Човекът с най-много деца у нас: Пътят на отец Иван

В началото хората не му вярвали
Обновена: 27 дек 2019 22:11 | 27 дек 2019 22:10, Боряна Павлова
29
Човекът с най-много деца у нас: Пътят на отец Иван
Снимка: архив, Булфото

Отец Иван от Нови хан казва, че той е човекът с най-много деца в България. Десетки хора намират спасение в неговият приют и много хора даряват помощи - храна, дрехи, пари, особено край празниците.

Не така е било в началото.

"Ходех с един кочан, кой даде 5, 10, 100 лева - пишех и му давах квитанция. Един ден си тръгвам от една фирма и секретарката казва "Поредният измамник си отива"", спомня си отецът пред DW.

В началото събирал пари по панаири и събори с кутия, а в приюта имало 50-60 души.

Не след дълго един човек му предложил да купи къща с 3 декара двор за 3000 лева.

"Вече хората ме опознаха и взеха да идват помощи - дарения, пари. И аз с тия пари купувам къщите и настанявам хората", обяснява отецът.

Той е купил десеткикъщи в Якимово чрез сдружението си за сираци. Записано е, че в тези домове могат да живеят и сегашните им обитатели, както и техните деца и внуци.

Има обаче условие - нямат право да рушат, а само да укрепват и подобряват съществуващите къщи.


29
Още по темата: приютотец ИванНови хан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
За наивници преди 1 година
Възмутени жители на монтанското село Якимово споделиха снимки от изхвърлените на *** дарения в приюта на отец Иван, намиращ се близо до тях. "Давайте още помощи на малцинствата, а те се подиграват с отделените средства от нас бедните българи!!! Моля , споделете да се види от повече хора!!!" - публикуваха в социалните мрежи хората.
11
1
 
3
 
! Отговори
ние добре го знаем преди 1 година
Тия от DW да бяха написали и какъв катамаран си купи тоя О И / както е известно той не е Отец, нито пък Иван/ за около 30 х., но иначе тока на племето му спонсори плащат! Още не мога да разбера, кога най-сетне органите ще обърнат внимание на цялата тая измама!?!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мошеникът развъжда проститутки и индианци крадциИнвестира парите си в имотиНаправи богат сина си.Капитализъм майкаБог да ги прости простите бледолики, които си дават парите на мошениците
9
0
 
3
 
! Отговори
От Свободно слово преди 1 година
Възмутени жители на монтанското село Якимово споделиха снимки от изхвърлените набоклука дарения в приюта на отец Иван, намиращ се в близост до тях. Това е поредното безобразие. Това не е сметище! Това е сборният пункт, където Отец Иван от Нови хан събира помощи за бедстващите деца и семейства.Снимките са от село Якимово, където той пребивава. Давайте още помощи на малцинствата, а те се подиграват с отделените сре
8
1
 
4
 
! Отговори
666 преди 1 година
Секретарката е била права тогава и сега.
7
6
 
5
 
! Отговори
Трайо преди 1 година
Браво дядо попе, продължавай напред, въпреки всички зли езици тук!
6
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Категорично има нещо гнило. Може и да е започнал милосърдно, но, като потекоха пари, 100% нещата не са чак толкоз богоугодни. Гледах ги, един бял нямаше и никой с нищо не е полезен за обществото. Ай, убедете ме, че това е достойно, а попът няма полза, и то значителна.
5
9
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До просто бизнесКОГО ЛЪЖЕШ ТИ МА!!ТОЯ СИ РАЗПРОДАДЕ ЦЯЛОТО НАСЛЕДСТВО ЗА ДА ХРАНИ КАТУНА КОЙТО СЪЗДАДЕ!!А НАСЛЕДСТВОТО МУ НЕ БЕШЕ НИКАК МАЛКО!ОТ ФИНАНСОВА ГЛЕДНА ТОЧКА КОЛКОТО И ДАРЕНИЯ ДА СЪБЕРЕ ВИНАГИ СА МАЛКО ЩОТО КАТУНА Е НЕНАСИТЕН!
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този на съд трябва да отиде. Като видях на какво е направил манастира от 18-ти век в Нови Хан. Аз не съм вярващ. Но не искам да се руши и опустошава това което дедите ни са сътворили. Това ни е историята.
3
14
 
32
 
! Отговори
просто бизнес преди 1 година
бивш затворникпреквалифицирал се като поп-измамникхрани *** които не работятпроститутки и децата им бъдещи такиватрупа пари и имотивкарал и сина си в бизнесапросто бизнес
2
11
 
32
 
! Отговори
Бай мангау преди 1 година
Същото е като да развъждаш *** и Колорадски бръмбари.
1
20
 
29
 
! Отговори
истина е преди 1 година
Това е един истински човек , не като ментетата министри-мафиоти !!