Янев в НС: Без актуализация няма пари за социален пакет през септември

Служебното правителство ще проведе извънредно заседание днес
Обновена: 29 юли 2021 11:16 | 29 юли 2021 10:44, Веселина Йорданова
74

Служебният кабинет ще обсъди днес на извънредно заседание актуализацията на държавния бюджет.

Кабинетът ще предложи дефицит под 3%, стана ясно от думите на премиера Стефан Янев, който докладва в парламента за финансовото състояние на държавата по искане на БСП.

В отговори на въпроси на депутатите Янев каза, че е съгласен, че актуализация на бюджета трябва да бъде направена от редовен кабинет, но посочи, че такава не е била направена от предишното правителство и в последните три месеца се е наложило да бъдат направени преструктурирания.

По думите му отделните министерства могат да работят до края на годината с тези си бюджети, но проблем са извънредните плащания.

Плащанията, свързани със социалната система, пенсионерите, помощите, мерките за бизнеса, при необходимост да бъдат удължени, за подпомагане на здравната система за преодоляване на потенциална нова вълна, обясни той

Часовникът цъка, ако тази актуализация не бъде внесена, това означава че през септември този пакет от социални плащания няма откъде да се вземе, посочи служебният премиер.

Янев припомни, че новият вариант на ключовите финансови закони - държавният бюджет и бюджетите на Държавното обществено осигуряване и на Здравната каса, вече е одобреи от социалните партньори.

По думите му актуализацията е просто едно предложение, а работа в парламента е да решат как точно ще се случи след съответния дебат.
 

 

 


74
Още по темата: Стефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как така при Бойко пари имаше и стриежите вървяха, а при службашите изведнъж всичко спря и парите изчезнаха. Като комунистичаска суша.
20
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Затвор за служебните за фалшифициране на изборите!
19
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Окрадохте държавата и сега ще оставите на Бойко да ви оправя кашите. Ако съм на мястото на Бойко като се върна ви пращам всичките в затвора при Бай Ставри, особено онзи гнусен комунист Рашкоф за държавна измята и бунт срещу държата. Съд и затвор за съветския агент Радеф. Бий за да те уважават мaймyнките бате Бойко!
18
6
 
25
 
! Отговори
ФИНАНСИСТ преди 2 месеца
е нали Кокорчо миналата седмица се тупаше в гърдите, че има излишък 3 млрд лева по бюджета и ще се дадат увеличения на пенсиите от 1 октомври, НЕ ПРЕДИЗБОРНО, НЕ КАК МОЖЕ ЧОВЕК ДА СИ ПОМИСЛИ ТАКОВА НЕЩО... оказва се, че няма парииии... каквото и да каже кокорчо ИЗЛИЗА, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО
17
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Финансовия министър казва Има пари, Министър прецедателя казва Няма пари.Абе я се седнете да се раберете какво да говорите пред хората, че ставате подозрителни.
16
11
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 2 месеца
Е как? Както се дадоха 2000000000 за един чертеж на изтребител!
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малей-й-й тез трудно ще ги чегъртаме!
14
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
янеф и ти лъжеш като министъра си рашкоф!
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Управляват ли праведници, народът се весели, а когато нечестив човек е на власт, народът стене. Притчи 29:2
12
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нека Прокуратурата разследва как се дадоха 35 млн кв пари от Кирил Петков за една гола нива наречена с гръмкото име завод за електрически коли!
11
7
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Тези почват да се сещат, че ще трябва и да се работи.
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Янев, имаш ли още мувството, че някой те подслушва?
9
9
 
26
 
! Отговори
Адам Смит преди 2 месеца
Е, нали до преди два дни финансовия министър се хвалеше, че са събрани 2 милиарда повече в хазната !? Пак лъжете нащо ! Ама какво се учудвам - вие само това си можете ! Некадърни лъжливи, манипулативни и реваншиски пионки на цървула в президенството ! Това сте вие - нищо друго !
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Янев в НС: Без актуализация няма пари за социален пакет през септември--- СТИГА СТЕ МИСЛИЛИ ЗА РОМИТЕ
7
8
 
11
 
! Отговори
ЯНЕВ преди 2 месеца
"СЛЕДВАЩОТО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО..- ПРОСТЕТЕ ЛАПСУС- А НАИСТИНА ЛИ Е ЛАПСУС- ТЪЙ КАТО ГЛЕДАМ КАК СЕ ДРЪВЧАТ НАИСТИНА ЩЕ ИМА СЛЕДВАЩ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ- АБЕ МАЙ, МАЙ ГЕРБ БЯХА НАЙ ДОБРИ- ДНЕС НЕ МОЖА ДА КАЖЕ ЗА ЕДНА ЗЛОУПОТРЕБА- БАБА ДОНЧЕВА, ГУЦАНА ИЗСТРЕЛЯХА ЖЕСТОКИ ЛЪЖИ- НО ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА И ДО ДНЕС НЯМА, НЯМА И ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПОДСЛУШВАНИ- АМА ТЪЙ ДЕ ЛАФ ДА СТАВА И ЮМРУЧЕТА ДА СЕ ВДИГАТ- КОЛКО СТРУВАТ ТИЯ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ- ПЛАЩАМЕ ГИ НИЕ С НАШИТЕ ПРЕКИ И КОСВЕНИ ДАНЪЦИ- АМАН ОТ ***..
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе Янев, нали преди 3 седмици финансовия ти министър каза, че приходите били добри и нямало да се наложи актуализация на бюджета?
5
5
 
5
 
! Отговори
Само наивен чака от преди 2 месеца
бюджета, тариката е на яхта или джета.
4
4
 
1
 
! Отговори
Откраднати пари?! преди 2 месеца
От спестени закуски са.
3
5
 
7
 
! Отговори
Септември ще бъде преди 2 месеца
Май, който оцелее ще узнай...
2
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най после успяха да откраднат парите заложени в бюджета от Борисов. Сега чакайте гладна и студена зима. Честито другари чалгари и всички , които се подиграваха на Борисов.