В капан по време на криза: Македонец спи на спирка в Несебър

Йован дошъл да си търси работа, а останал на улицата
Обновена: 10 апр 2020 13:34 | 10 апр 2020 13:16, Камелия Цветанова
41
В капан по време на криза: Македонец спи на спирка в Несебър
Снимка: Кадър bTV

Хората в Несебър се обединиха, за да помогнат на човек от Северна Македония, който от няколко дни спи на спирка в Стария град.

Той е пристигнал да търси сезонна работа в Слънчев бряг, но e останал на улицата, информира bTV.

Поне десетина души откликват с предложение за подслон, храна и пари.

Йован Аризанкоски обеща да се отблагодари на хората, след като се прибере.

41-годишният северномакедонец е дошъл у нас, за да си търси работа в курорта „Слънчев бряг“. Трябват му пари за лечението на болната му майка, която е с инсулт в германска болница.

Заради пандемията в морския курорт нищо не работи, което намалява шансовете на Йован да си намери работа.

Мъжът има български документи и през живота си е работил на различни позиции – от мениджър до чистач.

Освен хотелите и търговските обекти, за сезона трябва да се подготвят и плажовете, но те не бързат заради удълженото извънредно положение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
2
 
! Отговори
Меринджей за 1 ден преди 4 години
Тоя направо е работил като мениджър .... или като чистач ... Иначе браво на хитрото маке . Няма работа и скоро няма да има ама не му се прибира а гледа да събуди съжаление и майчински чувства у братята *** с трогателна история и интереса на медиите за сензационни и трагични истории .Ей къде е Македония . Срещу някакви си дребни 5 левчета звъни на приятел и още утре ще си спи в леглото и ще хапва от сладките манджи на жена си . Ама той упорито спи по пейките .
36
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 4 години
До азВ смисъл заклещен - той като гражданин на Северна Македония винаги може да се върне там! Тук сезона няма скоро да почне, на какво разчита? Малко измама ми се вижда цялата работа.
35
2
 
3
 
! Отговори
щек преди 4 години
Ето малко безплатно инфо:Вариантите за придобиване на българско гражданство са общо взето 3: - Произход ( за македонците е доста лесно защото нерядко имат български корени...естествено :) - Брак- ИнвестицияПовече инфо в Конституция на България, Закон за българското гражданство или просто Гугъл
34
2
 
2
 
! Отговори
щек преди 4 години
до Само питамНито го познавам, нито имам общо нещо със Сев. Македония просто обяснявам как се придобива бг паспорт от гражданин на Северна Македония. Трябва да се докаже, че някой от предците ти е бил българин. Дадох пример с дядото. Научете се малко по-внимателно да четете и да разбирате и когато нещо не знаете да проверите. Ще ви е полезно за в бъдеще със сигурност.
33
2
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
До щекА ти да не си му роднина че ги знаеш тези подробности за дядо му които и медиите не ги знаят или си правиш измислици по картинка ? Фантазьор.
32
0
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Трябва да си изключителен наивник за да си мислиш че с мизерните левчета изкарани от работа като чистач или сервитьор за стиснатите ни мутри по Черноморието ще плащаш сметките на болната си майка в Германия . п.с. Някой има ли информация за болната майка на този човек ? Искам директно да и помогна с пари като ги преведа на болницата в която се лекува ? Нямате... вярвате на думи... щом го е казал някакъв бездомник спящ по пейките значи смятате че е истина ... Както казах. Наивници ...
31
0
 
4
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Щом е с бг паспорт кво идва тука да бачка в западна европа приятелю,че и да пимагаш на някой в германия с работа в бг няма как да стане то ако ставаше щяхме да сме 10+млн население. Има нещо гнило
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
спасение
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
скапана и объркана "нация" да търсят спъсение другаде
28
1
 
17
 
! Отговори
аз преди 4 години
До Анонимен 22И понеже казал, че майка му се лекува в германска клиника, значи е измамник! Да ти имам логиката. Това е аргументът му да дойде тук да търси работа по морето, белким нещо изкара, та да й помогне. Но... ядец, заради пустия коронавирус! Заклещен е тук заради карантината и хората му помагат. Това е историята! И пак браво на тези от Несебър, които му подават ръка!!!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов и Каракачана им подариха паспорти а ето сега се крият и ги няма да помогнат.
26
2
 
5
 
! Отговори
аз преди 4 години
До АнонименГосподин/Госпожо Анонимен, искрено ме разсмя с мои /евентуални/ 15-16 извънбрачни деца и размислите за моята наивност... Такива сме си ние от южната част на Балканите, недоверчиви, мнителни, все ни е страх да не ни преметнат, че много сме теглили. Така си е. Човекът спи на спирката, какво ли яде - това имах предвид, с поздрава си към онези, които му помагат. Никъде не е написано, че той ИСКА ПАРИ за лечение на болната си майка /както впрочем лъжат телефонните измамници/.
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помощ за човека много ясно!!! Кво е виновен че на макета са им промили мозъците. Не е ци7анин или мигрант да краде. Ше черпи с ракия после и тва е !!
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Йован Аризанкоски обеща да се отблагодари на хората, след като се прибере."ВЕРВАЙТЕ МУ!
23
1
 
12
 
! Отговори
щек преди 4 години
До Само питамДоколкото знаеш май нищо не знаеш ама бързаш мнение да даваш. Трябва да докажеш българско потекло, кой е казал, че е жив роднината. Този като е на 41 дядото (например) съвсем нормално да не е жив,а дори и да жив български старец мислиш ли, че може да издържа 41 годишен човек хехех. Иначе, че тези детайли си ги въртят както искат и има корупционни схеми е отделна работа ама точно македонците да не приемем за най-близки е крайно смешно за мен.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За жалост курорта Слънчев бряг,трябва да бъде прекръстен на Пуст бряг.
21
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Северномакедонец дошъл в източнамакедония да си търси работа!
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До азНякакъв непознат ти казва че майка му е с инсулт в далечна германска болница и ти си готов да даваш пари и да помагаш и че даже се обявяваш за негов човек.... Такъв добродушен и лековерен... ако си жена сигурно си самотна майка и вече имаш 15 деца ... все от различни мъже ... и бременна със 16-то.
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали не е роднина на този, дето счупи плочата с ч.ук.а?
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и да не си здравноосигурен в Германия никой няма да те остави да умреш! Историята е доста странна!