Математик сметна: На 1 март България светва в червено заради COVID-19

Заразените ще са между 1500 и 2500 на ден, прогнозира Лъчезар Томов
Обновена: 15 фев 2021 09:41 | 15 фев 2021 09:37, Ния Христова
209
Математик сметна: На 1 март България светва в червено заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
От днес учениците от 5 до 12 клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището, се връщат в клас. Премиерът Борисов също така обяви, че ресторантите ще отворят на 1 март. Възможно ли е третата вълна да приключи на 1 март? 
 
"Епидемията е случаен процес, има и нулева, но нищожна вероятност да премине, но аз не залагам на това. Имаме вече британския вариант на вируса в България. До 4 март повечето области ще бъдат в червено. На 1 март в червено ще бъдат всички области с изключение на Видин, Враца, Търговище и Добрич", заяви пред bTV математикът Лъчезар Томов.
Още по темата
 
"От 18 януари сме в експонециален ръст, което означава, че много бавно, но с такова число, по някое време ще имаме много голям брой заразени. Прогнозата ми за 1 март е между 1500 и 2500 заразени, но тя не включва възможните развития сега", допълни математикът. 
 
Томов смята, че връщането на учениците в клас е избързано. Според него рискът от разпространение не се управлява на национално ниво, макар да се взимат мерки на локално. 
 
"Дали ще има ръст, ако бъдат отворени заведенията, зависи от това колко хора ще ги посещават", смята Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
2
 
! Отговори
Математик Витанов преди 3 години
Моят нос светна в червено още за Трифон Зарезан!
168
2
 
12
 
! Отговори
На ТОЯ ЩЕ ВЗЕМАТ ЛИ? преди 3 години
ГЛОБА ЗА НЕВЯРНО ПРЕДСКАЗАНИЕ ??? Също да лежи в затвор и след това обществено полезен труд, за да му дойде акъла.
167
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: Не стана ясно, защо математици се изказват по въпроси от пулмологията? Пандемията отдавна доказа, че не се подчинява на математически модели - иначе щяхме да имаме "групов имунитет" още през август. Числата определят резултата на математическите модели.Числата се променят от мерки, поведение- (не)спазване на мерки, активни дейности, случайности и т.н.Следователно, моделът дава друг резултат при промяна на числата!2×2=4 (двама заразяват 2)3×2=6 (трима заразени заразяват 2)Най-просто..
166
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лиса алисаОткога епидемиологията се превърна в математика или просто аритметика?Нито рак, нито жаба..........Има ли числа, търсят ли се тенденции (числа!) и много други ситуации, има математика!
165
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До доц. Мангъров"Докато разни пишман математичета управляват някакваа си измислена пандемия..."_______ прогнозните изчисления въз основа на конкретния числа не е управление на пандемия!"... затова е и толкова заразен и малко по-смъртоносен. Последното дори е доста спорно, защото не се правят аутопсии. "______ Правят се! "Хората, макар и с Коронарка, спряха да умират от старост !!!"Уви, не е така. И от това умират!
164
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мими,Математиците изчисляват ...... (колко ще бъдат заразени) и всякакви други работи, свързани с числа и прогнозиране на тяхна база.Лекарите лекуват, предписват лекарства/лечение провеждат превенция и т.н.
163
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Вече почти цяла година ни се обяснява, че средно 6% на ден са новозаразените... Съвсем грубо това са 330дни по 6% = 1980% Т.е. за отнояо недоразбралите - ВСЕКИ един от нас вече се се заразявал с тоя вирус около 20 пъти за тия 11 месеца. ...вирусът заразява 6% от населението и с останалите 94% няма работа. Толкова за математиците."Нали за "почти цяла година" разбрахте, "че средно 6% на ден са новозаразените" от тестовете за деня, а не 6% от цялото население?
162
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЕЧЕ НЕ ПОМНЯ КОЛКО ПЪТИ СЪМ ЗАДАВАЛ ВЪПРОСА,"КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА ОТ ГОДИНА НАСАМ ВСИЧКИ ДРУГИ БОЛЕСТИ И ТЕХНИТЕ ЖЕРТВИ" И ОТГОВОРЪТ Е ГРОБНО МЪЛЧАНИЕ!Мълчат и управляващи и опозиция,да не говорим за здравните институции!Дивеем и ние,оФФцете и блеем в посоките указани от чорбаджията!Е,НЕ ПРЕКАРХМЕ ЛИ КОВИДА ВЕЧЕ ВСИЧКИ?!_____Не, има ги болестите в статистиката!Не, не всички!
161
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решихме в болниците така да ги наредим:Лекар, математик, лекар, математик.Да запушим хорските усти.
160
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Математик - основна градивна клетка на здравеопазването.
159
1
 
5
 
! Отговори
До 172 преди 3 години
А защо чак на 8-ми Март, а не още сега? Защото Борисов така казал ли? Кой е Борисов?
158
0
 
5
 
! Отговори
1-n преди 3 години
тоа па не е разбрална пръви март отфараме кръчмите...аре наздрае
157
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Математиците са най-увредените хора на света! Имахме такива в даскало, те винаги имаха някакъв дефект, винаги бяха някакви кльощави и недохранени, или имаха някаква форма на аутизъм
156
3
 
10
 
! Отговори
Mimi преди 3 години
Добър ден.От кога математиците изчисляват колко ще бъдат заразени? Нещо да не са се объркали или?
155
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре, ако всички се разболеят, ще спре медико-диктатурата!
154
3
 
2
 
! Отговори
Гаргамел преди 3 години
Много си грозен , Лъчко Ти по - добре предметни какъв е шанса някоя женска да те погледне и евентуално да те прибере от снизхождение. 100 кг . Лелка на около 40 те подгонила последния влак. Ама ти си товарен като гледам... *** ,*** страхувай глухите и слепите . Ние не се разтреперваме от "пророчествата ти " .
153
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Къде беше тоя Лъчезар Томов с математиката да сметне колко народ го изкара това "страшилище" КОВИД симптомно и безсимптомно през лятото и есента на 2020г.! Затова и мряха по стълбите на болниците, а не в болниците! Такова държавно организирано прихващане на колективен имунитет имаше само в Беларус! И в Танзания с папаята!
152
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не стана ясно, защо математици се изказват по въпроси от пулмологията? Пандемията отдавна доказа, че не се подчинява на математически модели - иначе щяхме да имаме "групов имунитет" още през август. Дотук математиците нямат ни една позната прогноза, но продължават да се изрязват.
151
3
 
5
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Тук разни професионалисти от областта на селското стопанство и автомобилния транспорт коментират математик. Елате на 4 март при тези "мерки" и се изтропайте пак.Това, което е казал за експонентата, не сте го разбрали. Той е казал, че тя започва бавно, но после расте бързо.
150
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАТ и шах!