Без помощи за 191 млади баби заради невръстни родилки

Майките под 18 г. вече получават детските като ваучери
Обновена: 4 яну 2017 08:01 | 4 яну 2017 07:52, Елка Василева
33
Без помощи за 191 млади баби заради невръстни родилки
Снимка: архив, Булфото

Държавата спря детските надбавки на 191 майки, станали млади баби, показват данни на Агенция за социално подпомагане (АСП).

От миналата година месечните помощи за деца не се отпускат на родителите на непълнолетни родилки, пише "Монитор".

Още по темата

Това е една от мерките, които правителството прие с цел да ограничи феномена "деца раждат деца".

Така в момента, в който момиче под 18 г. стане майка, социалните спират детските надбавки, които родителите му получават.

"В много от случаите надбавките се спират много по-рано, защото децата спират да ходят на училище веднага щом се омъжат", обясниха социални служители.

Статистика за ранните бракове няма, но според социалните всяка година около 800 момичета стават майки, преди да навършат пълнолетие. Най-много невръстни родилки има в Сливен, Пловдив и Бургас.

От миналата година майките под 18 г. получават детски надбавки под формата на ваучери за детски стоки вместо пари на ръка. По данни на АСП средномесечно 2724 непълнолетни родилки получават бон за памперси, ясла или учебници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
7
 
! Отговори
Странна наивност преди 7 години
не им дават пари на ръка.Но след като вземат срещу ваучерите детски стоки, те ги продават. И ето ти пари на ръка!И още - защо са й памперси на малката ромка? Какво ще прави тя в свободното си време? Ще скита, ще диша лепило? Затова е по-добре да пере пелени на ръка, а това, което й се полага сега за памперси, да се дава след време за учебни помагала. В края на всяка учебна година - тест за ромчета, получаващи ваучери. Ако няма знания, родителите да платят получените с ваучер помагала!
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БХККва е пък тая фондация "Америка за България"?! Цяла Америка ли дава пари за тия ... тни. А ако САЩ са анексирали името на континента за да крият подмолните си дейности за разлагане на българското население по този начин, то е друг въпрос, то е стар техен стил, да завладяват чуждото, да се крият, и после да идват да прибират печалбата..
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само че не трябва да им се дават помощи за раждане ио отглеждане на дете, но трябва да плащат глоба. А по-възрастните бащи - в затвора, за сексуална експлоатация и измама. Стига вече българското общество е плащало за развъждането на повредени хора, извратеняци и престъпници. Да не говорим, че дете, родено от невръстни родители с нарушена психика, дори и на техните родители (иначе как биха разрешили това ненормално поведение), също ще е болно, т.е. ще плащаме за лечението му, а ние ще мрем.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-накрая една добра новина!Може да е малко, но от сърце да е. С неща като това се започва!
22
0
 
12
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До ПрезкуратуратаМног сте прав! Ало, Цацаров??? Защо не си свършиш работата? Доказателства ли не можеш да намериш? Аз ако си вършех работата като теб отдавна да са ме изгонили.
21
0
 
17
 
! Отговори
Презкуратурата преди 7 години
Алоу, Цацата, за тия 800 педофилии годишно колко присъди има??
20
0
 
21
 
! Отговори
www преди 7 години
Спрели ги били, ама друг път. Записва се "младата майка" на училище в с. "Х", водят я на дневника цяла година без да стъпи, защото трябват пари, а "парите следват ученика" и на края й идвата документ за ... следващ клас. С този документ изплащат на бабата парите накуп. А "младата майка" пак си е неграмонта. Но се усвояват едни пари, и от неграмотното лице, и от училището. Четете хора, четете законите, там пише.
19
2
 
8
 
! Отговори
БХК преди 7 години
D ама то е културната и етническата им характеристика. Защо сте против?10 години фондация Америка за България ви налива пари за ромското включване?! а сега вие искате да унищожите" добивите"Пак ще се наказваме!Явно нема думокрация тука...
18
0
 
18
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
191 !!!! 191 000 са !!!
17
0
 
15
 
! Отговори
Безплатни спирали на преди 7 години
Безплатни спирали на ромките и подарък телефон или пари. Така ще се спре значително броя на нежеланите от ромките деца. ... те и без това ги оставят на улицата сами да се гледат, което е родителско престъпление.
16
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто е . Спирани на всякакви помощи . Съд и затвор за секс с малолетна . Само така т.н. роми ще се научат на ред и отговорност .
15
0
 
38
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Защо само бабите? И на майките под 18 не трябва да се дават никакви помощи. Как иначе ще се спре с "неходенето" на училище. То сега това им е оправданието. Правят деца на 13 години и училището спира. Да не говорим, че *** дори и в 5ти клас са неграмотни.
14
0
 
31
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Важно е социалната политика и прокуратурата да работят заедно! А лекарите да сигнализират на време! Помощи само за ходещи деца на училище! Обществен съвет за проверка на знанията ,,5 ти клас - неграмотна!!!,, Работа с тях за контрацептивите... И още и още но казано е ,,*** НАРОД- СЛАБА ДЪРЖАВА!!!
13
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-накрая някакви мерки да се вземат, за това безразборно плодене на тея животни, още може да се затегнат мерките и да им се орежат облагите, стига сме ги издържали. Заради тея гни*и нашите баби, дядовци и родители ще взимат смешни пенсии, ще живеят в мизерия и ще плачат в аптеката, когато няма пари за лекарства, а същото чака и нас по-младите един ден.
12
23
 
15
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Колко са детските в БГ? 35лв.? Със 17 евра ще забогатее републиката! Важното е оядените ни депутатчета да си хранят двойните гуши с евтини кюфтета! Семействата на избирателите - на кого му пука за тях!
11
0
 
25
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
На таткото му се живее на широко, затова когато похлопа някой на вратата и предложи 2 бона за 13-годишната му дъщеря -му я дава , а момичето НИКОЙ не й дава право на избор , купувача е платил да *** девствено момиче и това прави , а тя се успокоява , че това е нормалното. Жалко , и трудно да им се помогне , особено когато се сещат за тях веднъж на 4 год.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре е 191, но може още.
9
0
 
20
 
! Отговори
Нас преди 7 години
До Анонимен 4 да пише! Аз не вярвам 191 баби да са ги родили тия 800 а ти!?
8
2
 
37
 
! Отговори
Tonygl преди 7 години
Човекът с мустака го е измислил решението още 39-45 година :)
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе да......искате да кажете че 70% от ромите може би и повече са без детски.....ние българите знаем колко много обичат ромите нашето Абв......