Работодатели искат заплатата само по банкова сметка

Искат електронни трудови книжки, трудови досиета и болнични
14 окт 2021 07:30, Анисия Иванова
84
Работодатели искат заплатата само по банкова сметка
Снимка: БГНЕС

Да бъде въведено задължение заплатите да бъдат изплащани само по банков път и да се изключи възможността за даване на заплати с пари в брой, искат работодатели. Това показва анкета, направена сред големи компании в страната, съобщава "Труд".

Да бъдат въведени електронни трудови книжки, трудови досиета и болнични, поискаха още работодатели. Дигитализацията на тези документи би премахнала движението на хора с хартиени документи между работодатели и институции и би намалила времето за обработката им.

При болничните листове например, фирмите по-бързо ще получават документите в електронен вид и ще отпадне необходимостта заболелите служители лично да ги предават, което е излишен разход на време и представлява риск за здравето на хората.

В същото време цялата информация за работещите ще е много по-сигурно поддържана и много по-лесно достъпна за служителите във фирмите и за администрацията.

Премахването на хартиените документи ще намали разходите на бизнеса за служители, които да ги обработват. За да стане това възможно, са необходими промени в Кодекса на труда.
 


84
Още от Коронавирус
3327 нови случаи на коронавирус у нас, 17,5% от тестовете са положителни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Истанбул преди 1 седмица
Копайте етериум, може и с телефон. Пак по някой лев ще капе, да, става бавно, нормално е. КапитализЪма работи само в ущърб на обикновения човек. Инвестирайте и в акции, това е бъдещето.
75
1
 
3
 
! Отговори
1212 преди 1 седмица
Ей много ви е страх да не ви следят. Не можите да изчистите дворовете си от *** които сте3 събрали вещери такива ама ви следят. Тъпани, те ви следят от години от както сте се вторачили в тези телефони.
74
4
 
1
 
! Отговори
333333 преди 1 седмица
В цяла Европа е така само в БГ простотията не е. Крайно време е и тук да стане така. Минаваш на червено държавата ти взема кинти без да те пита и не се занимаваш. Демокрация. Ще борят и сивата икономика и така до свтлото бъдище 3021 година.
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има закони за защита на личната и здравната информация. Работонаемателите искат да се ровят в здравните досиета на служителите.
72
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Може би само работодателите на чужди фирми, наще не искат да плащат данъци и до някъде ги разбирам. През държавния бюджет парите стигат до Доган, Пеевски и Борисов.
71
0
 
4
 
! Отговори
От 59 до програмиста преди 1 седмица
Колкото по глупав е един човек повече се смята за умен ако ме разбираш. Смятай си там с колко хотдога ще напълниш стадион и не се занимавай с други неща. Аз ползвам кредитни карти от преди да си имал сметка в банка.И всякакви данаци и осигуряване си плащам на макс. Не ми е приятно като платя 6 бона за кухня или 4 за баня и майстора не декларира нищо но неискам и всичко да зависи от банките и да си вдигат таксите когато им трябва печалба пред акционерите.
70
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 1 седмица
Смях в залата е това предложение,осигуряват те на минимална заплата,превеждат ти я по банков път ,останалото дето сте се разбрали пак в пликчето и всичко е точно миже да те лаже. И всички си мислят,че са добре и направили нещо.Само празни приказки без смисъл е това.
69
0
 
12
 
! Отговори
Пеше преди 1 седмица
Сетиха се след 30 години... то хора не останаха. Никога партиите и "бизнеса" не са мислили за хората. И затова останаха без хора. Колкото плащат - толкова и получават.
68
1
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 1 седмица
Програмист, не укриваш щот си заухав
67
5
 
1
 
! Отговори
SarsCov2 преди 1 седмица
Да, но е крайно време потребителя да си плаща таксите към банката след като плаща с карта, защо бизнеса трябва да плаща за предоставената услуга.
66
4
 
12
 
! Отговори
Програмист преди 1 седмица
До Gims 62 : Очевидно не познаваш банковата система. Това което стига до банката е номер, дата и сума на транзакцията. Не и какво си купил. А личните ти данни банката вече ги има. Аз нямам какво да крия, ама ти май укриваш доходи и това те притеснява супер много. Толкова ли мислиш че си значим, че някой и да те следи? Или просто искаш да придадеш някаква важност на нищожното си съществуване?
65
6
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 1 седмица
До 59 : Не ти се правя на умен. Аз СЪМ умен. По-умен от теб във всеки случай. Има такси за плащане през пос терминал но те са за търговеца. Ама ти си искаш хартийките нали? Щото си ги получаваш в пликче под масата, и криеш данъци. И като цяло не вярваш на тия модерни лигавщини, нали? Е......имам новина за теб. Времето на хартийките изтича. Както и времето на глупавите хора.
64
6
 
5
 
! Отговори
И щоооо ? преди 1 седмица
Всеки месец да ми дърпат от сметката 3..4... лева такса "обслужване", а? Забрави!
63
4
 
6
 
! Отговори
Gims преди 1 седмица
Застраховката ти.5.който реши от държавната администрация би могъл да стартира процедура по спиране на плащане с картата ти. След доста време няма да има кешови плащания - как ще купиш храна на детето си.Целта на банките и правителствата е дигитални плащания, пълен контрол над хората.Помислете ако няма кеш плащания, колко е лесно да създадеш пари и инфлация. Вземаш смартфона и дъздаваш дигитални 10 млрда, даже не е нужно да ги печаташ.
62
3
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 1 седмица
Gims, опитът ме е научил, че програмистите са най-заухавото племе. Ти остави следенето, ами един срив в системата и сме до тук
61
3
 
8
 
! Отговори
Gims преди 1 седмица
Ей програмиста,Ето такива като теб не виждат по-далеч от носа си.Плащането с карта в ежедневието е самоубийство. Нека ти обясня защо:1.следен Си навсякъде2. Компаниите събират личните ти данни и ги продават на 3 лица3. Във всеки един момент може да се установи колко презерватива купуваш на месец, в кои хотели ги ползваш, ако имаш жена защо купуваш презервативи - това е образно казано4.колко вино купуваш, колко твърд алкохол и на тази база застрахователя ти може да откаже да активира
60
2
 
10
 
! Отговори
Лекар преди 1 седмица
Парите са пари, когато са в брой
59
3
 
11
 
! Отговори
Мили мишлета преди 1 седмица
Добре дошли в новия цифров Ад. Всичко върви по план. Няма да има мърдане от новото робство. Не слушкате? Изчезвате от базата данни, а картата ви със заплатата някой от "системата" ви я спира, просто защото така е решил, нищо че това са си вашите пари, заработени с труд и пот. Нямате грийнпас, намя парички, няма папу. И така нататък.
58
1
 
6
 
! Отговори
До програмист преди 1 седмица
Ти си тотално изтръпнал ле мче най обичам някой *** като се прави на умен. Те банките плащаха по 12 процента лихви после по 8 после по 6 по 3 и сега под 1 и нямаше такси. Сега има такси на вкарване и на теглене който се вдигат всяка година има такса подръжка на сметка също. Нищо не им пречи като всички пари минават задължително от там да ти сложат и такса 3% за плащане през пост терминал 10 лева подръжка на апп платен апп и кви ли не глупости.
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво пречи на работодателите и сега да плащат заплатите по банков път?