Медицински надзор ще проверява смъртта на гръцкия студент

Младият мъж починал 15 дни след имунизация с "АстраЗенека"
27 мар 2021 15:47, Анисия Иванова
61
Медицински надзор ще проверява смъртта на гръцкия студент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция „Медицински надзор” започва проверка по случая на починалия 23-годишен гръцки студент, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Случаят стана известен след публикации на гръцки медии вчера. Младият мъж следвал медицина в България, починал е около 15 дни, след като е бил имунизиран с ваксина на "АстраЗенека" у нас.

Още по темата

Причина за нелепата смърт е тежка тромбоцитопения, обясниха от "Пирогов", където момчето е прието по спешност.

Според разказа на бащата, синът му е бил ваксиниран на 22 февруари с ваксина на "АстраЗенека", а 10 дни по-късно получава първи оплаквания - гастроентерит (стомашно-чревно възпаление). Симтомите обаче не отминали и в следващите 5 дни, поради което момчето потърсило медицинска помощ в "Пирогов". След направените изследвания, медиците му предложили да го хоспитализират, за да могат да проведат лечение, но младежът отказал. Още тогава били установени ниски нива на тромбоцитите.

От разказа на бащата става ясно, че двамата решили синът да се прибере в Гърция и там да бъде лекуван, затова той си тръгва от болницата. Прибирайки се у дома обаче състоянието му се влошава. Според бащата е получил тромбоза, в резултат на която момчето пада и удря рамото и по-сериозно главата си. В този момент не е бил сам, тъй като живее със съквартиранти, и бързо е откаран отново в "Пирогов". Там установяват наличието на хематом (кръвоизлив) в главата, но заради ниските нива на тромбоцитите, операцията е невъзможна, защото рискът за момчето е голям.   

"На следващата сутрин обаче съсиреците се бяха разпространили по всички вени и артерии на мозъка, така че това положение беше необратимо, въпреки наистина амбициозните усилия на българските  колеги", разказва бащата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
1
 
! Отговори
До 49 преди 3 години
Не става, защото тях всички ги пишат "умрял от китайски вирус".
51
3
 
1
 
! Отговори
Зелен паспорт братче преди 3 години
Прав си братче ама с тази разлика,че хапчета никой не те кара на сила да взимаш.
50
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чел ли си листовката на хапчето, които се взима до 24 часа след с.екс? Ако не си - прочети го. Страшно е. Всяка смърт е трагедия, независимо от причината. Но работата на регулаторите е да гледат статистиката и да определят кое лекарство е повече полезно отколкото опасно. Как да кажеш, че 1 лекарство е опасно, ако причинява 1 смърт на милион употреби, а предотвратява 12 000 смърти на същия този милион? И всеки от тези 12001 човека има роднини и ще липсва на някой.
49
9
 
1
 
! Отговори
@51 преди 3 години
Само в Англия са сложили милиони от тази ваксина. Ти как мислиш, видим ли е или е невидим? Никой не иска да бъде на мястото на редкия случай или пък на мястото на семейството му, но за всяко лекарство (и подчертавам ВСЯКО), има редки странични ефекти, които обикновено са и сериозни. Жените не мислят за тромбози като взимат противозачатъчни. Мъжете не мислят за кръвоизлив от язва като взимат аспирин. А и двете се случват в много по-голям процент отколкото този страничен ефект на АЗ досега.
48
2
 
0
 
! Отговори
До50 преди 3 години
За теб тая кончина какъв проблем Е"Видим" или Невидим?
47
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не забравяйте, че една от гадните прояви на ковид е точно такъв тип тромбоза. Изобщо не е ясно момчето дали не се е заразило междувременно, или ако не е, кое точно във ваксината предизвиква такава реакция. Защото изобщо не е очевидно. Сигурна съм че всички имате познати, които са се ваксинирали и им няма нищо. Ако имаше видим проблем, ваксината нямаше да бъде одобрена. Фактът, че е, значи че това е много рядък проблем, който в момента никой не може да обясни от къде се получава.
46
12
 
5
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
Предлагам всички смъртни случаи след катастрофи, удавяния, самоубийства, убийства, счупвания на кокали, алкохолни делири, самолетни катастрофи, ухапвания от комари, кърлежи, мухи, диарии, егземи, падане на пломби, пресъхване на езика, поява на пърхут, късогледство, далекогледство, астегматизъм, разширени вени по ануса, вагинални сърбежи и бели течения, да бъдат поставени в графата "Следствия от имунизация с 'АстраЗенека'."
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Падна поредната жертва на ваксинацията по време на пандемия. Не умрял от вирус, а от ваксина.Да почива в мир .
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано изяснят истинската причина за образуването на съсиреците,тромбите,но могат да погледнат в наръчника на отровителите за отровите като причина за образуване на съсиреци.
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ви се незнае и прости ***. Онзи ден точно вашият сайт категорично беше написал че студента е починал след поставяне на ваксина. Сега се твърди че е приет в Пирогов със съвсем други травми. Как може да пишете нещо без да е проверено. Това не е журналистика ....
42
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Копе*летата искат да върнат децата в училище за да ги разболеят тежко и тях, и да принудят хората да ваксинират и децата! Тоя път обаче ще има истински стачки, мисля че ще се стигне и до въстание! Едно е да се изправят срещу платени, друго е насреща да ви скочат родители пазещи децата си! И армията и полицията взети заедно няма да ви спаси ако ни разиграете сценария с раболяващи се деца и ваксинирането им с ваксина в изпитание! Миреше на кръв!
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На фона на пламнал свят, смърт от ваксини, хиляди мъртви за ден в световен мащаб, тия умници щяли да връщат децата в училище! 2 месеца остана от учебната година бе умници! За 2 месеца ще погребете държавата! Къде са ви ваксините? Къде са ви детските лекари? Вие сте абсолютното доказателство, че и най-доброто управление на криза, остави ли се на българин, води до потопяването на кораба в плитки води! Децата остават в къщи! Нямате условията да ги върнете в клас, не сте подготвени за последствията!
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия филми с проверките сме го гледали ,да видим как ще се измъкнат )
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 40Тайно го пие. Най-вероятно и то от животинския който е много евтин. Масово лекарите които са в Ковид отделенията и и не само и имат акъл, след първоначалното проучване за Ивермектина в болниците където работят и е правено това проучване пиеха и се криеха... Аз лично си пия такъв животински Ивермектин и го знам от такъв лекар и изобщо не ми дреме за тоя Ковид....
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
38 нищо не пие.. Много се учудих, че е го е страх.
37
4
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АСТРА ЗЕВЗЕКА Е БЕЗБОЛЕЗНЕНО УМЪРТВЯВАНЕ , ОСВЕН СЛУЧАЙТЕ КОГАТО СЪСИРЕКА ПОПАДА В МОЗЪКА И НЕ ТЕ УБИВА ВЕДНАГА А ТЕ ПАРАЛИЗИРА ЧАСТИЧНО ИЛИ ИЗЦЯЛО!
36
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 36100% съм сигурен, че пие превантивно Ивермектин по протокола на FLCCC. За това не се заразява. Все едно на една котка или куче като накапеш противопаразитен препарат бълхи и кърлежи няма. Такава роля играе и Ивермектина когато се пие превантивно. Просто не е угоден на тия къде лапат от ваксините...
35
5
 
5
 
! Отговори
КГБ преди 3 години
Сам се е ударил с чук по главата, само за да злепостави ваксината. Агент на Путин.
34
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нашата болница, мъж работещ влиза без маска при болните, половин година му няма нищо.
33
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От сега ще ви кажа. Да знаете няма връзка с ваксината! Не е сефте някой да почине след като го ваксинират с тая ГМО ваксина. С новия *** на Янсен - Джонсън и Джонсън която е същата, само, че не вирус от шимпанзе, а с вирус 26 в ГМО клетки не от бъбреците на неродено дете както е при Астра з... а от очните клетки на неродено дете... Всичко което е ГМО не води до нищо хубаво, не напразно има закон, който регламентира ГМО!