Проф. Начев: Готвим се за най-лошото, някои болници ще станат изцяло COVID

Има стремглаво повишение на болните пациенти, заяви той
Обновена: 17 мар 2021 12:09 | 17 мар 2021 11:55, Ния Христова
145
Проф. Начев: Готвим се за най-лошото, някои болници ще станат изцяло COVID
Снимка: БГНЕС
"Ние се готвим за най-лошото. Ще се наложи някои болници изцяло да станат COVID болници. Има стремглаво повишение на болните пациенти. Смъртността расте. Много бързо стигнахме нивата от октомври, защото явно вирусът става по-вирулентен." Това каза в ефира на bTV проф. Генчо Начев, директор на болница "Света Екатерина". 
 
Той сподели, че подкрепя затягането на мерките и смята, че ограниченията изобщо не е трябвало да падат.
 
Проф. Начев изтъкна, че Спешната помощ в София е на предела. 25 екипа за София не стигат и ги увеличават на 30-35.
 
"Всичко може да се плати, но хората имат някаква граница на издържливост, не знам докъде хората в Спешната помощ могат да издържат", предупреди специалистът и добави, че легловата база е заета над 75%.
Още по темата
 
Той коментира, че затягането на мерките, което се готви в София, е най-сигурният начин, с който можем да спрем разпространението на вируса. Въпреки, че трябва да има баланас между икономически и медицински мерки, животът на хората остава приоритет, подчерта още проф. Начев.
 
"Цифрите като говорят, всички мълчим. Не знам защо хората са уморени. Да, има нещо, което ограничава свободата, но никой от нас не е останал гол и бос и гладен", коментира той. Напомни и, че децата стават рискова група.
 
"Ще излезем от тази затегната примка, когато ваксинирани и боледували надвишим 70%", заяви проф. Начев. И добави, че не е доказана връзка между тромбообразуването и ваксината на АстраЗенека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ся като спрат ваксинираниту сички ще се оправят!
120
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой познава ли болен от ковид ? Всички го преболедуваха
119
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По концесиите ще ги познаете. Свързан със Суджукгейт взе плаж Каварна за 15 г.
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цифрите като говорят, всички мълчим. Не знам защо хората са уморени. Да, има нещо, което ограничава свободата, но никой от нас не е останал гол и бос и гладен - Докторе, от твоите познати в обкръжението ти със сигурност няма, ама не знаеш какво направихте на хората и бизнесите, които затворихте.
117
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-страшното е, че живеем не с КОВИД, не с пандемия, не с малки заплати, а с бавноразвиващи се като долуизказващите се, които все някаква конспирация ги боде в ... ушите... Все някой взел пари под масата, все някой ги менти, все някой ги цака с топла бира... Щото те това правят и това очакват...И такива избраха и царю, и господарю, и сега шутю ще изберат...АМЪН!
116
0
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Как може хора, които изобщо не стъпват в парламента и карат джипки да казват какви мерки трябва да се вземат и да нареждат. Няма такава държава, но само затова Слави е прав. Но няма да гласувам и за него.
115
4
 
10
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Професоре, я кажи колко милиона печелиш от ковида за месец? Не ти ли стигат та искаш още?
114
4
 
1
 
! Отговори
Дпс-фен преди 3 години
Ще гласувам за Ду Пи Се да надупят Гръб. Колко ли е голям... Престижа на Деган ? Достатъчно за да ги махнем тия гърбове
113
6
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Целта е да бъдем сплашавани непрекъснато. На Нюрнбергския процес питали Гьоринг: Как накарахте целия немски народ да тръгне подир вас?-Ами - казал той - то се оказа много лесно, сплашихме ги. Уплашен народ прави каквото му кажеш и не задава въпроси!Аналогично в СССР Сталин сплашвал чрез Берия и прокурора Вишински.Трябва да бъдем сплашвани, за да не питаме защо ни нарушават правата, в т.ч. правото ни на труд например.Затова съм на мнение, че за сплашващите трябва съд, трибунал!
112
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Киста 122 Не е изобщо такаА в момента е кошмар човек да има тежка пневмония и да е с отрицателен ПСР , пращат го вкъщи , защото няма къде да го вземат Белодробните отделения са първите , които се трансформират в Ковид такива
111
6
 
13
 
! Отговори
Киста преди 3 години
Ще има болници изцяло за Ковид защото НЯМА други болести освен Ковид!!! Инфарктите и инсултите получени от стреса налаган от НОЩниците се пишат Ковид. Грипа се трансформира в Ковид! Бронхопневмония автоматично става Ковид! Счупил крака - Абе пиши Ковид! Но не белите престилки и техните водачи - коремни и прочее хирурзи са виновни - виновни сме ние хората ,че ги търпим . А още по - виновни са онези шепа мишоци ,които упорито гледат ТВ , сляпо вярват и се редят за ваксини!!!
110
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герберастите какво друго да направят освен да крадат, да лъжат и да мажат и накрая все някой друг им е виновен?!? Сега разбира се вируса е виновен и гражданите, но никога калинките гербави!!!
109
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Bлк Били са някога повече от 70 000 хиляди ,ама ГЕРП-бкп ,направиха реформа ,, ,доколкото ги имаше .закриха десетки болници и окончателно затриха и Инфекциозните болници
108
0
 
14
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Ааааа,сетихте се!Още в началото трябваше да има болници само за Ковид,не да спирате плановите операции и човек да не смее да иде в болница.Все пак по-добре късно,отколкото никога!
107
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 110 - щото веднага са във ВМА на ремдесивир, антитела и т.н (справка другарката Нинова). Аз както и хиляди други българи получих само обаждане че съм карантиниран и после оправяй се сам - никой не ме е прегеждал или обгрижвал като карах ковида, толкова за здравната система.
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата трябва да се управлява от горд и смел човек,на който не му пука дали ще бъде на този пост или не.В противен случай се получава мор както е сега.
105
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Въпрос 110Касабов от НФСБ почина
104
2
 
20
 
! Отговори
абе преди 3 години
колко касиери в Хипермаркети умряха от Пандемията, те трябва да имат контакт с хиляди заразени, чисто статистически, все пак сме в пандемия?!
103
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пички майни, имахте цяла година да се подготвите - сега или работете или се измитайте, и без това избивате хората, без вас повече може да оцелят. не можем да стоим вечно затворени
102
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
докато целувате гъзо на толупа така ще е. вие не сте лекари а прислужници на мутрата затова трайте там щом нямате смелост да кажете истината