Ресторантьорите стягат блокади заради затягането на мерките

Днес ще има протест във Велико Търново
2 сеп 2021 13:33,
332
Ресторантьорите стягат блокади заради затягането на мерките
Снимка: БГНЕС

Ресторантьорите стартират протести с блокади заради затягането на мерките срещу разпространението на коронавируса. Това заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Той допълни, че акциите на недоволство започват от днес. Представители на бранша ще блокират центъра на Велико Търново. Утре излизат колегите им в Пловдив, а на 7 септември ще има голям протест в София.

Още по темата
"Това, което ние ще направим, целият туристически бранш, заедно с всички засегнати браншови организации по тази заповед, започваме да блокираме цялата страна. Днес почваме от Велико Търново, утре Пловдив, в София ще направим огромен протест на 7-ми, и оттам насетне всеки ден ще блокираме цялата страна. Абсолютна лъжа е, че има каквито и да е било социално-икономически мерки и за бизнеса, и за хората“, заяви Алибегов пред БНР.

Междувременно от трите браншови организации - БХРА, БАЗ и СЗБ излязоха с обща позиция, в която остро възразяват срещу мерките, които ще бъдат въведени от 7 септември.

"Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) остро възразяват срещу обявените от здравните власти мерки за справяне с COVID-19.

"Самият временен здравен министър Стойчо Кацаров призна провала на ваксинационната кампания. Именно заради този провал за пореден път бяха посечени избирателно сектори от българската икономика. Изразяваме своята подкрепа към всички колеги, които ще търпят рестрикции и заявяваме, че ще търсим правата си с всички позволени от закона средства", пишат от браншовите организации.

Нашият сектор отново се превръща в изкупителна жертва на властовата несъстоятелност в държавата. И докато преди две години вирусът все още беше непознат и светът тепърва се запознаваше с него, сега това не е така. Тогава оправданията бяха, че трябва да се подготви здравната система, но очевадно тя все още не е подготвена, защото слушаме отново старата песен, но на нов глас. И то още по-фалшиво изпълнена. Сега няма средства за подкрепа на бизнеса! Няма и разработени мерки за такава и дори да се намерят пари, ще са нужни месеци преди да бъде направена системата за тяхното разпределение.

С въвеждането на вечерен час от 22 часа, колегите ни от нощните заведения на практика са затворени, а с останалите рестрикции дневните реално се обричат на фалит.

Ние на няколко пъти предлагахме да се създаде светофарна система за подкрепа на бизнеса, като здравните и икономическите мерки да вървят ръка за ръка. Продължава по темата да има нулева чуваемост. Ние сме единствената европейска държава, която си позволява през 2021 г. да остави хората на улицата без никаква подкрепа", пишат още в позицията си сдруженията и продължават:

"Настояваме за оставките на ВСИЧКИ, замесени в неадекватността на държавата за справяне с кризата, което доведе до пореден тежък удар върху българския бизнес.

Ние вече стартирахме защитата на своите права и ще продължим да го правим с още по-голяма енергия. Започваме блокади по градове, на които са добре дошли всички, почувствали се засегнати от поредното безумие, което имитира мерки, но реално съсипва бизнеси!

Първата стъпка е днес (2 септември) във Велико Търново, където от 15 часа на паметник "Майка България" стартира протест, подкрепен от всички национални организации.

Утре (3 септември) на протест излиза Пловдив! Сборният пункт е в 15 часа на площад "Съединение".
Туристическият бизнес е обединен и ще защитава правата си! Предстоят национални събрания, на които ще се вземат решения за следващите ни действия", се казва още в позицията.

Недоволните искат и оставките на всички, които не са се правили с овладяването на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
13
 
12
 
! Отговори
ЧИЧО, КЪДЕ Е МУНЧО? преди 2 години
ЗА З МЕСЕЦА - РАЗСИПА ДЪРЖАВАТА....................... О С Т А В К А..!!!
216
6
 
36
 
! Отговори
Педро от Каракас преди 2 години
Ако НАП ги спука от проверки за данъци и осигуровки сами ще затворят!
215
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз също благодаря за правописната забележка.
214
2
 
5
 
! Отговори
до 251 преди 2 години
Братле, хубаво ги обиждаш, но нека ти кажа, че се пише скудоумен. Благодаря!
213
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шест часа в класна стая. И това всеки ден от понеделник до петък. Пет дена от седмицата на лекции или упражнения - от понеделник до петък. Най малко пет дена от седмицата касиер в магазин - минават всякакви. Ами цеха, Ами офиса, Ами болницата дори - там инфекциите врат и кипят. Ами метрото - какво като са с маски. Целият социален живот криене по-малко рискове и огнища на зараза. Но ресторантите им виновни. Лекари, не само сте медицински фашисти, но и скодоумници!
212
1
 
2
 
! Отговори
до 249 преди 2 години
Не е длъжен. Може да си гледа. По- удобно му е да си купи от супермаркетите. Все пак, има избор, не е задължително.
211
10
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 240 (Реро) Тебе па кой те е щавил та да ревеш бе нещастно човече??? Някой да не те е карал насила да ходиш на ресторант???Ако ти се вижда скъпо - седи си дома, готви си и си яж домашно сготвена манджа!!! Ревеш срещу ресторантите, а не ревеш срещу непрестанно повишаващите се цени в супермаркетите от които в крайна сметка си длъжен да си купиш за да не седиш гладен.
210
3
 
3
 
! Отговори
питам преди 2 години
Питам! Кой ще им даде пари?! Кажете ми?! Кой ще ги издържа?! Досега ни изучи българската социалистическа партия! А сега кой ще ми даде пари?! Кажете ни! Отговорете! Или мълчите?! Позорно мълчите?!
209
1
 
4
 
! Отговори
до 242 преди 2 години
Четенето с разбиране не ти се отдава. Прочети го пак. А който не харесва черния хумор е расист!
208
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тази държава никои нищо не спазва. Вие господа кръчмар защо не спазвате мерките. Защо когато всичко беше под ключ вие пак работите нелегално и взимате и пари във вид на помощи?
207
0
 
2
 
! Отговори
до 239 преди 2 години
Добре ще е ти да видиш някакви уроци по български език.
206
3
 
1
 
! Отговори
до 238 преди 2 години
Това и на тебе може да ти се случи-- особено след като го пожелаваш на другите .
205
3
 
2
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 години
Играем си на държава! А обикновено след много топло лято идва много студена зима. Как ще изкарат и тази година бедните? И политиката на новите се оказа фалш! Кой има изгода държавата да се тресе по всички фронтове? Някой желае нейният фалит?? :)
204
6
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 228 "Протести трябвало, не, трябва повече мислене." А ти знаеш ли историята за една патицa, която дълго време мислила, мислила, и накрая взела че умряла? Да не стане и с тебе така от много мислене? Като опре ножа до кокал ще видиш едно мислене та свят да ти се завие, ще видиш кон боб яде ли!!! Протести до дупка му е майката!!!
203
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгаре, като искате чака-рака, отидете и чакайте пред онкологията.
202
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 226. Проблемът е, че наблягаш само на тези ресторанти с по една маса и две кафета, които фалират. Но има и други, които процъфтяват. А огромнато част от тях просто съществуват без да тежат за нищо нито на бюджет нито на социални помощи. А масовото затваряне на сектора води до масови фалити, ето това е проблемът. Ще фалират и тези, които знаят как се върти и се развива ресторант, ето това е проблемът. А те с нищо не заслужават това.
201
4
 
2
 
! Отговори
Платените преди 2 години
Видяха ,че затварянето не може да се защити по здравен път и отлконяват темат към данъчното . ТОя Кацата да не е данъчен бе Аланкольовци ? КОй колко плащал за здравни,А КОЙ КОЛКО КРАДЯЛ ОТ КАСАТА И ТОЧЕЛ,,,,
200
10
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Браво, пълен игнор на медицинските фашисти на държавна заплата, опитващи са да наложат терор над нормалните хора.
199
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още по-добре ще е ако включат в протестните си действия задължително плюене в супата на ваксинираните. Щото като погледнеш, само ковидзомбитата са за затваряне и мерки. Нормалните не искат такова престараване заради хрема!
198
5
 
17
 
! Отговори
Аман бе преди 2 години
Ненаядохте се, цяло лято ви търпяха завденията да са пълни на 150 процента въпреки мерките сеа ривете