Средна заплата от 1500 лева след 4 години? Възможно е!

За пенсия от 300 лева обаче Гълъб Донев отсече: Не и на този етап!
30 апр 2017 12:43,
168
Средна заплата от 1500 лева след 4 години? Възможно е!
Снимка: Flickr

Всички предварително направени сметки показват, че на този етап пенсия в размер на 300 лева не е възможна, заяви служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев пред БНТ.

Той подчерта, че служебното правителство не е оставило мини пред бъдещото управление, особено що се отнася до социалната политика.

Още по темата

"Средна работна заплата от 1500 лв. в края на 4-годишния мандат е реална при непрекъснато нарастване на икономически ръст, повишаване на доходите, при повишаване на търсенето и предлагането на труд, при намиране на качествени работници и служители от страна на работодателите за свободните работни места или за тези, които преструктурират, както и при адекватно образование на работниците и служителите", обобщи Гълъб Донев.

Социалният министър изрази удовлетворение по отношение на постигнатото от служебното правителство в сферата на труда, като постави акцент върху защитата правата на работещите. Гълъб Донев призна, че данните на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" показват, че има затруднение при редовното изплащането на заплатите на работниците и служителите.

"Имаме проблем и с нерегламентираната заетост. Със съживяването на строителния бранш 587 са случаите на работа без трудови договори от февруари месец досега. Това, разбира се, е свързано със сивата икономика. Но има и една тенденция, че когато икономиката се съживява и имаме икономически ръст, когато имаме оживяване, когато имаме намаляване на безработицата, обикновено сивият сектор започва да изсветлява", посочи министърът.  Гълъб Донев беше категоричен, че държавата винаги е обявявала война на некоректните работодатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престанете с тази глупост бе деца.Работил 40 години и пенсията му 140 лева.Или не е работил ,или не се е осигурявал или е на ,,социална.ЗА 40 ГОДИНИ СТАЖ,НЕ МОЖЕ ДА ИМАШ 140 лева пенсия.Това само невръстни пубери или платени ,но нищо не разбиращи *** могат да напишат и взаимно да си вярват.,,Майка му с40 г. стаж получавала 140 лева" Ти наясно ли си с реалният живот бе дечко?Има малки пенсии но те са от бай Тошово време. С 200 ,,финална " заплата ,не може да имаш 400лева пенсия.
93
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пенсиите справедливото решение е минималната пенсия да се НАМАЛИ 2-3 пъти, а не да се увеличава и така несправедливо да се ощетяват хората, които са работили.
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такава средна заплата за какво само заблуждавате хората, кажете колко хора взимат минимална заплата, но реално колко и каква.
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми ти средната запалата и в момента е толкова, какво означава че през следващите 4 години ще седим на едно место
90
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като навърших 18 изчаках 10 години да се промени нещо в тази скапана *** , не мерси ! Повече няма да чакам , ако ще минималната да стане толкова ... като законите не са за всички , като не работи здравеопазването и куп други институции , за какво ми са тези пари ...
89
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наскоро коментаторка каза нещо много вярно по телевизията. Когато ще се увеличават пенсиите, вдигат най-ниските и така онези, които не са работили получават почти толкова, колкото взимат повечето от хората с пълен трудов стаж.Аз се питам и друго. защо така наречената социална пенсия е еднаква и за тези, които нямат и един ден трудов стаж, и за онези, на които не достига стаж?И какво да кажем за лицата с пълен стаж, чиито документи са изгубени по вина на държавни учреждения?
88
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Германска мощНо как да се справим с тенденцията да не се взимат специалисти, а също и неквалифицирани от Източна Европа, а да са предпочитат африкански и азиатски пришълци?
87
3
 
12
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 7 години
Че тя средната заплата отдавна е 2500лв,смирен депутат мизерства с 5-6 хилки,а бьлгарина живее в разкош с 460лв минимална-380лв чисто и така средната заплата в Бьлгария става над 2 бондака.
86
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При средна заплата над 2500-3000 евро, ще може да се каже, че горе-долу сме се нормализирали. 1500 лева (750 евро) също е подигравка с хората, както и сегашните заплати в България.
85
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1500 лева е бвзумно малко. С 1500 лева не можеш да създадеш и издържаш семейство, което е основната цел на заплатата.
84
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Системата "пиле със зеле" е ясна. Дайте по-сериозно и не дрънкайте глупости
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добрите обещания са винаги за края на мандата! Изеднически закон!Бееееееее!
82
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възможно е, като след 4 години хрантутниците ни вземат по 35-40 000лв заплата за месец, а ние народа гладуваме... средно ще е по 1500лв... Общо взето Мая се еб....е с всички, а Яна с мъжът си- средно и двете са к..ур...ви.
81
11
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Наистина справедливо ще е средната заплата да стане 1500лв.,но в сферата на производството.А не въобще.Сега тези,които произвеждат продукция вземат по-малко от тези,които са учили с 5г. по-вече.Това не е справедливо.
80
2
 
20
 
! Отговори
Германска мощ преди 7 години
Призовавам всички етнически българи да спрат да работят в бг и да заминават по възможност в Германия!
79
3
 
6
 
! Отговори
НИЕ. ВИЕ. ТЕ преди 7 години
Двама си вървят по улицата и единия крещи: - МЕНСТРУАЦИЯ! МЕНСТРУАЦИЯ! МЕНСТРУАЦИЯ! Този до него се оглежда и го пита шепнейки: - Абе, не беше ли "ДЕМОКРАЦИЯ" Първият: - Няма значение, важното е кръв да се лее.
78
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАРОДА СКОРО ЩЕ СМЕНИ ЛОЗУНГЪТ НАД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ СЪС ДУМИТЕ :ВЪН БЪЛГАРСКИТЕ ХНАТУТНИЦИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ХРАМОВЕ !ЩЕ СЛОЖИМ КРАЙ НА ЛИЦЕМЕРИЕТО ИМ !
77
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИЯ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ -ВЕЧНО НЕНАЯЛИТЕ СЕ ,ТОЛКОВА СЕ САМОЗАБРАВИХА И ДОРИ И НЕ ИМ ИДВА НАУМ С КАКВИ ТЕМПОВЕ РАСТЕ ЗЛОБАТА НА 85 % ОТ БЪЛГ.НАРОД.НО ИМА ВИДОВ ДЕН И НАЙ-КРОТКИТЕ НА БАЛКАНИТЕ ,НАЙ-ПРОСТИТЕ -НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ВЗЕМЕМ СОПИТЕ МИ СЕ ВИЖДА СКОРО ,САМО ТРЯБВА ИСКРА.....
76
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 240 хрантутници има пари и затова не си замразиха заплатите. За други няма. Ами тия майстори на политиката колко антураж имат още за което пак има пари. Това което пишат наистина е възможно 1500лв заплата, но само теоретично. Ако е средна, не я хвалете толкова. Практически никой няма да си мръдне пръста за обикновените хора. Тия си разтягат локумите от трибуната на НС, но на хората ще им писне вече да са най-бедните и нещастни европейци.
75
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При 1500лв.средна заплата,колко трябва да бъде минималната?460 ли?А максималната?