Проф. Кантарджиев: Малко боли, като те рита краставо магаре

Той разбира от здравния министър, че трябва да напусне поста, който заема 33 години
175

Трети ден се провеждат протести в подкрепа на проф. Тодор Кантарджиев, който беше пенсиониран от здравния министър. Едва днес д-р Стойчо Кацаров коментира решението си, а дългогодишният директор на Националния център по заразни и паразитни болести се закани да заведе редица дела за клевета.

Проф. Кантарджиев разбира от здравния министър, че трябва да напусне поста, който заема 33 години.

"Не съм се унижавал да питам каквото и да било и да се моля за каквото и да е. Мисля, че всички знаят кой съм аз, какво работих и какво правих последната година. Не го очаквах, защото по време на епидемия никой не закача лекарите. Обикновено саморазправите от завист и на лична основа са след епидемиите", каза проф. Тодор Кантарджиев.

Още по темата
Според министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров саморазправа няма. "Няма нищо изключително, извънредно или героично в това един служител на администрацията, когато навърши пенсионна възраст, да се пенсионира", заяви той.

Зад проф. Кантарджиев за пореден ден застанаха неговите колеги.

"Той живее с проблемите на хората и нашата молба към Министерството на здравеопазването е професорът да бъде възстановен като директор на центъра", сподели главният счетоводител в НЦЗПБ Елена Делчева.

"Помолих моите колеги да се въздържат от такива неща, защото някакви заплахи са отправяни от г-н министъра. На тези, които си помислиха за мен с добро последните дни, искам да им благодаря сърдечно", добави още проф. Кантарджиев.

Той каза, че въпреки протестите, трудно би се върнал в Националния център по заразни и паразитни болести дори при покана да го направи. Но вече има планове за свободното си време. Не се чувства нито жертва на реваншизъм, нито обиден от действията на министъра.

"За да те обиди – трябва да те обиди някой, който ти е най-малкото равностоен. Е, малко боли като те рита краставо магаре, да те ритне един кон е по-друго.", допълни проф. Кантарджиев.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова и телевизия Bulgaria ON AIR


175
Още от Общество
Мъж от Ню Йорк прелетя океана, за да учи каба гайда в Родопите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Бай Шиле не може да заблуди никой психолог, може да лъже само шараните, които кълват на ***, че ги спасява. Този комунист е ДЪНО.
141
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кантарджиев не е добър човек.Много завистлив и надут като пуяк.Аз не го харесвам и го познавам лично.
140
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
33 години администратор...член на БКП...сол-тьшак на Тиквата...народен враг... Не може така бе браче...
139
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Разбирам, че искал да съди всички, които употребяват името му "неуместно".... Надявам се не е патентовал псевдонима си "Бай Шиле"... Мухахахаха ! :)))
138
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 1 седмица
Ей няма такъв народ в целия свят, толкова нагли нахални ,като се почне от вожда и до обикновен човек в някоя администрация , няма спасение от гербаджиите ,крадци сте не се ли срамувате бре ,нямате ли капка съвест и достойнство ? От вас гербаджиите имали по-големи магарета, че обиждате свестните хора?
137
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Потапяй се в отпадните води, лаинар, и гледай да не се спънеш някъде из Красно село.
136
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колкото и пари да е вземал всичките си ги е спечелил с чест, за разлика от краставите тролове дето им плащат по 20 лв. на ден
135
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво Професоре!Остави ги тия кучета дето лаят. След 11.07 ще си бъдат пак долни помия-ри от селски тип.
134
2
 
6
 
! Отговори
Браво, професоре преди 1 седмица
Ст. Кацаров не е никакъв лекар. От1997 г. Не е обличал бялата престилка и не е влизал в лечебно заведение. Винаги е търси лекото в работата - няколко пъти депутат, няколко пъти зам министър, а през другото времи чиновник в някаква агенция, свързана със защита правата на пациентите. Този човек отдавна е забравил медицината. Наистина е краставо магаре и не може да се мери с професора. Право куме та в очи.
133
7
 
2
 
! Отговори
българин преди 1 седмица
Стига с тоя пияница , бе ! Като ти е дошло времето за пенсиониране , какво още искаш ?!
132
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Уважават го тези на които им вършил работа.На хората от ГЕРБ
131
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не сте добре от днес .бг.Как може толкова често да показвате този човек на ГЕРБ.Абсолютно безкруполен човек. ВЕЧЕ Е ПЕНСИОНЕР . ДА ХОДИ ДА СЕ КРИЕ В НЯКОЕ СЕЛО ЧЕ ВЕЧЕ МНОГО ДРАЗНИ.
130
4
 
1
 
! Отговори
ДО 128 преди 1 седмица
До Поклон Проф Наведи се още малко и му завърти на професора един ду-дук!
129
9
 
6
 
! Отговори
Ванчо Ганчев преди 1 седмица
Краставото магаре е само едно , то е тъпо , мустакато и от три дни изнервя нормалните хора и най-вече изхождащо се там където до вчера се хранеше
128
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много боли като слезнаш от -27 000 заплата на максимална пенсия от -1200 уви комунизма свьрши няма венчани доживотно на поста
127
7
 
8
 
! Отговори
свърши комунизма преди 1 седмица
До: номер 128Аре престанете вече със жалките си пледоарии за един пенсиониран директор! Да не мислиш че няма други много по-важни теми всеки ден? Познавам много по-достойни лекари но Кантарджиев не е сред тях. За Мангъров ще ти кажа само, че той се издържа от частна практика и няма нищо общо с Кантарджиев. Но и на него не съм му фен, споменах го само защото и ти го замеси в драмата. Ако вземе всеки недоволен да реве че са го освободили докъде ще я докараме?
126
9
 
6
 
! Отговори
българин преди 1 седмица
Аз не мога да разбера за какво е цялата тази драма, тази турска сапунка с уж многоуважавания професор? Просто са го пенсионирали, не са го разстреляли или уволнили нали? Бившия директор, Богдан Петрунов отдавна е пенсионер и не реве че не го държат още там! Виновни са медиите обаче затова че му дават думата. Мен що никой не ме кани в телевизиите да говоря? Защо никой не пише за мене? Писна ми от такива калинки и дърти директори!
125
9
 
12
 
! Отговори
Вълчан преди 1 седмица
Когато обикновени магарета гласуват, управляват крастави магарета.Професоре, мишоците не могат да изтрият ролята Ви в борбата с вируса. Поздрави!
124
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Милионер а парите му от дарения, защо и той не ги дари на нуждае се.
123
17
 
21
 
! Отговори
Поклон Проф преди 1 седмица
Как не ви е срам плювачи примитивни? Г-н Професорът е пример за чест, безкористност, достойнство и безкомпромисно отношение към работата си. Защо като някакви шлифовани мозъци папагалски повтаряте грозните лъжи на ТанърМангър и блеете като овце срещу най- меките и ефективни мерки при ковитните рестрикции? Нима някой ви сложи вечерен час, затвори ви в жилището без право да излизаш безпричинно? Много е лесно да се плюва анонимно, а проф. Кантарджиев пое лично отговорността за нас и битието ни!