Винетка, гражданска, гуми... Колко струва една кола?

Българинът се бърка поне с 600 лева на година, при това без бензина
13 ное 2015 12:13, Красимир Ангелов
121
Винетка, гражданска, гуми... Колко струва една кола?
Снимка: Булфото

За ужас на шофьорите разходите по колите им отново ще скочат, при това без изобщо да говорим за ремонт. Това ще стане факт благодарение на новата цена на винетката, както и на готвеното задължително използване на зимни гуми от 1 ноември до 1 април.

Колко струва един автомобил само да го притежаваме с увеличението на цената на винетката и Гражданската отговорност? Ако автомобилът е по-стар и евтин, административните разходи на година могат да излязат колкото стойността на цялата кола, показва проверка на bTV.

Данъкът за подобна кола е сравнително най-малката грижа – около 25 лева. За винетка отиват 97 лева, а годишният технически преглед, който е задължителен, е от 40 до 60 лева.

Ако законът за задължителните зимни гуми влезе в сила, то всеки шофьор ще трябва да има 8 гуми за една кола – съответно за лятото и зимата. Те от своя страна ще трябва да се сменят през определен период от време.

За обслужване на колата и смяна на консумативи - смяна на масло, филтри и т.н., отиват 200 лева. Прибавяме и още 200 лева за "Гражданска отговорност". Така по груби изчисления за една година собственикът на подобна кола ще трябва да се бръкне с над 600 лева. И това при идеалния вариант, че по колата не се чупи нищо и няма нужда от ремонти. Цената на горивото разбира се, не е включена в тази сметка.

С близо 400 лева повече пък трябва да се бръкне всеки, който кара по-голяма семейна кола, чийто данък е доста по-голям, показва разследването на телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудно колко плащат за винетка нелегалните мигранти, дето кръстосват страната като башибозук
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз си имам карта за БДЖ и я ползвам рядко, ако ми се наложи да пътувам из страната. В София предимно метро.. Така, че винетките и гумите слабо ме касаят.
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знам че няма да ми повярвате но новата магистрала вече има кръпка. А сега дайте 100лв за винетка и да се хванем на бас 2017 дали ще ремонтираме таз магистрала. Не ме интересува кои са на власт всеки който иска да ме изклати получава един .... от мен
88
0
 
1
 
! Отговори
Q преди 8 години
Diferencirani prihodi, diferencirani razhodi:-)Diferencirano kolichestvo, diferencirano kachestvo.:-)Ne moje taka za vsichki patista i za vsichki koli - ednakvi vinetki. Za magistralite da ima magistralni taksi i vseki da si plasta spored tegloto i izminatata otsechka. Taka hem se ima i rabotni mesta po kasite na magistralite, ste ima cameri za nabludenie na visokoskorostnite patista, sigurnost na po-dobro nivo, poveche spravedlivost. Ne vseki iska da umira s visoka skorost i vinetka v RBg:-)
87
0
 
3
 
! Отговори
13.11.2015 преди 8 години
Това е смешно...кога ще въведем и спасителни жилетки... има хора, които минават по мостове над вода :)))
86
0
 
0
 
! Отговори
13.11.2015 преди 8 години
Не
85
3
 
6
 
! Отговори
frg преди 8 години
До Анонимен 103С обществен транспорт стигам до зъболекаря си за 1 час и 30 минути, а с личния си автомобил - за 10-15 минути. Как после да ползвам градски транспорт?! С всичките си неуредици и "организации" ни принуждават да се качим масово по автомобилите. Не е въпрос на глезотия, а крайна необходимост, иначе времето няма да ти стигне за нищо в София. Дори метрото е абсурдно - в час пик е през 9 минути минимум.
84
7
 
3
 
! Отговори
АМИ ТАКА Е , другари преди 8 години
ДАНЪЦИТЕ ГИ УВЕЛИЧАВА ДЪРЖАВАТА ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААА , "ДОХОДИТЕ"-----трябва да си увеличите вие ,бе , другарииииииии...НЕМА КОЙ ДА ВИ ..." даде РАБОТА и ПАРИ"---------ТОВА СИ ГО ПРАВИ "СВОБОДНИЯ И НЕЗАВИСИМ" ЧОВЕК!!!ТОВА Е СМИСЪЛА НА ЖИВОТА:..."как от 5-лв.--ДА НАПРАВИШ 500"-лв....!А , без пари ...ВЕЧЕ И МАМА НА ТАТЕ НЕ ДАВА!!!!
83
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз заради това не съм си купила кола още..... Вярно, не ми и трябва, но като си помисля какви пари на халост ще трябва да дам просто ей така - за да имам кола в готовност, лошо ми става.Ходихме на гости скоро и на връщане извиках такси.Платих 10 лв.Синът ми казва - Мамо, ако имаше кола, нямаше да плащаш на такси, щяхме да се возим без пари....Но той е на 7 - няма как да направи сметката, която аз съм направила - по-евтино е с такси и градски транспорт.Не смятам риска от пияни и дрогирани шофьори
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
INTRESNO,GOVORI SE SAMO ZA YVELI4AVANE NA DANACITE,A ZA VDIGANE NA DOXODITE SE MAL4I
81
5
 
4
 
! Отговори
perhulio преди 8 години
Само не виждам някаде да пише че човек е задължен да има кола ;)
80
1
 
9
 
! Отговори
отговор преди 8 години
До Дайте отговор?Скъпия телефон е мода, но колата е необходимост.
79
1
 
15
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 98. Ще стане, ще стане, при ***, овчедушен народ като нашия ще стане. Хайде да видим колко хора ще се съберат на готвения протест против цената на винетките. Едва ли ще имат и 1000 общо за цялата страна, бас ловя.
78
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плач се лее страховит,за винетки, гуми, застраховки.Удивителни същества,обитаващи BG ареала.Че това е МПС и изисква парички,иначе мини на каруца.Винетка не плаща-с колата ходи само на лозе.Гуми не сменя и се пързаля,джаса се в тия дето спират навреме.От него мирише на ***-кара с газ,нафта и котелно гориво.Пуши с кошница,дърта като баба му,мърси кряска и вони.Застраховка-кво е това животно?Куцо,бедно,просто,но с "кола".Комплекси се избиват ей така!Не всичко всекиму!МОТОБУКЛУЦИ!!!
77
6
 
5
 
! Отговори
загрижен преди 8 години
аз карам без винетка и застраховка,и със изтъркани гуми. не съм плащал данък на колата,но и преглед не минавам поради тази причина. От години никой не ме е спирал .
76
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде по полека!И куцо и сакато, на автомобил се качило, с книжка,без книжка, всичко фучи и трепе себеподобни!Не ни трябва война сами ще се унищожим!Нужна е малко помалко някаква спирачка!
75
0
 
11
 
! Отговори
-10 преди 8 години
С близо 400 лева повече пък трябва да се бръкне всеки, който кара по-голяма семейна кола, чийто данък е доста по-голям, показва разследването на телевизията.-------------Това ще да е някакъв нов начин за стимулиране на раждаемостта!
74
0
 
7
 
! Отговори
edin преди 8 години
А, и полицай да засмуква с уста и да определя температура на замрьзване на антифриза и течността за чистачки.
73
2
 
11
 
! Отговори
edin преди 8 години
Аз предлагам за зимата само акумулатори от 100Амр.часа.По -малките за лятото!В сила от 01.11.до 01.04.А честито!
72
0
 
15
 
! Отговори
Doncho преди 8 години
Защо не направят "Toll gates" на магистралите? Който има пари да си плаща, който няма и иска да пътува бавно ...по първокласни пътища с евтина винетка. По целия свят е така...Винетката е за първокласните пътища .....евтина...На магистрала се плаща. И хората имат хубави пътища и избор.