Пламен Димитров: Няма да има Виденова зима, а ускорена инфлация

КНСБ настоява за 760 лева минимална заплата от януари
14 сеп 2021 09:25, Елка Василева
184
Пламен Димитров: Няма да има Виденова зима, а ускорена инфлация
Снимка: архив, БГНЕС

Сравнително ускорената инфлация ще продължи до края на годината. Това прогнозира президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Нова тв.

Той прогнозира, че инфлацията на годишна база ще е към 4-5%.

Тя се усеща най-силно от хората с най-ниски доходи.

Още по темата
"Да припомним, че около 500 000 българи работят на минимална заплата или до нея. Като прибавим пенсионери, безработни. Те най-силно усещат тази потребителска кошница", коментира Димитров.

Той припомни, че са поскъпнали и горивата. Увеличението при бензина и дизела е с над 20%.

Най-шокиращо обаче е поскъпнало олиото – с 43%, изчисляват още от синдиката.

"Следващият пример са краставиците – 36%. Няма причина те да поскъпват", смята Димитров.

Природният газ поскъпва с над 20%. Димитров обясни и защо има такова поскъпване.

"Около 15 трилиона долара и евро се емитираха последните 2 години в САЩ, Европа и Япония. Всичко това вече се появява на пазара. При възстановяването на икономиките поскъпват основни стоки и услуги", обясни Димитров.

"Това е средно ниво на инфлацията. Но хората с ниски доходи усещат много силно поскъпването", обясни Димитров. И допълни, че издръжката на живот за тричленно домакинство е нараснала с около 100 лева.

"Няма да има Виденова зима. Но тази инфлация иска реакция по отношение на доходите", обясни Димитров.

От КНСБ настояват, че трябва да има ръст на заплатите поне 12-13% на средните и 17% на минималните.

"КНСБ настоява за 760 лева минимална заплата от януари", каза Димитров. Според него минималната заплата трябва да стане 500 евро до 2024 г.

Димитров припомни, че 160% е поскъпнал газа от началото на годината досега. Той смята, че от януари цената на парното ще поскъпне поне с 10-ина процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
0
 
! Отговори
11 часа 55 минути преди 2 години
То и Милев и Смирненски умират млади нали единия пак свързано със Сакскобургите другия от испански грип, но можем да стигнем до заключението че Сакскобургите просто мразят изкуството особено ако българи го правят!
114
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този човек е некомпетентен, затова го държат на подобен пост толкова време, удобен е.
113
0
 
5
 
! Отговори
Знаещият преди 2 години
Пламене , каква е разликата? НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА!
112
0
 
1
 
! Отговори
12 часа и 5 минути преди 2 години
Не бе нема проблем оставете ме сам срещу Цар *** пак ...ама де тоя късмет!Та мисълта ми не какво се е случило в България по онова време... А какво не е случило, дето се е случило там. И аз знам нали кои са направленията дето са оставили своя демократичен отпечатък върху Европа - Дада, Сюрреализъм, Кубизъм, Футуризъм и новите диваци или Авангард. И си казвам отделям по една година за всяко направление - и през тая година правя само това ....
111
0
 
6
 
! Отговори
SS преди 2 години
Ако имате спестявания ги обърнете във валута или най добре в жълт благороден метал.Не бъдете наивници. И Се ВЪОРЪЖАВАЙТЕ КОЙ С КАКВОТО МОЖЕ. ПИСАХ ПРЕДИ ВРЕМЕ,ИДВАТ ЛОШИ ГОДИНИ. Който разбрал ,разбрал.
110
0
 
21
 
! Отговори
SS преди 2 години
Има повече пари в обръщение отколкото стока.Затова е инфлацията.А и за друго.На всеки 20-25год се прави такава за да може да се оберат спестяванията на населението.И то пак да е бедно и да иска да работи.Много хора се питат,защо работят цял живот и те и родителите им и си остават пак бедни ? Всичко уважаеми читатели на DNES BG. е плод на добре организиран обир.
109
2
 
1
 
! Отговори
12 часа и 15 минути преди 2 години
Значи при тия колониалните копилета като Батемберг, Сакскобурготски и синовете му абе много куца изкуството, чудя се защо ли? В смисъл аз знам що - като се появи некой творец - ако е сакат му дават на 4 етаж кабинет, ако е против царя го стрелят два пъти, ако е модернист го кремират, ако е учител по изкуства му пускат да работи за същите пари като другите ама със 140 -160 часа повече...
108
2
 
1
 
! Отговори
12 часа и 20 минути преди 2 години
Значи на трите звездички може да си напишете каквото си искате ... Обаче някъде по времето дето лежах на едно легло три месеца със зверски болки си зададох въпроса Абе защо на изкуството в България не му върви. Не е като да нямаме хора - то Симеон 2 ако седи още може и да нямаме ни един ... Ама си зададох въпроса за историческото зараждане на изкуството в България значи в древността ок, в античността ок, при появата ни тук ок, даже и при византийци и османци пак сме ги надхитрили. Обаче при тия
107
1
 
12
 
! Отговори
Stamen преди 2 години
Много интересен начин на мислене. Хем иска двойно увеличение на минималната работна заплата, хем се чуди защо има инфлация. Неговият проблем е, че изобщо не е в състояние да дефинира понятието "инфлация". А от там не може да проумее, че печатането на пари е всъщност инфлацията, а покачването на цените- естественият резултат от пускането на допълнителни пари в обръщение. Ако е на мястото на търговците и бързо-бързо му се изчерпват стоковите наличности, ще го питам тогава дали няма да вдига цените
106
2
 
0
 
! Отговори
12 часа и 25 минути. преди 2 години
Трябва да признаеш, че началото на Сюрреалистичната година беше добре с трите карикатури в Страсбург - по Бешков, по Близард и по Салвадор Дали.Кулминацията с "Празните сметки на Ангелов" дето превръща голяма част от управлявалите, управляващите, и ще управляват България в сюрреалистични *** особено един от тях също си я бива!А за финал , за финал ако съм жив какво съм ви приготвиллллл!!!!!
105
0
 
0
 
! Отговори
12 часа и 30 минути преди 2 години
Не щото като чуят The last stand някой хора потриват ръце и казват: Ураааааа!Ама за тази година!Очаквайте грандиозен финал на Сюрреалистичната година!
104
1
 
9
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
ПРЕВЕЖДАМ: ИДЕ ВИДЕНОВА ЗИМА! РАЗБИРАЙ РАДЕВА - ОЩЕ ПО- ЗЛЕ. ПАРИТЕ ВИ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ КАТО С МАГИЯ!
103
2
 
1
 
! Отговори
12 часа и 45 минути преди 2 години
Да си имаме уважението!Не съм казвал, че ще очиствам никой. Казах само, че след 48 часа ще разберете много неща за себе си и манталитета си!За Цар *** и компания!
102
2
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
По- крадливи и най- вече по- Лъжливи от Комунистите със зелени чорапи - няма! Че и си вярват ушанките!!! Алоууу, едно го мислиш - Съвсем Друго Става!!! Значи - не ти достига сиво вещество! Толкоз.
101
3
 
6
 
! Отговори
gigi преди 2 години
За 32 години се повтаря един и същ сценарий, ама ще се повтаря колко трябва още. Като дойдат БСПвинаги има яка инфлация и скок на цени, даже спекулативно, спестяванията се стопяват...Банките бяха казали в края на миналата год че има много депозити. Демек хоарата понатрупаха спестявания.Сега с БСП/ИТН/т.н. - ще има поизточване на спестяванията (инфлацията ще ги пооръфа).Пролетните и летните изборни експерименти хубу, ама кат дойде зима...Ха пак гласувайте така за експеримента
100
3
 
0
 
! Отговори
12 часа и 50 минути преди 2 години
Не бе в смисъл 8 години министър на културата да не види че учителите художници са концлагеристи трябва да е кух!Иначе може и работите му да са от масивен бронз! Мое и да има диплома главен Мултак на Републиката ама на коя Република.Несъществуващата ли?
99
2
 
0
 
! Отговори
12 часа и 50 минути преди 2 години
Ония кухар Вежди затова ли го наградихте от РФ?
98
1
 
4
 
! Отговори
man преди 2 години
"500 000 българи работят на минимална заплата или до нея" --> пликчетата с пари под масата летят, затова пиленца. Данъците се укриват
97
1
 
0
 
! Отговори
12 часа и 55 минути преди 2 години
Нали в смисъл щом е за Царя Освободител и е от Батемберг или Сакскобурготски е кух бронз.Когато е от българи за българи е масивен бронз!Само да си знаете!
96
3
 
6
 
! Отговори
arsenalfc преди 2 години
От БГ по-кухи и по-крадливо племе няма! Тази държава никога няма да се оправи,никога!