Зелен коридор: Извиха се опашки пред имунизационните пунктове

Ваксинациите се извършват и с „Пфайзер“, и с „АстраЗенека“
30 апр 2021 16:00, Елка Василева
39
Зелен коридор: Извиха се опашки пред имунизационните пунктове

В новооткритите зелени коридори ваксинациите се извършват с РНК ваксината на „Пфайзер/Бионтех“, както и с векторната ваксина на „АстраЗенека“. Те ще са отворени от днес до 9 май, като на сайта на Единния информационен портал има списък с всички имунизационни пунктове за ваксинация срещу COVID-19. За имунизация не са необходими записвания, а още преди началото на работния ден на имунизационните пунктове имаше вече образувани опашки от хора, желаещи да се ваксинират, предаде Bulgaria ON AIR.

Още в 8:30 ч. Стефан Луков и семейството му са на опашка за ваксина пред зеления коридор на "Александровска болница". И чакат от два часа и половина.

Още по темата

Пред "Пирогов" опашки се извиваха пред всички открити пунктове.

"“АстраЗенека“ не искам. Не ми дават и децата. Така съм решила – или „Модерна“, или „Пфайзер/Бионтех", сподели чакащата за ваксинация Лиляна Куманова.

"В момента има разкрити 5 пункта, подготвяме още 2 помощни, които да помогнат да вървят ваксинациите. Разполагаме с ваксината на „Пфайзер/Бионтех“ и „АстраЗенека“ в неограничени количества. Ваксините няма да свършат, има достатъчно количества. Очакваме на 4 май да дойде двойно по-голяма пратка от тази, която дойде в понеделник", заяви изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Повечето хора предпочитат РНК ваксината на „Пфайзер/Бионтех“. Сред тях са Надежда и дъщеря ѝ Зорница.

"Тъй като е на 18 г. и така препоръчват лекарите. Доста чакаме. Дано да успеем преди полета, защото днес ще лети, тя учи в Оксфорд и за нас е много важно да се ваксинира, за да може да я предпазим", обясни Надежда Петканска.

А Райна Радкова е избрала да се имунизира с РНК ваксина във ВМА.

"Четох информация, че „АстраЗенека“ не се препоръчва за жени под 60 г. с разширени вени и тромбози, което за мен важи", посочи Райна Радкова.

В страната работят 26 имунизационни пункта, а работното им време е обявено на сайта на здравното министерство.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.
 


39
Още от Общество
Броим за къща край София колкото за апартамент
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
3
 
! Отговори
. преди 4 дни
Повечето хора предпочитат РНК ваксината на „Пфайзер/Бионтех“. Сред тях са Надежда и дъщеря ѝ Зорница.

"Тъй като е на 18 г. и така препоръчват лекарите. Доста чакаме. Дано да
успеем преди полета, защото днес ще лети, тя учи в Оксфорд и за нас е
много важно да се ваксинира, за да може да я предпазим", обясни Надежда
Петканска
---
И кастрирана да е Зорничка няма проблем, то няма и за кога да ражда. Само де ти е жива.
28
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Прочетох “ учи в Оксфорд”, но липсва “още акъла не и е дошъл”!

Аз не си направих нито първа ваксина от АЗ нито Пфайзер и на Модерна няма да си сложа докато всички тези фирми са освободени от отговорност! Не съм “антиваксър” каквото и да означава! Но съм учила в Швейцария и САЩ и мога да разсъждавам! Грипа чети Ковида го изкарах двойно миналата година и сега през март. Първия път беше доста силен, а сега през март на крак и нямаше да разбера без теста!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
В Турция пускат опция закупуване на ваксини за хората, които не искат да чакат.
26
5
 
8
 
! Отговори
Хм! преди 5 дни
Последният път като отвориха зелените коридори, резултатът беше трета вълна, затворени ресторанти и молове.
25
12
 
7
 
! Отговори
до17 преди 5 дни
Да имаше десетки заразени от старческия дом, въпреки че са били ваксинирани. Тежко протекли случаи обаче там нямаше нито един. Ако не бяха ваксинирани половината вече да ги няма.
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Аз си сложих първа доза на Модерна днес в Бургас,без чакане , това беше добре. Дано всичко да е наред, всичките ми близки без проблеми, ще си сложат.
23
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
"Не знам дали ги ваксинират или разболяват, но с който и боцнат да съм говорила, всички описват чувство на силна отпадналост, гадене, замаяност. Други споменават за болки в мускулите илли кашлица. Направо са си заразени."
Стига си лъгала, лейко куха. Покрай мен само един имаше 2-3 дена температура и отпадналост, ваксиниран с АЗ. Всички други (поне 10) нямаха никакви реакции, включително и аз. Тъпи психопати-антиваксъри. Заради *** като вас съвсем ще утепаме икономиката.
22
15
 
16
 
! Отговори
Ненормалници се преди 5 дни
редят на опашка за СМЪРТ
21
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Като видят че няма нищо страшно и роднини, съседи и приятели се ваксинират и вече гоним един милион ваксинирани някои скептични и дето ти е страх ще си променят мнението. Защото водещия мотив на антиваксърите е "страх ме е". Това е де факто. Вече близо 1 милиона българи сме ваксинирани и не падаме да умираме по улиците. Дори и няколко човека да имат усложнения от самия грип умират по 100 души на ден. Аз рискувах, ваксиниран съм и си струваше риска.
20
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Бебо

Другите градове не са токова заможни колкото софиянци и няма да пътуват на море до Гърция през Май.
Да ходиш на море без да се налага да се тестваш като улав на гранницата. Да ти кажа това си е причина достатъчна за да се ваксинираш.
19
11
 
20
 
! Отговори
Бебо преди 5 дни
Тези опашки са май само в София? Защо няма снимки и от други градове/¢Пловдив, Русе, Габрово/- където опашки няма. Изкуствено се поддържа мнение,че уж има много желаещи за ваксиниране.
18
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не знам дали ги ваксинират или разболяват, но с който и боцнат да съм говорила, всички описват чувство на силна отпадналост, гадене, замаяност. Други споменават за болки в мускулите илли кашлица. Направо са си заразени.
17
20
 
24
 
! Отговори
Кремена Р. преди 5 дни
Не мога да повярвам колко наивни са хората! Имаше десетки случаи на заразени след втора ваксина. Например хората от дома в с. Опанец, Добричко, ваксинирани с Пфайзер. И това е което се процеди в публичното пространство, защото има пълно медийно затъмнение по въпроса. Щабът публикува ежедневно на колко години е най-младия починал без придружаващи заболявания, но няма статистика колко от новозаразените са били преди това ваксинирани. Това е съществен въпрос, не смятате ли?
16
5
 
2
 
! Отговори
do 14 преди 5 дни
Не панимаем другарю. Да не стане ако одобрят Спутник, изведнъж да се окаже, че няма проблем с ваксините?
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
до 15
Бе интервюираха някаква, че дъщеря и ще ходи в чужбина и веднага всички млади ги пишеш, че ще ходят в чужбина. Що се излагаш?
14
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тези млади хора, които са се наредили на опашката за ваксина, ще пътуват за чужбина и ще останат там. Затова са на опашката, а вие се надявайте на стаден имунитет.
13
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Юруууш на ваксините, мaлоумници!
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
до 10:

Що бе. Той никой илюминат не иска да му измрат го ведата. Ти ако пасеш о вце ще искаш ли да ти измре стадото? После какво ще ядеш?
11
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Сега се редят за Ваксина, после ще се редят да ги лекуват от Ваксината!
10
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
жалко е , че има толкова зомбирани хора на тая територия ....