Засилват проверките по дискотеки и нощни клубове

Целта е да се спазват мерките срещу COVID-19, обяви здравният министър
14 окт 2020 15:25, Красимир Ангелов
27
Засилват проверките по дискотеки и нощни клубове
Снимка: МЗ

Засилваме контрола по спазването на противоепидемичните мерки и в дискотеките, и в нощните клубове, обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Около това се обединиха министърът на здравеопазването, директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев и представители на браншовите организации в лицето на Ричард Алибегов – председател на Българската асоциация на заведенията, и Евгений Зумпалов от УС на Сдружението на заведенията в България на проведена среща в Министерството на здравеопазването.

Още по темата
"Подкрепяме засилването на контрола и апелираме колегите да бъдат отговорни и да се съобразяват с мерките, за да се справим максимално бързо с тази криза. Ако има недобросъвестни, нека бъдат санкционирани. Важното е да не затваряме браншове, а да се наказват конкретните нарушители", посочи Ричард Алибегов.

"Тъй като на много места установяваме неспазване на мерките за дистанция, дезинфекция и употреба на лични предпазни средства, в т. ч. в градския транспорт, търговски обекти, обекти с обществено предназначение и др., засилваме контрола навсякъде - както по отношение на физическите лица, така и спрямо юридическите.

Компромиси няма да бъдат правени – мерките са елементарни, а от съобразяването с тях зависи как страната ни ще премине през пандемията", коментира здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Рали преди 3 години
Страхотна новина за бранша
23
1
 
0
 
! Отговори
Явор преди 3 години
Браво на бранша показа как се взимат мерки и как се работи в условия на криза
22
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 3 години
Сутеньорката Мар Тина Атанасински трябва непременно да бъде проверявана защото такива болести разнася, че как няма да има коронавирус
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е в дискотеките, ресторантите и КПП-тата проблема, а учениците/ 700К са/ да преминат на онлайн обучение. Достатъчно ще е.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе ще проверяват! Нали оня Лоренцо Ламас ще изкара всичкия интелект на улицата да прави стачки.. а към бизнеса с баровете вървят и таксиджиите. Нищо няма да рестриктират докато неизпопукат лекарите и даскалите. А след като това се случи на нас ще ни е от единия крачол в другия.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ще проверяват у бара, дали като треснат пияниците по 1 литър водка на излизане си слагат маската????
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да ги затвори. Приоритетни браншове са това за Баце.
17
0
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
ББ не смее да затвори нощните заведения и клубове- това са интереси,зависимости и хора,на които е длъжен, мафия, наркотици и каквото друго се сетиш иначе ни призовава да спазваме мерките и да си носим маските - ПОРНОГРАФИЯ
16
2
 
6
 
! Отговори
Язе преди 3 години
Сети се Мара да се побара... Късно е либе за китка...Оти ойде коньо у барата!
15
0
 
6
 
! Отговори
ДДРонег преди 3 години
Да бе, да,колкот ги проверяват за цигари, някой дали се стресна от тези приказаки, :):):)
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а фитнеси , танцувални зали защо са отворени -там кой проверява ? в кварталните магазини масово *** и силиконки без маски - Трескайте яки глоби на собствениците !
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости на търкалета! Проверете първо в университетите! Студентите са масово без маски и на лекции, и в междучасията, а за хигиената в коридорите да не говорим. След това проверявайте претъпканите автобуси до студентски град, а другото са празни приказки.
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отлична работа свърши бранша спрямо мерките не спират да показват, че място за разпространение няма в клубовете много отговорни
11
3
 
0
 
! Отговори
Коце преди 3 години
Браво на бранша много отговорен и точен, приложи най адекватните мерки срещу вируса
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравният министър обичал да се гримира и често се гушкал и целувал с мъже. Когато си гей, то е за цял живот, споделят негови колеги.
9
7
 
2
 
! Отговори
Бойко е др менгеле преди 3 години
В никакъв случай да не се пипат заведенията и баровете, нека си работят. Децата също нека се тъпчат като животни в училище, нищо не правете, бойко нищо недей да правиш, нека седим да видим какво ще стане като италия
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо нямам думи! В пандемична ситуация точно нощните заведения ли трябва да са отворени? Как може такава глупост? Направо не знам къде живея. Какви интереси се обслужват - не знам.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Увеличават събирането на рушвети.
6
0
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
И какво ще проверяват? За какво ще следят? Вие в дискотека влизали ли сте? Имам ги във фейса доста от нощните клубове и пиано барове в София. Качват снимки от всяко уикенд парти. Ами вътре си е фул, без разлика от преди март месец. Какви мерки по-точно може да се спазват в нощен клуб? Чува ли се някой какво говори от полиците. Или работи без мерки, или не работи. Друг вариант няма.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е интересно как след второто питие ще спазват изикванията ?