата.Трябва да се създадат перфектни условия за бизнес, хората да работят, да инвестират, да печелят пари и сами да си подсигуряват бъдещето и старините. Стига с тези паразитини практики.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Емо, мило дете, мъдрецо мой, да пази бог, народа ни, от тям подобни мъдрости.