Стилът на говорене на политиците: Дебили, тулупи, мисирки, ходи пеша...

Темата коментират експертите Милена Хлебарова и Александър Христов
29 сеп 2020 11:03, Ния Христова
157
 
Смяна на чипа, лош материал, дебили, тулупи, мисирки... Това са само част от обръщенията, които политиците си позволяваха да използват по отношение на определен кръг от обществото или целия народ. Последният случай е, когато председателят на парламента Цвета Караянчева призова протестиращите да не се движат по магистралите или с метрото, ако не им харесва управлението. Това било положението.
 
"Не е това положението. Съветниците на г-жа Караянчева не са в единотипие с нашата народопсихология. В България не върви този стил на поведение - агресия, обида, некоректност, незачитане. Днес се изисква друг стил на поведение спрямо народа ни", коментира експертът по етикет и протокол Милена Хлебарова в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Тя смята, че не може да бъде простено, ако тонът бъде наставнически и грозен, както и че такова нещо никога не е било харесвано у нас.
 
"Информацията превърна хората в по-висок клас реципиенти. Не е възможно да бъдеш наричан с груби думи", заяви Хлебарова.
 
"Това е нейният стил на говорене, който се вижда от доста време насам. За съжаление, на много места в света, а  и в България, политическото говорене се профанизира и агресира", смята PR експертът Александър Христов.
 
Той е на мнение, че сме прекрачили границата в момента, в който политиците са ни накарали да се чувстваме длъжни, че правят нещо за нас. 
 
"Ние за това им плащаме. Езикът се пречупва и става недопустим. Директното говорене е различно от обидите и назидателното говорене - това е границата", посочи PR експертът.
 
Александър Христов отбеляза още, че през март и април назидателният тон е бил харесван, най-вече заради пандемията от коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
2
 
! Отговори
А за преди 3 години
РАДЕВ??ТОНЪТ?Много избирателно.
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шок Ужас бомба...скандал...някоя си джукеса си показал гърдата или еди какво си ...заглавията
129
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В повечето Български медии тип "блиц" пик..виждате на какво ниво е държавата и тук е същото
128
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болшинството от политиците на запад по принцип завършват специални училища, където освен няколко то езика, обноски и маниери, изучават и много неща които ги формират като бъдещи политици. Дори и да не са възпитаници на такива школи, са достатъчно ерудирани и с голям обществен рейтинг в обществото. С кой да сравняваме, с нашите бивши пожарникари, комсомолци, бандити, *** и бивши мили. ционери...от такъв матерял толкова.
127
1
 
0
 
! Отговори
cky2kbg преди 3 години
нали ви го каза, аз съм *** и вие сте про3ти затова се рабираме....ай поздрави от пролетно Сидней Аавстралия, чакаме лятото
126
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макака въведе този стил на говорене(бил близо до народа!?)и всички изпадаха в телешки възторг от хъшлашкото му квартално-хулиганско поведение.Сега сме обидени нали,вместо още тогава да го изметем заедно с коженото му манто към Люлин -4!
125
3
 
3
 
! Отговори
до 134 преди 3 години
А за мен, като безпартиен и аполитичен, точно този лозунг - Мутри вън - е най-правилният лозунг и точно отразява съкровеното ми желание - Да няма мутри в страната, да се почувстваме хора, управниците да бъдат наказуеми, съдът да бъде съд, а Прокуратурата и МВР да бъдат институции, които да ни пазят , а не ние , народът да се пазим и страхуваме от тях.
124
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гання* е ДОКАЗАН *** и ***, това се вижда вече от Луната.*Гання е определението за ВСИЧКИ българи без изключение.От 2009та намрази завинаги това просто бугарско племе защото от глупостта по=противно нещо за мен няма.Писна ми от провинциалисти и селяни!!!
123
7
 
7
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
Стилът на говорене на Президента, Хлебарова, може да служи за пример: "Мутри, вън", но аз, президент на всички българи, подкрепям една Партия и нейната лидерка безрезервно като при това съм напълно независим независим. Наричам проектозакон "недоносче", обвинявам Премиера в патологична жажда за власт, зова на бунт, обаче съм "ентелегентен". Позор, експертко по етикет
122
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откакто Боко-тиквата се направи на пУлитик с помоща на целокупното проссто бугарско племе това стана официалният език на властта.И ако бяхте КьОРАВИ да го видите 2009та си е ваш проблем.Просстия бг народец това си иска!!!Да го обиждат в прав и преносен смисъл.Станишев не понесе на опростаченото бг племе. Говорел им непонятно, "по градски"...ХА-ХА-ХАПлемето си "сака" на *** да му говорят .Пассмина проста.
121
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧиновникВ Лом сигурен ли си, че е било частно събитие? Било е официално партийно събитие с камери, микрофони и журналисти. А и политиците трябва да се научат навсякъде да се контролират. Остави дали ги подслушват, но в нормалния свят казано на улицата или изтекло от присъстващи струва кариера. Джон Галиано веднъж казва, че не харесва евреите, и става 0 в модата. Макрон още го гонят за казана някъде дума... Публична личност значи и ограничения.
120
6
 
4
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
До Анонимен 123Ало, валутния борд ни го натресоха, когато Луканов (застрелян като ку*е) наложи мораториум на външния дълг (С БКП напред). А при Ореха спряха еврофондовете заради крупни злоупотреби.
119
12
 
11
 
! Отговори
Пица на парче преди 3 години
До хмКато не ти харесват магистралите и метрото, не ги ползвай. На никой не му дреме за мрънкачи като теб.
118
8
 
6
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Когато някой обижда някого с чуждица, нека поне я преведе на български. Имам предвид думата "***". Сигурно е турцизъм, но като бяхме деца, в училище ни учиха да мразим всичко турско и затова все още не знам, какво означава "***".Моля, помогнете с превод. Благшодаря.
117
9
 
12
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Не виждам какъв ви е проблема, как говорят политиците на частни събирания. Те не говорят така, когато се изказват официално. А простолюдието от една страна, така си говорите постоянно, а от друга страна речника ви рядко надхвърля 90-100 думи, половината, от които дори не можете да изговорите правилно. И да, абсолютно вярно е че, над 80% сте лyмпени и трябва да си смените чипа.
116
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проcташко говорене в типичния за мутрите стил, е по-малката беда, голямата беда е , че и във властта се държат по същия мутренски начин и затова България изостава от другите държави в ЕС, а хората бягат по други държави.
115
8
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Това прocташко говорее на политиците от ГЕРБ бих го пренебрегнал, ако я нямаше демографската катастрофа от последните 31 години и особено през последните 11 години при управленеието на мутрите. Точно заради престъпносто управление на България след 1989 година, населението на България от 9 милиона сега е официално 6,935 милиона, а реално 4-5 милиона заради огромния брой избягали завинаги от управлението на мутрите в България. България е на дъното на ЕС, а преди мутрите поне бяхме пред Румъния.
114
5
 
2
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
До 122Да - за невъзпитания, неграмотния и *** човек, да говори книжовно и без обиди, наистина е притворство и лицемерие. А тези същите, които си изредил, не са ли били лицемери, когата се умилкват пред електората си предизборно?
113
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 112 хмто със заем всеки може. Помним как оревахте света когато Ореха искаше да тегли 1 млрд, но после на няколко пъти си трайкахте като ваш вожд тегли веднъж 16 милиарда, после още над 20, който не ние, ми нашите внуци ще връщат
112
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия "експерти" във видеото като им слушам изказа и елементарните маниери, не са по-далеч от политиците.