Психолози с безплатни телефонни консултации, заради коронавируса

Консултациите са по график в интервала 08:30 -16:30
16 ное 2020 23:11, Петя Славова
25

Психолози консултират по темата за коронавируса ученици, педагози и родители. Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) отвори самостоятелна телефонна линия за психологическа подкрепа. На телефона 0877183133 се извършват консултации по график в интервала 08:30 -16:30 от специалисти в областта към РЦПППО в София-град.

Телефонни линии има в още няколко градове в страната – Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново и други. Част от тях са открити още в самото начало на пандемията от Ковид-19 у нас през март месец. Важно за доброто обслужване е пациентите да се обърнат към тази линия, която е най-близо до неговото населено място.

Възможно е след консултация по телефона, при необходимост да бъде осъществена консултация и на живо. Засега линията ще функционира и декември месец, но се очаква дейността да продължи и след това. През март месец въпросите касаеха основно онлайн обучението, докато сега преобладават запитвания относно вируса и тревожността около него.

Кризатата с коронавируса причинява масово психологическо страдание и душевни болести сред хората на света. Това предупреди ООН като тази тенденция се наблюдава основно в страните, които не инвестират в душевното си здраве. Кога можем да потърсим подкрепа по телефона и какви въпроси се задават най-често? Разговор по темата с психолога Татяна Прегова в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ще ме консултират? Как да си понасям смирено робството Ковид 19? Благодаря, няма нужда. Достатъчно манипулации съм получил от лекарските ***, за да приемам консултации за примирение и подчинение и от психологически ***. Има само едно правилно поведение - срещу тези самозвани лекарски робовладелци и техните помагачи да играят шамарите в организирана Съпротива.
17
1
 
3
 
! Отговори
Психопат преди 3 години
Значи, няма достатъчно лекари и сестри, обаче психоложките са толкова много, че дават безплатни консултации.Ето един психологически съвет, ако имате тежко разстройство(психическо или друго), пийте силни успокоителни, дори и да се ***те, няма да ви пука.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тая психоложка от снимката имам да и казвам некои работи, но само да не забрави да си обуе чорапите с жартиери.
15
2
 
3
 
! Отговори
Дахау преди 3 години
Фашизъм бе просто те убиват.Как ще помогнат психолозите.Работата те прави свободен.Ще ходят на погребения ли
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам позната психоложка страхотна жена е но не съм откачил от това честно казано първото което лудите които пишат това теса а тия жени доктори психолози са хора боико земи се в ръце или пътя
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи вече и за психолози ще мислим а засрамете се стига толкова няма малък бизнес магазин изпозатвориха молове фитнес дискотеки клубове барове срам и съвест нямате ли господа управляващи такова нее било дори по времето на втората световна долу герб оставка
12
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
ЗДРАВЕТО е най голямото БОГАТСВО
11
2
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 16Е как бабичка бе, луд ли си. Аз съм на 43 години, а тази не ми изглежда да е по-стара от мен и изглежда много секси
10
1
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 3 години
КовиНи говори баре да си умен
9
2
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 3 години
СмешеВитан не е мъж ама айде
8
2
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 3 години
Как не ви е срам Обратни хора да слагате докторки и войнчки ....
7
0
 
2
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Бе тия психоложки.... чудя се, няма ли да са по-полезни в некое ковид отделение да помагат.
6
0
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
така е,но те ще платят на някоя "психоложка" да ти обясни как да живееш
5
1
 
6
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Първо коронясахте говедата със страшната и нечувана зараза,сега ще им лекувате нервите.Ония математик Витанов ни обяснява от 4 месеца как идва страшния апокалипсис всяка сутрин хахахахахах
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нищо безплатно!
3
0
 
2
 
! Отговори
ЕТО ТАКИВА преди 3 години
ПСИХОЛОЖКИ Е ГРЕХОТА ДА НИ ЛЕКУВАТ ПО ТЕЛЕФОНА , ТОВА ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СПРЕ И ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ПОГОЛОВНО ЛЕКУВАНЕ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ -- МОЖЕ И В КУХНЯТА !
2
3
 
1
 
! Отговори
Генерал Маскаджийски преди 3 години
Нечувана ярост се задава! Хиляди хора ще умрат, яко ще умрат! Хахахахаха! Психясахте ли вече мушмороци, а?
1
1
 
0
 
! Отговори
НАЛИ ДОЙДЕ КРАЯТ НА преди 3 години
ЛЕЧЕНИЕТО ПО ТЕЛЕФОНА ?