Разходите за дъртата ладичка – повече от стойността й

Иван Жигулата се тревожи обаче от поскъпването на винетката
13 ное 2015 11:42,
71
Разходите за дъртата ладичка – повече от стойността й
Снимка: bTV

В родното си село Лютиброд пенсионираният автобусен шофьор Иван Василев е известен като Иван Жигулата, защото открай време е любител на руските возила.

Последната му придобивка е 30-годишна Лада на около 125 хиляди километра, малко пообръгнала, но иначе класика в жанра. Купил я за една своя месечна пенсия от свои съседи.

Още по темата

"Дадоха ми и резервни части, абсолютно нови, за 150 лева. Да казвам ли цената, за която съм я взел? За 400 лева, с газова уредба, и сега й предстои едно боядисване и става нова", сигурен е Иван.

Освен това, по думите му, колата е доста икономична.

"Газ ми харчи - седем, седем и половина на дълъг път. Не й давам да ме изненадва да не може да запали, където и да съм ходил, все съм се върнал с нея", казва пред bTV собственикът.

Противно на мнението, че поддръжката на старите руски реликви става все по-скъпо, защото резервните части са кът, Иван не се оплаква, защото се е запасил с много: "Имам резервни части, да карат и внуците ми".

Но най-важното - не стъпва в сервиз, защото сам си е майстор. Въпреки това поскъпването на винетката го тревожи.

"Това е застраховка -158 за една година, и винетката 97 - 300 лева. Който взима малка пенсия, не виждам как. Може да се вози, ама трудно", пресмята Иван.

Като теглим чертата, излиза, че разходите за Лада-та за година надвишават стойността на возилото, защото трябва и данъкът да се плати, и прегледът, но Иван Жигулата си прави и друга сметка - нова кола не може да си позволи, а и на прякора си как да измени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
22
 
! Отговори
До Дискавъри преди 8 години
Ей, ама си много *** и злобен човек..."да вземеш на кьоравия и единственото му око"Защо не написа нещо за огромните разходи в държавната адимистрация, за 20те заплати на полицаите, които нищо няма да направят,ако някой разбие къщата на тоя човечец, за милионите "усвоени" пари по европрограми...Лесно е да злобееш срещу беден и слаб човек...
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо да нямаш кола ! Забранете на ония да нямат деца !Защо не обвържат застраховки и винетки с горивотоКажете бе тарикати защо трябва вие да не слизате от колите и да плащате на равно с стария човек които ще я кара два пъти в месеца. Хей няма се оправите без бой
7
15
 
5
 
! Отговори
hmn преди 8 години
не знам защо някои хора живеят в заблуждението, че карането на кола трябва да е евтино и достъпно. Бай Иван да се качва на куулото като няма стотинки и да не прави само задръстване. Винетката тва, винетката онова.... Вижте в Сингапур колко струва "винетката" за 10 години... повече отколкото копторите на 90% от бг населението...
6
11
 
5
 
! Отговори
браточката преди 8 години
До коментар номер 6 (Някой).Брато, ти май си за скунка за таратайката в която се визиш и сам си поправяш. Като нямаш пара за кола и поддръжка не купуваш и не държиш пред блока с години.
5
21
 
12
 
! Отговори
Аз преди 8 години
И аз смятам, че като нямаш пари да поддържаш кола се возиш с автобуса! Сигурен съм, че този човечец ще си кара с летните гуми зимата, защото няма пари за други...Накладките сам ще си сменя, за да не ходи на майстор и като претрепе някъде някой ще седнем да се жалваме! Забравете СОЦ мисленето и компромисите! Новите коли имат системи за сигурност, които спасяват живот! Няма логика с ниски данъци да се субсидират стари автомобили - нито от екологична, нито от гледна точка на безопасност!
4
6
 
34
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Ако си мислиш, че нашите сервизи могат да поддържат западните автомобили, жестоко се лъжеш. Могат да ти сменят ангренажният ремък, ролки, обтегачи и маслото. Всякаква неизправност в електрониката ги прави безпомощни палета.А Ладата, ангренажна верига, никаква електроника, с изключение на ПХХ на карбуратора. Който можеш да смениш с по-стар карбуратор.Между другото, тази Лада на снимката е с ремък, но се сменя за норматив. Никаква сложност, или специален инструмент не е нужен.
3
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То има ли стара кола, чиито разходи да не надвишават цената и. Голяма новина.
2
12
 
30
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Номер 1:Спокойно можеш да се застреляш.Аз ще ти осигуря куршума.А ,ако не знаеш за какво живееш, поне кажи пред хората,че е за демографията!!
1
9
 
38
 
! Отговори
СС преди 8 години
ВИЖТЕ БЕ *** ОТ ПАРЛАМЕНТА НАЧЕЛО С *** ВИЖТЕ БЕ ХОРАТА КАК ИЗНЕМОГВАТ... ДА СЕ ПЪРЖИТЕ В АДА ВСИЧКИТЕ ДО 9 ТО КОЛЯНО....