(Не)Женени с деца! Отживелица ли е бракът?

Промениха ли се семейните ценности и в каква посока?
Обновена: 8 фев 2019 08:29 | 7 фев 2019 21:52, Екип на Bulgaria On Air
48

Международната седмица на брака започва днес. Инициативата ще се проведе за осма поредна година у нас, в периода от 7 до 14 февруари. В страната ни ще се проведат серия от събития, които ще протекат под мотото “Да направим нещо за брака и семейството”.

Данни за 2017 г. показват, че у нас е регистриран ръст в броя на сключените бракове и разводите намаляват все повече. Въпреки това много млади хора често избират да създадат неконвенционално семейство и да живеят без подпис. Според данните 60% от децата се раждат в семейства без брак.

Отживелица ли е бракът и промениха ли се семейните ценности - коментар в предаването “Директно” по телевизия Bulgaria ON AIR на Стоян Ставру и Анула Христова.

"Договор ли е бракът и можем ли да се договаряме в рамките на тази специфична връзка? Едно време бракът е бил единен формат. Ако сключваш брак, той е един. Днес те са най-различни", коментира Ставру.

В днешно време по думите му институцията, наречена брак, не се разглежда толкова сериозно, а по-скоро като експеримент.

“Бракът може да бъде сведен до един лист хартия, но това зависи от самите хора. Нищо не е ценност само по себе си, а се превръща в такова според самия човек. Институцията, наречена брак, се променя с времето и с хората, но тайнството на брака си остава едно и също”, заяви теологът Анула Христова.


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко случаи на богати семейства има, в които въпреки това жената и мъжът само се карат, стигат до непоносимост, развеждат се. Уж нищо не им липсва, целият свят е в краката им, могат да си позволят всичко, но....Така че причината определено не е само финансова. А за детето дали е родено в брак или без брак, ако е припознато от баща си, няма никакво значение - няма такова понятие "извънбрачно дете". Сватбите са само пръскане на огромни суми за глупости.
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук пишат много увредени човечета, водещи безсмислен животец изпълнен с егоизъм, злоба и завист, такива не бива да се размножават.
35
5
 
2
 
! Отговори
. преди 3 години
100% от всички разводи започват с брак.Нека някои да ми обесни какви са плюсовете на брака. а при развод кои го отнася ?Няма даначни облекчения ,няма нищо с което да се стимулира това
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм, нищо не казаха за иневерите??? Затврт си очиет, а в 85 % от браковете няма вярност и с това бракът е най-лицемерното и неискрено отношение между хората. Лъжем себе си, лъжем обществото, ама важното е че можем да се бием в гърдите как сме съпрузи и имаме деца, нищо че не сме интимни от 5 години и сме минали половината град...
33
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НяКоЙ ДеН Ще СреЩнеТе ПраВилНия ЧовЕк И щЕ сИ прОМеНиТе МнеНиеТо
32
19
 
5
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Едно дете докато стане на 18, за да го гледаш като хората ще харчи по средно 10 хил евро на година са 180 хил евро. За тези пари едно ново Порше и ще получавам пак оргазми, само ще си спестя безсънните нощи, наакани *** и някой кандидат татко, който не знае защо е жив. Хайде, няма нужда. Челяд е трябвала да прадядовците за да има кой да блъска на полето. Брак също. Тотална отживелица. По-скоро работа за поповете и клюка за родата.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брака в антична Гърция (нали те уж нямали общо със сегашните така че може да четете нататъка) се е случвал когато мъжа стане на около 30г. т.е разполага с достатъчно опит че да знае горе-долу какво прави и само при условие че има пари. След това се жени за жена която е обикновенно под 20 годишна.За класа от хора които разполагат с много пари е имало други писани/неписани правила - могат да имат любовница/и.Не казвам че "така трябва" но може да е полезно да се знае
30
12
 
22
 
! Отговори
Не стигат символите преди 3 години
Нормалният и цивилизован човек би се оженил, съответно размножил само при изключително благоприятни условия, предимно финансови; всичко останало са необмислени действия на база размножителни инстинкти от страна на жените, на които им се "гушка бебенце", неосъзнавайки докрай фактът, че това бебе е човешко същество, а не играчка с всичките произтичащи в дългосрочен план обстоятелства!И хайде стига сте пожелавали тъпото клише когато се роди дете "много да ви радва", ами пожелайте "то да се радва".
29
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-нормалното нещо е хората да се събират и разделят.Що трябва някой да е бракуван за друг и да страда?Дето се вика даже и великият Путин би шута и се разведе с дебелата си погрозняла жена.Тръмпата и той колко жени смени.
28
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браковете намаляват, защото мъжете не искат да се женят. Не искат, защото си отварят отворена вратичка да се изнижат, когато жена им погрознее и напълнее вследствие ражданията и липсата на време да се погрижи за себе си, защотоходи на работи, поддържа дома и се грижи за децата.
27
4
 
3
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 3 години
И айде да не ми идват някакви БГ домузи със супер елитарното грубианско нахалство "ОО аз съм образован и всичките ми приятели сме и имаме много пари и всичко е наред при нас, всеки има брак" все едно всички можем или трябва да сме така.Вие сте по-скоро малка част от обществото, с тея самодоволни прокламации не помагате на повечето хора и не добавяте нищо полезно. Всеки иска да има много пари и всичко да му е ток. Това е очевидно. Какво друго по темата може да добавите?
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема също са жените защото в тяхната природа е да са по инстинктивни които има лошата страна на това да не може понякога да се спори с тях и външно се трансформира в правене на неща които са лоши за всички но невъзможност да се спре процеса тъй като жената си е жена.Като се нахвърлят върху мутри и като ми се заразхождат с татуси по центъра ти я гледаш някаква млада с някакъв бивш или бъдещ затворник (поне в белите страни) той гол до кръста разбойник тя крачи с него. Майка на децата ми? хах
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм готин мъж не искам да бъда бракуван, да стана брак
24
3
 
8
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
Действително в състояние на граждански брак, мъжа е по презумция родител, дори 9 месеца след развода. Докато в състояние на фактическо съжителство мъжа признава детето, ако смята, че е негово.
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 25Тогава е валидна другата хипотеза, че имат заможни роднини, или трети вариат - въпреки доброто си образование, още да не са постигнали финансова самостоятелност. Има и следващ вариан - бракове по сметка между две заможни фамилии.В моя приятелски кръг всички сме финансово независими щастливо неженени с деца.
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те са неженени, но въпроса е кой е бащата. защото ми се струва че този *** който е бил напуснат разведен и сега плаща издръжка на жената и неин любовник/ци които се сменят често, а децата получават само трохитте и вероятен тормоз.
21
2
 
15
 
! Отговори
бг преди 3 години
Има държави в които съчетание на мъж и жена в ритуал от официално признато вероизповедание се признава за граждански брак с всички правни последици. Но у нас задължително трябва да минеш през някаква лелка - лице по гражданско състояние да ти дудне отекчителни, както за младоженците, така и за гостите глупости.
20
9
 
17
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Стига глупости.Моят приятелски кръг е само от образовани хора и всичките имат брак.
19
18
 
19
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХА преди 3 години
Какъв брак, какви деца ? Тая държава не предлага нищо, нито на настоящите, нито на следващите поколения ! Но да речем , че сме сляпо наивни, кой е толко балък да подпише с някоято там *** , щото прави сгодни кавали! След това ще ми вземе всяка стотинка която съм изкарал ??? Аре баста !!!
18
16
 
23
 
! Отговори
бг преди 3 години
Брака има смисъл единствено, ако младите имат заможни роднини и чрез този кичозен ритуал посъберат пари за старт на съвмесния си живот.Образовани хора с професии и доходи рядко сключват брак.