Четвъртокласници с изложба в помощ на болна съученичка

Децата събират средства за лечение чрез картините си
20 дек 2019 09:56, Красимир Ангелов
3

Изложба с детски рисунки на четвъртокласници набира средства за болна ученичка. Всеки, който иска, може да се включи в благотворителната кауза като си закупи рисунка.

"Събрали сме се да открием коледната изложба на учениците от 4 "А" клас със заглавие "Коледа при първия учител". Смятаме, че във времето, в което най-светлите празници текат, трябва да научим младите на човещина, а това е начинът", каза организаторът Даниела Ценкова пред репортер на Bulgaria ON AIR.

"Решихме да ги съберем в тази галерия, за да видят какво е голямото изкуство. Поводът е, че в този клас има момиченце, за което събираме средства. Радвам се, че много учители и училища се включиха", сподели кураторът на изложбата.

"Когато децата проявяват такава инициатива на добродетел, трябва да бъдат подкрепени. Тази инициатива тръгна от този клас, който в момента са направили рисунките, но включвайки се и споделяйки за проблема на тяхната съученичка, се включиха деца от още няколко училища от София, две детски градини от Ихтиман и един ресурсен център", допълни "Мисис България Famous" Гена Живкова.

Зрителите на "България сутрин" бяха поздравени от част от четвъртокласниците, облечени в носии от ямболския край. Те направиха възстановка на ритуала "Коледуване", който е от преди 100 години.

Изложбата е поместена в галерия "Милиарт".


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Домузът преди 10 месеца
Държавата трябвало да участва със средства в поставянето на ВАР система на стадионите у нас.
2
2
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 10 месеца
Човешко право е да се чувстваш повлиян от всичко което става покрай теб. Нашето участие или неучастие формира Реалността в която живеем! Контрастите и силата на реакциите към всичко това не се формализират с акции или дарения по повод... Това просто са материализирани импулси за и на човечност! Отрицанието НЕ Е форма на активност .То се свързва повече с вътрешна мисловна и емоционална немощ, което също е простено и разбираемо ,но с него не може да има съгласие и съобразяване защото ...
1
2
 
13
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 10 месеца
Деца помагат на деца ! Деца раждат деца! Народът събира капачки за кувьози за недоносени деца ! А дУпЕтатите ни - най-скъпоплатени спрямо стандарта в страната, най-много спрямо населението в страната, с най-много отпуски В ЦЕЛИЯ ЕС !!!!