Семейство прави коледни играчки в името на своя син

10-годишният Макси е диагностициран с детска церебрална парализа
19 ное 2020 18:30, Красимир Ангелов
10

Семейство от Пловдив изработва коледни играчки, за да събере средства за рехабилитация на 10-годишния си син, който е с детска церебрална парализа.

След 18 години борба за дете, Ирина и Краси сбъдват най-голямата си мечта преди 10 години. Точно на Коледа те получават писмо, че са одобрени за осиновяване. И така в живота им се появява 4-месечният Макси.

"Трепна ми сърцето и си казах: "Това ще е детенцето", сподели Красимир Младенов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Макси осмисля живота им, а домът им е пълен с радост. Когато детето е на 1 година обаче, те разбират тежката диагноза – детска церебрална парализа. Най-голямото им щастие се превръща и в най-голямата битка за живота.

"Много ни беше тежко, такава ни е съдбата", каза още Красимир.

Сега Макси е в трети клас и ходи на училище, а майка му е неотлъчно до него.

"Всичко разбира, иска да е с децата, има желание да направи нещо, познава буквите, числата, знам, че няма да бъде като всички останали, но те го възприемат много добре. Той е на 10 години, но той е бебенце, все едно е на 1 година", обясни майката на Макси - Ирина Младенова.

За да се подобрява състоянието на детето, то се нуждае от рехабилитация, която финансово изправя семейството пред сериозно предизвикателство. Бащата на Макси е готвач, но е съкратен от работа. Прекарал е и два инфаркта. За да си помага финансово, семейството изработва коледна украса. Ирина и Краси искат да стоплят сърцата на хората за Коледа, а те мечтаят за едно.

"Макси да се оправи, да сме здрави. Ние не очакваме на 100%, но с бастун да отиде до тоалетна, да си налее вода, сега е напълно зависим", добавиха родителите на детето.

Пожелават си от Дядо Коледа нова проходилка за Макси. Искат да си осиновят и момиченце и не спират да вярват, че чудесата се случват, не само на Коледа, стига да вярваш в тях.

Дарителска сметка : BG54UNCR70001521431391 - лева

BG70UNCR70001521431394 - евро

Paypal irina.maksi@mail.bg

ДСК сметка BG47STSA93000015356284

Страницата, на която се продават играчки, изработени от родителите на Макси: Нека помогнем на Макси да оздравее.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева


10
Още от Страната
Учениците от 6 до 12 клас от Варна ще учат дистанционно до 30 ноември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Помня преди 2 седмици
До Анонимен 6 Помним го ние соц. здравеопазване на световно ниво. Няма модерна техника , консумативи и добри лекарства. Задоволявахме се с лекарства най вече собствено производство. Баща ми почина на 56 г. Три години по" елитните" болници не можаха да му поставят диагноза.Сега има всичко най добро , но лекарите се превърнаха в търгаши.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Айде нЕма нужда.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нали плюете по такива майки, дето системата ги убивала... Това си е нещастие. Дано да намерят верния път.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
При Тодор Живков и соцализма имаше здравеопазване на световно ниво достъпно за всеки. А днес ако дете се разболее от сериозна болест родителите трябва да се унижават да просят във Фейсбук пари, някой престъпник и убиец който го бори съвестта да им даде благотворителност кървави пари от кражби и убийства за да платят на търговците лекари да оперират детето им.
5
3
 
12
 
! Отговори
хора и... хора преди 2 седмици
Тези благородни хора се борят за него, а рождената му майка сигурно вече е бременна с 15-то. Което излезе негодно остава за българите, останалите са за просия в чужбина.
4
10
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 2 седмици
Има и такива безбожници от БСП като теб, които крадат от болни деца и хора в нужда, за да си купите апартаменти и топ луксозни лимозини.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Каква сума е нужна?
Дано крадците от хелпкарма не са намесени тук.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има гербери, има обикновени хора, има и такива човеци! Светът е шарен. Дано се подобри хлапето
1
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Жалко, че хората са на ръба на оцеляването, а фашиста и *** румен радев взема 15000 лева заплата, за да ръси тъпотии и да продъулжава да заразява десетки хиляди с вируса!