Ласкин ги събра в храма. Той пое към небесата, те останаха...

Стотици хора се простиха с актьора в "Свети Седмочисленици"
8 яну 2019 15:15,
78

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Стотици хора дойдоха в черквата "Свети Седмочисленици", за да се простят с актьора Иван Ласкин.

Той почина в нощта срещу Богоявление, на 48 години, след като дни наред за живота му се бореха медиците във ВМА.

Ласкин бе противоречива личност, с будна мисъл и остър език, които често предизвикваха полюсни мнения и полемики в медиите и социалните мрежи.

Той бе нежен и любящ съпруг за Александра Сърчаджиева и добър баща за малката им дъщеря, 7-годишната София. Актьорът има и по-голяма дъщеря Люба, на 21 г., от брака си с актрисата Мирослава Гоговска.

Съболезнования приемаха съпругата му, майката на актьора Елена, както и братята му.

Сред първите, които дойдоха в храма, беше Даниела - съпругата на покойния Чочо Попйорданов, Ернестина Шинова и Андрей Слабаков, проф. Здравко Митков - негов преподавател от НАТФИЗ.

Поклонението започна в 12:30 часа и сред опечалените бе министърът на културата Боил Банов, предшественикът му Вежди Рашидов, директорът на сатиричния театър Калин Сърменов, директорът на Народния театър Мариус Донкин, актьорите Тончо Токмакчиев, Мария Каварджикова, Дарин Ангелов, Валери Йорданов, режисьорите Теди Москов и Лили Абаджиева, музикантът Фънки.

Малко по-късно погребението му ще се състои в Алеята на творците на Централните софийски гробища.

Почивай в мир! Поклон пред светлата ти памет!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДедоТе при Гала са все едни "преуспели ".......
38
0
 
0
 
! Отговори
Уляна преди 5 години
До 1 престанете да съдите хората, вие сигурно сте идеален
37
0
 
0
 
! Отговори
Уляна преди 5 години
До Рибарят и за какво да се разкае?
36
0
 
0
 
! Отговори
Уляна преди 5 години
Майката на Иван не се казва Елена, поне това можехте да проверите
35
0
 
3
 
! Отговори
Доби преди 5 години
Хора, гледайте себе си и не се месете в живота на другите. Всеки си избира как да живее, колко да пие, какво да яде...и как да обича. Явно и хората около него го обичат точно такъв. Кусури търсете на себе си.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алкохолизмът е болест ! Както например анорексия . Трябва специализирана помощ .
33
0
 
6
 
! Отговори
Софийски Гражданин преди 5 години
До АнонименСамо искам да спомена, че не съм искал да кажа нищо против селяните.Просто името е избрано правдоподобно и коментара е изцяло насочен по темата.Бог да го прости!
32
1
 
13
 
! Отговори
Рибарят преди 5 години
. само БОГ знае къде е ..но не виждам да се бе разкаял . -и тези глупости с рицарите от Йерусалим .чийто член е бил./абсолютна секта/.там явно е пълно с *** ,които считат че могат с пари и влияние да си купят място при Бог... за съжаление са ..
31
17
 
15
 
! Отговори
1 преди 5 години
Не може да се уважава човек, който не уважава живота това е. Остави след себе си ограбен детски живот и измъчена жена. В крайна сметка какво то е търси си го е намерил, жестоко но факт.
30
3
 
82
 
! Отговори
Една преди 5 години
Какво да го коментирам...жалко за този млад човек. Самоунищожил се е най-егоистично и безотговорно по отношение на най-близките му, причинявайки им неописуема болка. Коя майка може да преживее това? И кое дете заслужава да остане сирак? Жал ми е за Александра. Трудна съдба има това момиче-все сама. Баща и се е отказал от нея преди.години, губи майка си рано, сега губи и единствения си любим човек, пак рано при това с невръстно дете и пак остава сама. Кошмар...Нека Бог и даде сили!
29
0
 
30
 
! Отговори
Бог да го преди 5 години
прости,снощи при Слави беше млад и истински,за момент дадоха и малката му/тогава/ дъщеричка.Какво е станало следващите 14 години вече няма значение.
28
4
 
43
 
! Отговори
йокин преди 5 години
За мъртвите,знаете,добро или нищо.Моето,мнение,че всеки,сам избира как да изживее,дните си.Аз,съм,минал през алкохолния глад,знам кво е,но заради семейството,се отказах,щото,СЕМЕЙСТВОТО,НЕ ЗАСЛУЖАВА ТОВА.Мир на праха му.
27
4
 
25
 
! Отговори
65 преди 5 години
До Джо:Е к с кво толкова значително е направил? Роли незабравими няколко,семейство стабилно? Ако на беше Алекс ,отдавна да се е случило това.Може би му е тежало обещанието пред майка и ,че ще се гри ж и за Алекс винаги.Но той и съсипа младоста.
26
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да го прости Ласкин,лека му пръст на човека!Гледайки физиономиите,физиономиите на тези,които са отишли да го изпратят в последния му земен път,повече от половината ми приличат на битови алкохолици! може и да греша,ама по-скоро не!
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Софийски Гражданин "" ... селяните няма да те разберат, не се хаби ... селяните обичат да мразят ... и бахур обичат, и го получават всеки ден.На този свят всеки си заслужава съдбата
24
21
 
15
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
Не отива в небесата, а на 2 метра под замръзналата земя.
23
4
 
26
 
! Отговори
до долния глупендер преди 5 години
Аз не съм виновен, че си як задръстеняк и не си знаел кой е. Поне от обща култура би могъл поне да си чувал за него...
22
43
 
13
 
! Отговори
До Джо преди 5 години
Чак пък да оставил нещо значително на света. Аз до вчера не знаех кой, ти за светът се чудиш.
21
5
 
56
 
! Отговори
Софийски Гражданин преди 5 години
Един обикновен човек с необикновени естествени дадености си отиде.Рядко се срещат толкова истински и отковено искренни хора като него.Моите искренни съболезнования на близки и роднини и лека му пръст.Поклон и вечна памет на един голям човек!!!!!!!Бог да го прости и да почива в мир!!!!!!!
20
17
 
66
 
! Отговори
Джо преди 5 години
Готин пич беше Ласкин, а и добър актьор. Пиел е, човека... но хейтърите тук да знаят - който не е грешен, пръв да хвърли камък... Този мъж остави нещо значително на този свят... 99.9% от хейтърите ще оставят само няколко тона фекалии след тях...