Подслон на бездомни кучета – хит в социалните мрежи

Четириногите са приютени в хотели, заведения, дори аптеки
Обновена: 31 яну 2017 08:34 | 31 яну 2017 08:32, Петя Славова
24
Подслон на бездомни кучета – хит в социалните мрежи
Снимка: Кадър, Нова тв

Добрината на някои се превръща в шанс за живот за други

Топъл дом за бездомните кучета се оказа един от най-новите хитове в социалните мрежи. Появиха се много снимки на приютени животни в заведения, ресторанти, жилищни блокове, градски транспорт и дори в аптеки.

Животните са навън при температури от – 20 градуса, опасен студ и много сняг. Така се ражда идеята дом за бездомни животни в беда, която за няколко дни стана хит в социалните мрежи, съобщава Нова тв.

Шанс пдава на доста кучетатазлатарят Петър Стойнев. Мъжът гледа четириногите гледа в ателието си, а броят им вече е достигнал 12.

Стойнев отдавна не си води статистика на колко кучета в беда помага. Петър започва да приютява животни преди повече от десетилетие, но любовта му към тях е откакто се помни. На пръв поглед това е златарско ателие, но не съвсем. Има над 10 легла за кучета и цяло помещение за тях.

Сред местата, където са намерили дом животните са аптеки, ресторанти, заведения, дори 5-звезден столичен хотел.

Да спасиш куче в беда и да му дадеш подслон понякога може да спаси и теб от беда на работното ти място. Спасяването на животни започна в жилищни блокове, бензиностанции и в градския транспорт. Появиха се дори снимани къщички за животни от шкафове и картони.

Къщи без адрес, за да не ги види някой недоброжелател. Снимки не спират да се качват в социалните мрежи, за да покажем, че никой не заслужава да оцелява и всеки заслужава дом

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Супер преди 7 години
Златарското ателие е на ул. Пиротска 56
17
9
 
4
 
! Отговори
Любо преди 7 години
Аман от мръсни кучкари! Като толкова много си харесват кучетата да си ги прибират и ваксинират. Никой не им е длъжен да се занимава с тях! Колко още хора ще трябва да бъдат нахапани и убити за да се вземат някакви мерки?
16
0
 
2
 
! Отговори
vilenita преди 7 години
нямам думи
15
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки сам избира на кого да помага и на кого не,нека тия дето скачат че се помага на кучета и котки,да помагат на хора.Аз на хора няма да помагам,правила съм го но добро не съм видяла,напротив стават все по нагли и арогантни,искат все повече и повече."Ако дадеш веднъж една филия хляб на куче и сто пъти не му дадеш,ще те запомни,че си го нахранил.Ако помогнеш сто пъти на човек,а един път откажеш ще те забрави."
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който сравнява деца и кучета има ментални и морални проблеми, а не хората, които помагат на четириного приятелче в беда.
13
4
 
8
 
! Отговори
до m преди 7 години
Много се радвам, че няма да срещам човеко подобно като теб в обществените места, които нормалните хора посещават.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах го този златар сутринта по една от телевизиите. Оказа се, че кучетата са го спасили от ограбване. Както каза: след като дошли кучетата, развил 120 от място.
11
34
 
25
 
! Отговори
m преди 7 години
оо, ресторант, аптека или каквото и да е, в което видя, че има куче или котка със сигурност няма да повторя да посетя. има една пицария, в която пицарят гали една котка и после прави пиците, ами сори ама това ми беше последното посещение.
10
40
 
27
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
И какъв рев само и напъване за пансиони на псетата...Има деца,които не познават вкуса на банана и шоколада,дай сега пари за кучета да даваме!То затова и нацията ще изчезне.Щом се гледат кучета вместо деца!
9
13
 
39
 
! Отговори
От кучкар преди 7 години
И като подслонявате куче, не забравяйте да почистите фекалиите след негоДа го обезпаразитявате външно веднъж месечно - срещу бълхи и кърлежи, вътрешно веднъж на три месеца - няма да пълните градовете с *** и тении, и чрез вдишването на фекалиите да заразявате хората и децата.Не забравяйте, че ако не са кастрирани започват да пазят територията на която ги хранят с риск да нападнат домашни кучета и хора.Кучето най-вече е отговорност, отговорност към останалите хора.Аман от изкривена милост!
8
31
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте топъл дом на бездомни пенсионери и сираци! Каква ли е моралната ни система щом животът на кучетата е по-ценен от този на децата. Всъщност аз познавам един "баровец", който дава 7000-8000 лева на месец за храна на кучетата си. Дали тези пари няма да изхранят един детски дом за сираци.
7
39
 
25
 
! Отговори
гражданин преди 7 години
О Т В Р А Т !
6
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре да ги подслоняват, отколкото да разкъсват на парчета беззащитни възрастни хора и деца.
5
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки търси начин да си изкупи греховете пред Бог по някакъв начин и проявявайки милост към живо същество се чувства душевно удовлетворен. Жалкото е, че такива хора често нямат милост към себеподобните си и се отнасят към не-куче-маниаците с високомерно презрение ипогазват човешките им права. Парадокс, нали? Да не забравяме, че има бездомни животни заради други лоши хора и безотговорната държава.
4
39
 
22
 
! Отговори
Да бе, преди 7 години
ей сега ще стане,веднага!Нека някой ми докара куче във входа пък стой та гледай!
3
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V bg sa ku4eta e ujas no ima i svesni hristiani brava tia ot gerb milionetite i bogataschite s hoteli da vsemat ku4eta pti minus temp gorkite hora i ku4eta. No to se vraschta na loschite hora o da vs se vra6ta bogataschi i dr egoisti vnimavaite vraschtat se loschite vi neschta
2
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
tezi koito obichat jivotnite i im pomagat v truden moment sa dobri hora. Gospod da pomaga i na tiah.
1
28
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
издръжката на едно куче е по-голяма от издръжката на един пенсионер.имат пари хората,и време имат да се занимават с това.