Бежанците не са наясно какво е Европа

На стария континент няма спокойна държава, смята експерт
24 мар 2016 12:52, Анисия Иванова
23
Бежанците не са наясно какво е Европа
Снимка: БТА

Повечето бежанци не са наясно какво представлява Европа. Те имат една по-различна представа за бита и ежедневието тук, изградена чрез социалните мрежи и интернет. Когато дойдат, се сблъскват с различните култури, за част от които не са подготвени, и се капсулират. Тук е ролята на приемащата държава и организациите, които да им помогнат да се интегрират. Това коментира Мариана Стоянова от БЧК в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

От хуманитарна гледна точка апелираме да се търси решение, да се успокоява напрежението в страна като Гърция, защото всички тези събития отключват актове като тези в Брюксел и няма държава, която да е сигурна и спокойна в Европа. 

Според Стоянова решението е в прилагането на единна европейска политика.

Политиците вървят след събитията. Дълги години се полагаха усилия за изграждане на обща система за убежище, но така и не се стигна до нея. Трябваше по-бързо да се създадат тези процедури така, че да се избегне този наплив и държавите по-бързо да отсяват кои мигранти заслужават убежище. 

Стоянова заяви още, че липсата на интеграционни политики в държави като България, Унгария и Чехия тласка хората да се стремят към Западна Европа. Друг привлекателен фактор се оказва социалната политика в тези страни, която създава възможност поколения мигранти да не работят, а да се издържат благодарение на социалните помощи.

Целят разговор чуйте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Тази да се скрие и да не си показва повче соросоидната продажна физиономия. Бежанците никога няма да се интегрират. Защо трябва да полагаме усилия за нещо което никога няма да стане!България не миже и не иска да приема повече мигранти.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те и българите не знаят , но вече си изпатиха!
10
1
 
10
 
! Отговори
висок преди 8 години
О, знаят знаят какво и как е в Европа! Получаваш дом и пари без да работиш, строят ти джамия, дават ти и пари за децата, колкото повече, толкова повече! Като станеш на 65 г ти дават 1100? пенсия за възраст, независимо, че никога не си работил и плащал данъци! Знаят, знаят! А че авторъ е *** и *** или лъжец е друг въпрос!
9
1
 
13
 
! Отговори
антиглобалист преди 8 години
Много са си наясно"бежанците" за какво идват в Европа.Пътуването им е финансирано от Саудитска Арабия и САЩ.Идват да виснат на социалната система(парите на данъкоплатеца европеец).Жилище,медицинска помощ,храна на гърба на европейските народи.За "бежанеца" дупене по пет пъти на ден ,размножаване за още социални и атентати.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И каква представа имат за Европа по-точно? И от къде идва тя? Тук е ядене, спане и *бане, а парите валят от небесата, така ли? Само един необразован, неграмотен и доста объркан в мозъка човек може да има такава представа.Но аз лично смятам, че те знаят много добре какво в Европа и идват точно заради социалната система на западняците. Много им е ясна дори картинката. Останалото са сълзи и сополи за наивните и бомби за благодарност 20 години по-късно! Това е джихад, ако не сте го осъзнали!
7
3
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Моля от БЧК да извършват прегледи за менталното здраве на служителите си.Спешно е!И - да живее липсата на интеграционна политика в България.Лудница!!!!!!
6
2
 
15
 
! Отговори
Е преди 8 години
Време е АК-47 да запее своята песен...
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната заблудена лява пикла поставяща нецивилизованите *** пред европейските граждани.
4
2
 
51
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 8 години
Интеграция, толерантност, мултикултурализъм! Това са мантрите които ще затрият Европа, нациите й и прочее. Точка!
3
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4Чудя се как може да има толкова *** като теб. Те са вече в Европа бе, там са родени.
2
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе то на повечето "европейци" не им е ясно вие искате амунджите да знаят
1
6
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля, че е крайно време да се направи един мощен гей парад в големите европейски столици, за да могат емигрантите да добият по-ясна представа.