Янев: Франция е стратегически партньор и съюзник

Премиерът благодари на френския посланик за съдействието за изборите
47
Янев: Франция е стратегически партньор и съюзник
Снимка: Правителствена пресслужба

Задълбочаването на активния диалог и сътрудничеството във всички сфери от взаимен интерес бяха обсъдени на среща между министър-председателя Стефан Янев и посланика на Френската република Флоранс Робин.

Българският премиер подчерта, че Франция е стратегически партньор и съюзник, като обърна внимание както на ключовото значение на двустранните отношения, така и на доброто сътрудничество в рамките на ЕС и НАТО, съобщиха от правителствената пресслужба.

Посланик Робин даде висока оценка на работата на служебното правителство, като акцентира върху бързия напредък, който кабинетът отбелязва по отношение на осъществяването на своите ключови приоритети.

Министър-председателят потвърди, че се полагат значителни усилия във връзка с подготовката на предстоящите избори, така че да се гарантира тяхната честност и прозрачност. Българският премиер използва възможността, за да благодари за съдействието, което френските власти оказват по отношение на безпрепятственото провеждане на изборите на територията на Франция. Същевременно Янев посочи, че се работи интензивно и за реализирането на актуалните въпроси от националния дневен ред в контекста на европейския.

По отношение на европейския дневен ред в рамките на срещата бяха обсъдени теми, касаещи социалното сближаване и климатичния преход.

Специално внимание бе обърнато на Плана за възстановяване и устойчивост. В тази връзка българският министър-председател отбеляза, че националните ни усилия са насочени в две посоки. Фокусът, от една страна, е върху инструментариума на Плана за качествено и ефективно икономическо развитие, което впоследствие се очаква да има и релевантен позитивен социален ефект. В това отношение променяме философията на Плана в координация с Европейската комисия, включвайки проекти, които да допринесат за икономика с висока добавена стойност.

Социалната проблематика също е важен приоритет във връзка с ангажиментите по декарбонизация и "Зелената сделка". Подчертано бе, че България е изправена пред редица предизвикателства в този контекст, тъй като поминъкът на много български семейства е свързан с въглищните централи. В този аспект България ще направи необходимото, за да защити интересите на своите граждани, ангажирани в тези производства. Предвиждат се конкретни програми и мерки в тази посока, така че да се гарантира плавен преход и трансформация на съответните енергийни мощности, като се минимизират евентуалните социални негативи.

В рамките на срещата бяха дискутирани и допълнителни въпроси, свързани с перспективите за по-ефективно сътрудничество в сферите на енергетиката и отбранителната индустрия, науката и образованието, културата и изкуството.

Акцент бе поставен и върху предстоящото Френско председателство на Съвета на ЕС през 2022 г. и на възможностите за ползотворно сътрудничество и подкрепа по отношение на редица формати в контекста на неговата подготовка.


47
Още от ЕС
Политико: САЩ санкционира българи за корупция, ЕС не прави нищо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Робин и Янев, са си като две капки вода. ДА се вземат!
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ммъъъъ, моола ти съ...
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гаранция Франция
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да се закрият въглищните централи, означава над 100 000 работника да останат без работа, а американските централи,които са на въглища,да спрат да произвеждат ток. Тока от въглища е по-чист от зелената енергия,зелената енергия оставя маса отпадъци и части, а въглищата изгарят и няма отпадъци.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма по-М Р Ъ С Н А енергия от зелената енергия
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ЛойкоНяма по-*** енергия от зелената енергия, къде след това се изхвърлят панелите , трансформаторите и т.н. отпадъци, ами отпадъците от МПС на електричество, а вятърните не са стабилни и падат при бури, убиват птици и т.н. Газта и водата са най-чистите енергии.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Коментар към Пост 17 Под звездичките *** да се разбира "***", Администаторът е преекспонирал правомогъществото си, тъй като все пак е недоносче от КиберСигурност, нали?
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като са приятели, защо се обаждат да спират стоките на българските бизнесмени към Азия? И защо ни спряха реакторите и АЕЦ Белене, за да си пробутат тяхната АЕЦ в Румъния,а ние да стоим без достатъчно ток?
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доскоро си мислех, че по-противна муцуна от Грипльо май не съм виждал, ама явно съм се объркАл - Янев Нищожеството удря НИЩОто в земята отвсякъде! Хайде, опровергайте ме! Опорки: 1. Янев е по-*** от Мун..чо. Не, не е, НИКОЙ не може да е по-*** от НАШ Мун...чо! 2. Янев е аватар на Мун..чо. Не, не е, ВСИЧКИ комунисти са еднакви като две капки вода! 3. Янев дрънка тъпи клишета и безсмислици. Не, Мун..чо е по-силен, неговите клишета са ТОШОвистически!
16
2
 
1
 
! Отговори
кире с ролекса преди 2 седмици
янев , най големия стратегически партньор и съюзник е ссср !
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ба, Францата примряла за комунизъм! Нали и те му ядоха попарата, макар и в мнооого нежен и изящен вариант. И сега наш Мун..ьо, барабар с Янев-аватар, дуднат нещо си там за комунизЪма на МуньовизЪма - е, французите така и не ви обръщат никакво внимание, а че ТУК ***...те де-що ви попадне, няма лошо - 65 години са това! Малко си починахме при Боко, ама на - ЯДЕЦ, коМУНЬОвизмът на чалга-юмручетата се оказва по-могъщ от инстинкта за самосъхранение.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Печено варено моля, от готвача Борисов.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кравешкото мучене е музика.
12
2
 
1
 
! Отговори
Да му се незнаят преди 2 седмици
и контекстите
11
1
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 2 седмици
Ох, този наистина изглежда все едно се е насрал и го помирисва :| . И сако тип БДЖ кондуктор, няма лошо де, дано успее да оправи БДЖ, малко проверки и там да назначи няма да навреди
10
2
 
7
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 седмици
ДА бе партньор и съюзник. При Дойран ядоха бой после и насред Париж ги бихме надали мислят същото
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом тоя червен кхмер е седнал да благодари не ще да е за добро.
8
3
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 2 седмици
Прав си, но може и да не е от генералите. В село Попвица, община Садево може да са му казали, че усмивката със зъби е пошло и буржоазно.
7
4
 
4
 
! Отговори
Лойко преди 2 седмици
Не е било необходимо да и обяснява колко сме изостанали,тъй като тя си го знае много добре.Зелена енергия е за напреднали държави и такива движещи се в правилната посока.Хубаво е да знаем какви стъпки трябва да предприемем и ясна програма за преминаване към зелена енергия,а не празни приказки.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
с тези машини работата намирисва Черевените кроят нещо