Кирил Петков поиска отново от КС да бъде изслушан

Бившият министър е внесъл искането си пред съда днес
Обновена: 26 окт 2021 14:18 | 26 окт 2021 14:18, Веселина Йорданова
163
Кирил Петков поиска отново от КС да бъде изслушан
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков внесе в Конституционния съд ново искане за изслушване, съобщиха от "Продължаваме промяната".

Във връзка с очакваното произнасяне на конституционните съдии по казуса с гражданството му, днес той е внесъл в КС своето настойчиво искане да бъде конституиран като заинтересована страна по делото и да бъде изслушан в открито заседание.

Още по темата
Изслушване на аргументите му не бе допуснато от КС, което съгласно правни експерти нарушава правото му на защита, признато от самата Конституция.

Твърдението, че бивш министър и лидер на новоучредена политическа партия е нарушител на Конституцията, сериозно засяга публичната репутация, доброто име и достойнството на Петков, които са същностни аспекти от правото му на личен живот, гарантирано от чл.32 от Конституцията и от чл.8 от Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи, посочват от партията.

От "Продължаваме промяната" напомнят, че правото на защита пред съд и на справедлив процес е основно човешко и конституционно право на всеки български гражданин.

Г-н Петков нееднократно заяви своята готовност да се съобрази с решението на Съда и с неговите правни последици. Принципите на демократичното общество и на правовата държава повеляват обаче на г-н Петков да му бъде предоставен реален шанс за защита на правата и законните му интереси, се посочва в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партиецо Киро, може ли да запитаме защо тритият от надзорния съвет на ББР, който си е от психодясната квота в ГЕРБ не го смени. Как така в един колективен орган двама са престъпници а третият, който е вършил абсолютно същите неща е бистра вода ненапита? Защо да ти вярваме че ще продължаваш промяната а не подмяната, което прави и Слави.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма проблем да бъде изслушан по принцип като обикновен гражданин, но тоя драпа за власт!
41
1
 
9
 
! Отговори
ТУК ВАЖАТ преди 2 години
НА РАДЕВ ЗАКОНИТЕ, КОИТО ЧЛЕН 1/ЕДИНСТВЕН/ КАЗВА- НОСИШ ЛИ БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО СИ? АКО ОТГОВОРЪТ Е ДА- НЯМА НАРУШЕНИЕ.
40
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за какво да го изслуша? За казус, който е толкова елементарен, че и първокурсник тройкаджия го решава без грешка!? Има ясна законова разпоредба. Толкова ясно е написана, че КС не може да се прави на недоразбрал, защото ще унищожи доверието в цялата институция. А те са последните, на които тоя народ все още има доверие. Мислете му господа съдии. Не знам кой е промоутъра на Кирил, но едва ли е по-важен от целия съд и правотата система взети заедно. Мислете му!
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УжасТ!
38
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако в писмена декларация лице съзнателно декларира неверни обстоятелства, то той следва да бъде изслушан но не от конституционния а от наказателния съд. Нека адресира молбата си където и е мястото. Ако пък не е лъгал в декларацията си това ще бъде отразено от конституционния съд.
37
0
 
24
 
! Отговори
Состин преди 2 години
Кирчо, какво имат да те слушат не бате?! Подал си декларация с невярно съдържание и си понасяш последствията. Точка по въпроса.
36
0
 
24
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
чакай ,че се разпалках , *** какъв голям българин си бил ,*** как си чувствал,нищо ,че си попълнил невярна декларация ,защоооо КС не снима индийски сериали?
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, КС не ти е ПР....и не е съд, евентуално СЛЕД тълкуването от КС може, А И ЩЕ ТРЯБВА да се защитаваш в СЪДА!
34
0
 
8
 
! Отговори
12 преди 2 години
До Анонимен Дедо Монка винаги е имал единствено и само българско гражданство.
33
1
 
13
 
! Отговори
кире боклуко преди 2 години
*** канадските индианци(които уважавам) да те изслушат и да бият един здрав ШУТ
32
11
 
10
 
! Отговори
Ми добре преди 2 години
Какъв конституционен съд... Важното е Радев какво мисли. Докато е убеден, че Кико носи България в сърцето си КС може да си за вре всичките решения на склад в з_ад ния двор.
31
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Никк Никой не го съди него. КС се произнася само относно гражданството. Ако се окаже, че е попълнил декларация с невярно съдържание, тогава ще го съди наказателния съд и тогава ще има да обяснява колкото пожелае, въпреки че като обвиняем/подсъдим има право да откаже да дава показания. Прочетете ги тези закони, ако искате да ги коментирате.
30
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо тотално не разбира как работи Конституционния Съд. Конституционния съд не се хаби да слуша кyцо, кьoрaво и caкато - той си работи по официални документи. Подписал ли е че не е гражданин? Подписал, собственоръчно, автентично. Бил ли е гражданин на Канада? Официален документ че е бил гражданин на Канада. Какво може да каже Кирчо, което да има значение?!? Че той си бил мислил, че евентуално може би ако не дай си боже някой си фантазира че черното е бяло, то може и черното да е бяло? Кирчоооу!
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя явно не желае да спазва никакви закони в държавата, че даже и върховния закон. Това означава ли, че ако дойде на власт ще приложи правилото на Англия и Канада- уволни и преназначи? Това ли да очакваме? Уволнения и преназначаване с по-ниски заплати? Защо журналистите не пишат за това. На Джонстън синдикатите му поискаха оставката за тази политика, но в бг медиите нито ред. Кой се пази? Тоя на снимката ли?
28
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дедо ви Монка дето дойде и си взе имотите, оправи ни за 800 дни, имаше ли българско гражданство?
27
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
То е все едно да изслушаш дрогиран шофьор не спрял на знак стоп и направил катастрофа с някакви аргументи защо не е спрял.
26
0
 
16
 
! Отговори
Край преди 2 години
Всичко което има да каже може да го напише. Но и това е излишно.
25
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момче отивай в Канада и ги помоли да ти върнат гражданството.Това тук не е народ ,а сбирщина от нещо и аз не знам какво.За тях Бойко е прекалено добър,даже и него не заслужават.
24
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно ,ако Кировеца поиска да бъде изслушан от Канадският Констуционен съд ,дали биха го ослушали?!