България била в един перманентен разпад от век

Избирателят бил отчаян, искрено търси нов спасител
Обновена: 14 май 2021 22:08 | 14 май 2021 22:03, Екип на Bulgaria On Air
127

Хроника на кризите: Какво е поведението на обществото? Може ли да се постави диагноза на  45-ото Народно събрание? Преживявания и психологически баланс: Какво е определящо за дневния ред на хората?

"Фактът, че някой е извадил пистолет, и е стрелял по друг човек, показва, че една голяма част от хората в България са на ръба на психичното си изгаряне", заяви психологът Христо Монов за "Денят ON AIR".

Той допълни, че коронавирусът и начинът на реакции на световния елит към него, са направили така, че огромна част от хората да изпаднат в психическа криза и перманентен дълъг стрес поради икономически и личностни причини.

Монов подчерта, че много семейства не могат да живеят заедно дълго време на едно място. Други причини за стреса са загубата на работа и непрекъснатото облъчване с негативна информация.

"Защо трябваше да се прави брифинг на НОЩ в 22 часа вечерта, за да се каже, че от пожарите в Чернобил нямало радиоактивно замърсяване? Това беше целенасочено мачкане. Един несигурен човек е много лесен за управление", коментира още психологът.

Специалистът обърна внимание на това, че травмата след видяно убийство и самоубийство е огромна. Той отбеляза, че ако се работи добре, тя се преодолява, но все пак остава за цял живот.

"Тази ковид паника е добре насаждана, тя предизвика икономическа, социална и политическа криза. Последствията ще бъдат много дълги - върху цели поколения. Учениците забравиха какво е училище. В доклада на ЮНЕСКО се дава информация, че за последните 2 години неграмотните деца в света са се увеличили със 100 милиона", каза Монов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Относно изборите и политическата ситуация в България, психологът подчерта, че наблюдаваме народ, който се лута в изборите си.

"Българският избирател е отчаян, искрено търси нов спасител", заяви още той.  

"Много от българските избирате, понеже са в дълга криза, не реагират с рациото си, а с първосигналната емоция. Дори хора с добро образование и добър социално-икономически статус са готови да се поддадат на емоцията, а не на разума" отбеляза Монов.

По думите му България е в един перманентен разпад от век. Той допълни, че служебният кабинет е тук, за да покаже, че може да се решават проблеми. Психологът е категоричен, че има много какво да се направи в сферата на образованието.

"Да  се отворят още други ден университетите. Нашите студенти загубиха всякаква мотивация и способност да се обучават, а все пак те са бъдещето на нацията", призова психологът.

"Виждам реалната ситуация с учителите. Тези хора понесоха много. Сега, половината ден са присъствено, половината - онлайн. Това е непрекъснат стрес за тях. Правителството може да отпусне 5 дни отпуск например. Говорили сме да изготвим специални програми за тези хора, за да се възстановят", добави Монов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: летищеМонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Не-психолог преди 2 години
"Фактът, че някой е извадил пистолет, и е стрелял по друг човек, показва, че една голяма част от хората в България са на ръба на психичното си изгаряне", заяви психологът Христо Монов за "Денят ON AIR".Да, защото действията на един психопат са определящи за психическото състояние на една голяма част от българите. Ако този е психолог, аз съм Батман
56
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 68 такова животно ,, червена пиночетщина,, няма . Пиночет спаси Чили именно от червените разрушители
55
0
 
5
 
! Отговори
Хисарският поп преди 2 години
Чалгата е внесена от Сърбия, още когато "простакът" бай Тошо окултуряваше нацията с балкантон, златният орфей и много културни инициативи, сел.яндурите от западна(ла) България гледаха сръбска телевизия и слушаха сръбско радио и записваха на касети Видео-Драгор екзотичните вносни ритми.
54
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На българина му е тотално сбъркан софтуера, на всички без изключение! Какво да очакваме от държава в която не се прави бизнес,а далавера с цената на всичко! И не ни трябва мек диктатор, а Пиночет и поне за 2 поколения
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не от век,само от 76 години.
52
12
 
7
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Спасението е лесно и просто!? Премахване на партиите,интелигентен "диктатор" като Ким Ун и културна революция подобна на Китайската!!! Друго спасение няма.
51
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Османците ни ... заради тия 5 века не сме претърпяли грам развитие, нито на културно ниво, нито исторически със важни събития и открития, нито на духовно и ценностно. Докато в другите европейски държави са се развивали епохи, изкуство и литератури ние сме били слуги на тия анад0лци... Крах голям за народа ни и за съседите разбира се.
50
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си го кажем направо, *** на поколения а после се чудат защо обществото е в този вид ..Продължавайте да се чудите, проблема не е толкова музиката а тоталното некадърно управление от 1989 до този момент
49
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгата беше съзнателно наложена с цел опростачаване на населението. Защо мисля така ли?Чалга музиката в Турция, Гърция и Сърбия съществува от векове, но никога не е била нашата музика. Оказвала е някакво влияние в пограничните райони, но никога не е била доминираща музика. Сръбско, гръцко и турски маанета имаше и ги свиреха само циг#нските оркестри. Нещо, което векове не се е наложило за 30 г да стане решаващ фактор, значи се прави съзнателно и нарочно от сили, продаващи България на Ориента!
48
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е пълен , мангъроид и чалгар! Като налапа тръбата ще види създава ли някой паника около вируса или не.
47
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави я налага от 30 г. Той беше много моден в края на 90те, скандален с оная изцепка за гръмналия АЕЦ Козлодуй. После започна да вкарва сръбско с куку бенда. Неусетно се превърна в човека шоу по първата частна телевизия и всяка вечер имаше чалга и подигравки. Народа не беше виждал такова чудо. Налагането на чалгата, доведе до опростачаване. И това се хареса на власт имащите. Кебапче и бира и гласувал! Слави първи промотира чалга певачките, после дойде Пайнер и държавата беше умъртвена!
46
0
 
11
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Толкова си може Простотията, бе...!ТОВА Е ИСТИНАТА!
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност чалгата е чужда инвазия. Ориента вече много трудно може да нахлуе в държавите, да изтрепе населението и да му смени вярата. Освен това така сменена вяра се запазва, ние сме доказателството с 500 г. Но чалгата е диверсант. Тя кара хората да носят потури, да пушат наргиле до статуята на Алеко, да гледат турски сериали, децата дори играят на тях, оприличаващи се на героите им. Няма нужда да крадат децата за еничари, правят ги такива с нашето съгласие, чалгата е техния ориент учител.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Студентите поне можехте организирано да ги ваксинирате, то за тях е ясно как няма да имат проблем с вируса, но има много възрастни преподаватели.
43
6
 
6
 
! Отговори
Комунист-Ленинец преди 2 години
30 години демонокрация-30 години разруха и смърт повсеместна...
42
12
 
9
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 57Не е от 30 години, а от 77 години. По-точно от нахлуването на Червената Армия в царство България. И ще се оправим когато гръмнем нейния паметник в центъра на София!
41
1
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
Защо заглавието съдържа точно този цитат?Това е единственото нещо с което не съм съгласен.Всичко друго е вярно.Всъщност, говори се за пандемията, а тя да не би да е траела цял век???Нещо не се връзва май...И още нещо:Не ми е ясно как работи един ***. Обаче съдейки по коментарите, по-точно времето на тяхното публикуване, излиза че за много хора тук не е имало нощ?Преди 1 час, преди 2 часа, преди 3 часа, а в момента е 7 часа!Тези хора не спят ли?
40
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е от век, от 30 години е в разпад.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 51Ми те умните избягаха бе, човече. Как да ги връщаме сега обратно?
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 52А след като във САЩ не са забранили със закон рапа, защо пак са много по-добре от нас?