Доц. Спасков: Всички възрастови групи са уязвими на COVID-19

Не трябва да изпадаме в паника, призова той
Обновена: 27 мар 2020 10:17 | 27 мар 2020 10:06, Анисия Иванова
10

2267 гледания   |  Още видео
Само за 2 седмици коронавирусът ни показа слабите места в здравеопазването и обърна на 180 градуса отношението на управляващи и граждани към спасителите в бяло. Милиони левове, защитни облекла, храни и оборудване бяха дарени на болниците. Помощта е насочена предимно към големите столични лечебни заведения, но нужди имат и малките в страната.

Това е плод на добрата организация, която се създаде. Поне първият удар ще може да се понесе с тези допълнителни легла, каза за "България сутрин" бившият директор на "Пирогов" доц. Спас Спасков.

Доц. Спасков допълни, че всички възрастови групи са уязвими. По думите му сме обръщали внимание на възрастните хора, но всички трябва да сме внимателни - без да изпадаме в паника.

Според него добри хора, дарители, е имало винаги, но в стандартното си ежедневие не ги забелязваме.

"Има хора, които със своя труд могат да помогнат. Вероятно ще си направим изводи какво е потребно, какво - не. Надявам се, че сега ще се направят ясни изводи и ще бъдем по-предпазливи в бъдещето. Частните болници вече са се включили в битката със заразата, в момента не бива да правим разлика относно собствеността на лечебните заведения. Изненада имаше, защото доскоро живеехме като хора, считайки, че всичко около нас е по мед и масло", посочи доц. Спасков за Bulgaria ON AIR. 

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искам да успокоя много хора тук, особено тези които са боледували от грип през януари и февруари. Аз боледувах, гадно беше, но не е толкова страшно. Процентът да сме го изкарали е над 50. Тогава нищо не се знаеше и говореше. Така че - споко! Желая на всички здраве!
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Корона вирусите си ги носи всеки от нас. Ковид-19 е само една разновидност от Ковид-19 ще умрат само хора които имат други заболявания на 2 000 човека ще умрат примерно 1-2 човека. Толкова хора си умират и без Ковид-19. Ще загубим милиарди заради паниката и мариканските самолети, а не заради вируса.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вируса се забива там където на човек е най- слабото място. Няма значение от - възраст. Имунната система ако ти е слаба плюс уязвим орган или място на организма и този вирус атакува на мига. Щом живее 10 часа във въздуха представете си как може да се опазим.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички ще умрем един ден. Да му мислят тези, които крадат като че ли ще живеят вечно и много ги е страх да не се затрият.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 5

Защо всяваш паника ? Някой плаща ли ти за това или просто ти харесва ? Да , починало е 16 г. Момиче но не се казва нищо повече , не се казва изрично , че е била здрава. He said that the 16-year-old girl had died in the Ile-de-France region of Paris and its surroundings but said no further details would be given about the individual.Така че това което правиш е подсъдно , знаеш ли ? Хората са достатъчно уплашени и ти единствено влошаваш ситуацията.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
16-годишно момиче във Франция е починало от коронавирус. Доста бързо и без да има други тежки болести.
Положението става, че никой не е вече извън риск
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Истината е, че вирусът си прави, каквото си иска, и не следва определена логика.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Истината е, че заразените са много повече,предимно от завръщащите се от чужбина и предимно от други етноси,но не било политически коректно да се изнасят подобни данни.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Верно ли,бе?Нали младите бяха само приносители?А какво се оказа сега?Че и малки деца са заразени.Интересно как стигнахте до извода,че заразата си подбира кого да порази.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как да не изпадаме в паника, като само затова приказвате, но истината никой не казва.