Борисов обеща 19 млн. на земеделци: За сектори, които могат да загинат!

Виждате пандемията в цяла Европа какво прави, рече премиерът
170
Борисов обеща 19 млн. на земеделци: За сектори, които могат да загинат!
Снимка: Правителствена пресслужба

С близо 19 милиона лева производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и с винени лозя ще бъдат подпомогнати от правителството.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с представителите на браншовите организации от сектор "Плодове и зеленчуци", в която участва и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Помощта от Министерския съвет се отпуска като de minimis за покриване на загуби заради сушата и на допълнителни разходи във връзка с пандемията от COVID-19. Потенциалните бенефициенти са близо 25 000, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Виждате пандемията в цяла Европа какво прави. Следващите месеци ще бъдат критични за света, не само за България. Важно е сега по най-бързия начин да подпомагаме секторите, които могат да загинат", изтъкна министър-председателят.

Той добави, че ще се търсят допълнителни възможности за кредитиране на стопаните от сектора, пострадали от пандемията от COVID-19, при изключително благоприятни условия през Българската банка за развитие.

Министър Десислава Танева информира премиера и представителите на бранша, че в средата на месец август ще бъде отворен и приемът по извънредната мярка COVID-19 от Програмата за развитие на селските райони. По нея ще могат да кандидатстват всички земеделски стопани. Стойността на подпомагането ще е в размер на 106 милиона лева.

В хода на срещата беше обсъдено прилагането на мярката 60 на 40, за да се подпомогне постоянната заетост на работниците в бранша. А от Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните благодариха на министър-председателя Борисов за подсигуряването с вода за напояване от язовир Ястребино за нуждите на малинопроизводителите, засегнати от сушата.

Премиерът отбеляза, че правителството продължава да работи усилено за справянето с последиците от коронавируса в името на запазването на здравето, живота и поминъка на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
0
 
! Отговори
ПОМНЕТЕ ПЛАМЕН преди 3 години
149- НИКОГА НЕ СЕ ПАЛЕТЕ ЗАЩОТО ЧЕРЕПА ОТ ДУБАЙ ПЛАЩА И ОБЕЩАЛ ДА ПЛАТИ- ДА ДЕ АМА ЩЕ ПЛАТИ АКО ТЕ ИЗГАСЯТ- Е...ПЛАМЕН НЕ ГО ИЗГАСИХА- ОТИДЕ СИ СИРОМАХА- ТОВА ЛИ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ СЕГА, А СЛЕД КАТО СИ ЗАМИНА ПЛАМЕН ДОЙДЕ КТБ И ЕДНИ ОПАШКИ ОТ 90 ТЕ ДА СИ ИЗТЕГЛЯТ ХОРАТА ДО 100 000 ЕВРО ВЛОГОВЕТЕ, ТА ЗНАЕ ЛИ ЧОВЕК КАКВО МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ ОТНОВО...НЕ СЕ ПАЛЕТЕ ПОМНЕТЕ ПЛАМЕН- ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ НЕ ГАСЯТ!
130
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига с този фалшив мухобойко вирус
129
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Загубите по водопроводите в България са огромни, над 70%.Докато на запад вали, в източната част на страната е суша. За какво са ни милиарди, вложени в опаковане на неподдържани блокове, като може би около половината от страната е с проблеми във водоснабдяването.Язовири, изграждани през социализма за напояване на земеделски земи, са вече в други сектори.Има хубави пътища, минаващи през селища, които опустяват заради буквално затриване на поминък, иначе хвален от ЕС като еко и устойчиво стопанств
128
3
 
4
 
! Отговори
такса спокойствие преди 3 години
до края на мандата + пари от хазната за неговите хора
127
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов работи само с подкупи иизмами.Иска Жертви и Кръв. Иначе няма да си тръгне.7 самозапалвания са му на съвестта. Най познатото ни на Пламен Горанов във Варна. Това е Борисов. Един провален Диктатор. Името му ще бъде поставено редом до най големите диктатори в историята. Адолф Хитлер, Сталин, Чаушеску, Пол Пот,*** Амин, Саддам Хюсеин
126
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж нямаше пари, сега се раздават на корем.Всичко е от днес за утре. Да остане на власт с всички сили и средства. Мафия. Оставка!!!!!
125
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов краде като за последно.Има червен картон от запада. Сега целта му е да изхарчи парите и да остави Служебното правителство без средства. Жалък крадлив мафиот
124
4
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
И Гешев и Борисов още не са схванали защо българите искаме час по скоро да се разкарат.
123
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
141 Изплюхте ли камъчето, затова са протестите, да оневините мутрите, които ви плащат, за да се докопат до парите на държавата.
122
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще върти, ще суче - само и само да остане на власт, защото знае, че в затвора него ще го въртят с 200 и ще гали делфина на Асан всеки ден по два пъти
121
3
 
14
 
! Отговори
ТУЛУПИНЬО ДО 139 преди 3 години
Бих добавил само :Правилният изказ в случая трябва да е: "Данъкоплатците ще дадат 19 милиона на земеделците, за да спаси кожата Борисов".или най-точно"Борисов купува гласове с данъците платени от протестиращите!"
120
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж нямаше пари, слаба икономика, пък като чекмеджето е в опасност - намериха се
119
4
 
11
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Явно Борисов иска да опоска всички налични пари и да не остане нищо за Корнелия , или за Славчо.
118
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов обеща ...Божков ли е?
117
3
 
19
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Правилният изказ в случая трябва да е: "Данъкоплатците ще дадат 19 милиона на земеделците"
116
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като го осъдят, какво ще правят "социолозите" Антоанета Христова /оная със скъпите очила/ и Стойчо Стойчев /"момчето" с неуместната прическа/
115
20
 
9
 
! Отговори
Тони преди 3 години
Най-успешният министър , който сме имали ! Комунистите се гърчат от яд и злоба !
114
4
 
7
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Много хубаво, давай...кат не щат магистрали...
113
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бе не знам за кого ще са критични следващите месеци, ама за Тиквуня наистина ще са!
112
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние обещаваме съд и затвор за крадците !