Ваксината на "Янсен" остава на склад, чакат се 2 нови становища

Проф. Ангелов: Иска ни се да не се получава това, което се получи с "Астра Зенека"
Обновена: 22 апр 2021 13:48 | 22 апр 2021 13:30, Красимир Ангелов
11

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксината на "Янсен" остава на склад до понеделник. Становището на българските здравни власти относно прилагането на препарата ще стане ясно, след като се произнесат още две независими комисии, заяви на специален брифинг проф. Красимир Гигов.

"Становището на ЕМА е, че ползата от ваксината на "Янсен" е по-голяма от евентуални някои странични ефекти. Очаква се още две независими европейски комисии да дадат своето становище. Тогава ще имаме и окончателно решение", каза Гигов.

Още по темата
"Иска ни се да не се получава това, което се получи при "Астра Зенека", каза от своя страна държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, цитиран от БГНЕС.

Той посочи, че целта е общо европейско решение.

След проведеното днес заседание на Ваксинационния щаб, доц. Кунчев съобщи, че в периода 30 април – 10 май ще се отворят зелени коридори там, където има подготвени и желаещи да работят.

Всяко едно РЗИ ще обяви в кой ден, къде ще работи. Личните лекари също могат да правят ваксини по това време. При тези зелени коридори ще се поставят ваксини на "Астра Зенека", от тях има най-много дози.

Ще има и в по-ограничени количества "Пфайзер" и "Модерна", уточни Кунчев.


11
Още от Общество
Готово ли е бебето за стол за хранене
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
У нас ваксини има на са на склад за кога????
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 5
Ти си нашият специалист.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Българските здравни власти нямат становище чакст какео ще направят другите нвмаме ли специалидти като скад Петрунов например с което становище да вземат впредвид все чакаме някой да ни каже мслоумни сме значи
4
2
 
8
 
! Отговори
Смешници преди 2 седмици
Астра Зенека и Янсен дават едни и същи проблеми с един и същ интензитет. Обаче в България Астрата се препоръчва масово от управляващите ни душмани, а Янсен се държи в склад. От Янсен очакваме 2млн ваксини, а от АЗ след ограничаване на количествата й около 1млн. И имам процедурен въпрос господа управляващи:" Кое е финансовото изражение в джоба ви, което ви кара да се държите по този гестаповски начин". Вече тотално не ви вярвам, отказвам да се ваксинирам. Много лъжете, уморихте родителите ни.
3
0
 
10
 
! Отговори
aa1830 преди 2 седмици
Целта е общо европейско решение за да бъде обща безотговорността ако нещо се случи. Тогава за какво са ни нас тези чичовци като въпросния професор, които преписват чуждите решения и винаги могат да се оправдаят с тях.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че какво се е получило с АстраЗенека. Нали беше супер безопасна и я препоръчвахте на ляво на дясно. От нея нали умрели няма... всичко е случайно съвпадение..
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дано да не са ефикасни то никакви ваксини неса ефикасни забрана за всички ваксини няма да се ваксинират хората стига долни лешояди дано да горите в ада