Международни медии: България с хладно посрещане към папата

Агенции отбелязват положителната настройка в обществото
178

"България с хладно посрещане към папа Франциск и опита му да преодолее Схизмата". Така "Ню Йорк Таймс“ обобщава резултата от двудневното посещение на Светия Отец в страната ни.

Още по темата
Американското издание започва с изказването на пловдивския митрополит Николай, който сравни ключовата визита с приветстване на Антихриста.

"Балкан Инсайт“ също определя като хладно посрещането на главата на Римокатолическата църква от Светия синод. И обяснява, че Българската православна църква е забранила на своите свещеници да участват във вчерашното събитие за мир, в което се включиха представители на другите 5 вероизповедания.

Все пак сайтът отбелязва като цяло положителната настройка на обществото към папа Франциск, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Ройтерс" се фокусира върху призива на Светия Отец за отворени сърца и врати към бежанците. Бежанци, към които България е враждебна, пише агенцията, допълвайки, че някои българи отхвърлят папския призив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вълци с овча кожа..Ограбени държави,поробени народи,войни-все с благословията на църквите..Пари им дай,завещай имот-и можеш най-голям разбойник да станеш - ще ти благословят..Мафия.
30
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо за грандиозните скандали с педофилия в католическата секта не коментират ли?Католическите сектанти забраняват на свещенниците си да се женят, но явно е ок да изнасилват систематично и с години малки деца.ФАКТИ папите си милват дечицата и се смеят за пред камерите. Тука бабите гозби приготвят, чорапи плетът. Много миловидно!
29
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Редно е митрополит Николай да се извини на папата. Писна ми от тези бг православи попове говорещи и правещи глупости.
28
6
 
11
 
! Отговори
ДО 10-ТИ АНОНИМЕН преди 5 години
КАК НИКОГА ПАТРИАРХА НЕ Е ИЗЛИЗАЛ СРЕД ХОРАТА?ОТИДЕ НА КРАКА ПРИ МУТРАТА, КОЯТО ГО ПОСРЕЩНА ПО ПИЖАМА И ЛИЧНО БЛАГОСЛОВИ КРАЧИЩЕТО МУ. МЮФТИЯТА И ТОЙ БИ ЕДНО ЧЕЛО ПРЕД СЪЩОТО КРАЧИЩЕ. НИКАК, АМА НИКАК НЕ СИ ПРАВ. ЩОМ Е ХОДИЛ ЛИЧНО ПРИ МУТРА МУ, БАЩИЦАТА НА ПРОСТИЯ/ПО ДУМИТЕ НА СЪЩИЯ ТОЗИ МУТРАГЕН/ НАРОД, ЗНАЧИ Е БИЛ ПРИ САМИЯ НАРОД, КОЙТО Е САМО НЯК'ЪВ ЛОШ МАТР'ЯЛ. ТОЗИ ПЪТ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ! ЕВАЛЛА МУ НА ЧИСТ БЪЛГАРСКИ. ТАКОВА ОПЛЮВАНЕ НА ЦЪРКВАТА НИ ОТ ЖУРНАЛЯТА, НЯМАМ ДУМИ
27
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Патриарха е най мъдрия човек! На него трябва да се даде властта за да изплува държавата . Ако племето не спеше робския си сън щеше да види че сами са се докарали до геноцид насред западната колония! по собствено желание.. див народ слаба държава.
26
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 29Друго си е бг поп с Ролекс и Бентли
25
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради този Митрополит Николай мислят че българите сме против папата.Мисля, че църквата трябва да го изгони.
24
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно те с радост ще посрещат православен свещеник в Ватикана..Някой да им слизал в подземията? Какво крият там? Че и специална армия си имат..За педофилия да не говорим и за опозорени монахини..Нека в Израел да му целуват ръката.
23
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойде един лидер на секта и искат да му целуваме едва ли не ***.Утре ще дойде лидера на мормоните, други ден на свидетелите на иехова, после лидера на сциентолозите и т.н.Айде малко се дръжте.
22
3
 
20
 
! Отговори
гост преди 5 години
Гладен народ по зрелища не ходи!!!
21
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то на нашите митрополити угодоя няма, те и с Вселенския Патриарх се държаха като..... Те уважават само ПоПполковник Киро-фаса, само него уважават
20
2
 
10
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Нищо не направи. Можеше да го настани в някой манастир за една вечер да види каква е разликата между свещеник с брада и без. Както какво е числено преимущество на тъмно в непозната територия.
19
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберастите са готован и вярата ни да продадат за 30 сребърника
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШопоКатолиците имат организацията Каритас и чрез нея се грижат за нуждаещи се хора или бежанци,вече и в България съществува.
17
4
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Даже мн. направи нашата църква, а не трябваше. Цирка с мечката дето я водят по площадите свърши. Злото идва в името на доброто, но ние живеем 600 г. в зло и го познаваме добре вълка в овча кожа.
16
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един процент българи са католици и за тях беше празник! Какво ще ги прекръствате ли,ще ги биете ли?
15
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив,приехса го много топло в България,но като официално лице,а не като свещеник.Но ние нямаме голям брой католици,затова и не са присъствали много хора.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бъркай в чужди джобовебе !
13
5
 
34
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Не някои българи,господа жендерасти, всички българи са настроени враждебно към нашествениците! Много ми е интересно, ако папата им беше завел 300 нашественика на гражданите на Раковски, дали нямаше да го подгонят с камъни? Тиквата го докара преди евроизборите, това ясно, но папата дойде на Гергьовден, един от малкото дни, в които се чувстваме горди, че сме българи. Видиш ли двойна печалба, работата е еврейска, запомнете!
12
6
 
41
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
800 0000 000 000? притежава Ватикана в сметките си,а кара бедна България да изхранва някакви хора прогонени от домовете си с мълчаливото съгласия на Негово Светейшество...