"Карай колело, подари добро" събира средства за майки в затруднение

Кампанията е на Костадин Николов и SOS детски селища
Обновена: 23 май 2019 12:29 | 23 май 2019 10:30, Павел Гълъбов
3

Статистиката сочи, че България е на първо място в Европа по брой изоставени деца до 3-годишна възраст.
Още по темата

Да напуснеш SOS селището: Историята на Симеон и как го приема обществото

"Карай колело, подари добро“ е кампания на Костадин Николов и SOS детски селища, която цели събиране на средства за ремонта на центъра "Майка и бебе" в Габрово. За тази цел колоездачът Костадин Николов ще направи цяла обиколна на Северна Македония, карайки колело, а в сайта на кампанията Podaridobro.org всеки, който желае да се включи, може да дари средства.

"Идеята се роди съвсем случайно. Това е пътешествие с велосипед, а целта е да съберем достатъчно средства за "Майка и бебе". Там се настаняват майки и бебета, които са останали без дом поради една или друга причина", обясни Николов в "България сутрин".

И добави, че тръгва на обиколката сам, но всеки, който сметне, че каузата си заслужава, може да се включи в колоезденето заедно с него във всяка една отсечка.

"Съществена част от дейността ни е да работим по предотвратяване на изоставянето. Звено "Майка и бебе" е един център, който работи в тази посока. Все още в сградата няма добри условия, но тук идват добри идеи, инициативи и хора като Костадин", каза пред Bulgaria ON AIR Мирела Ерменкова от SOS детски селища.

Тя сподели още, че Центърът предлага шест стаи, в които майките да се чувстват добре и за тях се грижат три акушерки, осигурени са също психолог и социални работници.

Между 10 и 15 хиляди лева са нужни за започването на ремонта на сградата. Костадин се надява до края на юни те да бъдат събрани.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари