КТ "Подкрепа" иска ръст на минималните осигурителни доходи с 27%

76% от тях са на нивото на минималната заплата
21
КТ "Подкрепа" иска ръст на минималните осигурителни доходи с 27%
Снимка: Dnes.bg, архив

Минималните осигурителни доходи за всички икономически дейности и професии да се увеличат през 2022 година с 27%, колкото е ръстът на минималната работна заплата в последните три години. Това поиска КТ „Подкрепа“ в становище, изпратено до служебния министър на социалната политика Гълъб Донев.

От синдиката посочват, че през последните няколко години социалните партньори не провеждат преговори по договарянето на минималните прагове  и те се определят административно.

Вследствие на това 76% от минималните осигурителни доходи са на равнището на минималната работна заплата, посочват от КТ „Подкрепа“.


 


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
9
 
! Отговори
Ха преди 1 месец
Че някой да ви пита? Ние не искаме! Кой работодател е увеличил заплатите с 27% Вие чувате ли се изобщо?
20
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
КТ ПУДКРЕПА МЛЪК В БГ ОТ 30 ГОДИНИ СИНДИКАТИ НЯМА
19
0
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Що не искате държавата да изплаща реални обезщетения за безработица без значение по кой член си освободен? Защо не питате къде отиват парите от бащинството което всички плащаме ама никога не сме ползвали? Що не скачате, хора без осигуровки да нямат достъп до социалната система? Седнали те да реват данъци да се вдигат и, то на робите, че да има да си раздават бонусчета! А кой и как ще ви приеме това за което ревете като, то трябва да мине през парламента бе!Сами доказвате, че сте ненужни ***
18
1
 
14
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Като направите обезщетение за безработица да е реална стойност, а не минимално без значение на колко си се осигурявал в 99% от случаите, тогава ревете за още пари! Масата от хората плащат осигуровки и когато трябва да взимат от държавата и се почва, ама по този член сте за минимална, ама гледаме ви брутния доход, без значение, че ти взимаш нето, а не бруто и куп други глупости! Плащаш осигуровки върху реалните си доходи, а държавата те компенсира все едно си се осигурявал на 2 часа минимална!
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бегай вееее нема шанс
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боко Чекмеджето срина икономиката на България. Закри заводите и превърна думата бизнес в срамна. Българският бизнес в момента са офшорките на наркопроизводителя Домусчиев и няколко кръчми на наши хора.
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Яааа,и тия от боковата хранилка изпълзяха.Досега къде бяхте?А,докато дебелия ви захранваше си мълчахте,а сега май огладнях те и навирихте нос.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ОТКЪДЕ БЕ, ДРУГАРИ? ПРИ ЗАТОВРЕНИЯ БИЗНЕС???
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голяма част от плащанията (заплати, такси и др.) в синдикатите, парламента, администрацията, държавни и общински институции и т.н. са пряко свързани с минималната заплата (доход). Сега си помислете - чии заплати искат да вдигнат така.Ако наистина искаха нещо, щяха да се борят за необлагаем минимум и увеличение на данък доход след максималния от 10 на 15%. Както и за по-добри условия на труд и засилване на проверките срещу сивия и черния сектор. Ама те не са "синдикати".
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навсякъде по света синдикатите защитават работниците, само в Тикволандия - работодателите.
11
1
 
10
 
! Отговори
МммАМЕНЦЕ ИМ преди 1 месец
ИСКАТ ДА СЕ ДИГНАТ МИНИМАЛНИТЕ, НО НЕ И МАКСИМАЛНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД !
10
2
 
19
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 месец
Тоя си уреди живота след 89та. Коцето Тренчев.... На директна служба във Вашингтон и така "подкрепи" българския работник, че хора над 50те се принудиха на стари години да ходят в Италия да сменят памперси на стари хора.Напоследък се разкайва ама е късно. Колко мизерий направи и то умишлено. Че даже си кръстил фирмата на него Конфедерация на Труда - КТ (Коце Тренчев)Абсолютен самовлюбен мошеник и предател.Тоя е за Народен Съд.
9
1
 
13
 
! Отговори
Боклуци преди 1 месец
Моля се на господ да дойде ден в който всеки в тази държава да получи заслуженото си !! Да видя тия *** продажни как се гърчат заради делата си , заради алчността си !! Там горе гледат и пишат един ден всеки ще си плати сметката !! На този свят се раждаме голи и голи си отиваме , алчни *** разберете го това , на тази земя остават само делата ни!!
8
3
 
7
 
! Отговори
Прост и глупав преди 1 месец
От Къде?Ко е туй синдикат?А познай от три пъти кой ще взема по-малка заплата...Аз!
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я ги тея ЕНИЧАРИ от подкрепа !значи от бедните още да внасят - мародери ! Защо не поискат от олигарсите да плащат повече ? казва се Прогресивен данък и във всички нормални държави го има !
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно и на тия им спряха паричните потоци и започнаха да искат. Преди си кротуваха 12 години, веднъж не казаха нещо въпреки на Борисов, сега се събудиха.
5
2
 
21
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Тия Бойкофили,ги бяхме забравили 12 г когато беше мутрата на власт! Оплюха само протестиращите и се скриха! Сега пак изпълзяват,щото усещат на къде *** вятъра!!-:) Продажна фалшива организация на зсплатаджии! Лицемери!!
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не стига, че с нашите пари хрантутим целия административен апарат,държавни чиновници,полицаи,пожарникари ами искат и увеличаване на минималните осигурителни прагове. Наглост. Нямало пари. Ами защо увеличихте заплатите на докторите,които искат да лекуват по телефона, на учителите,които половин година са в отпуск?!
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я гледай ти!Докато беше 12 години Боко на власт не искахте нищо,а сега от сл.п-во на което му остават 2 седмици всички искат всичко.Е нали тия трябваше само да подготвят изборите,какво сте ги юрнали за кой каквото се сети.
2
0
 
20
 
! Отговори
Работодател преди 1 месец
Теди от Подкрепа и от другите синдикати да си искат увеличенията на доходите от председателите си Тренчев, Манолов, Димитров и останалите. Просто няма как да ми определят с колко ще си увелича аз моите лични доходи, осигуровки, заплати и печалби. Честито на бюджетните служители и особено на тези от БНБ и останалите банкови / финансови експерти !