След валежите - кални локви и езерца по улици, тротоари и пътеки в София

Потребители изпратиха снимки в платформата Helpbook
22 дек 2021 21:45, Анисия Иванова
63

Снимка: Helpbook

Поради валежите през последните седмици на улици, тротоари и пътеки са се образували кални локви и дори малки езера, които представляват истински предизвикателства за преминаващите, особено на места, на които не е извършван ремонт от години. За пореден път жител от район "Младост" се обръща чрез платформата на Helpbook.info към отговорните институции по следния проблем:

„Беше получен отговор от общината в квартал "Младост", който обаче все още остава в сферата на "светлото бъдеще". Не съм сигурен дали продължава промяната, но безхаберието със сигурност си е константно в община Младост. Въпрос за ремонтиране на 50 м пътека, по която преминават ежедневно стотици граждани, а родители водят деца на детска градина, се протака вече години! Приложените снимки са от настоящото деградирало състояние“, пише в сигнала.

Друг наш потребител ни е изпратил снимки от състоянието на улиците в квартала, като твърди, че след преписка между СО и община „Надежда“ и обещание за включване на ремонт в две последователни години 2020 и 2021, състоянието на улицата вече е бедствено.

Проблем с придвижването имат и преминаващите през район „Студентски“: „В ж.к. Малинова долина имаме 3 улици дълги по около 300-500 метра. Колите в квартала станаха страшно много покрай новото строителство. Няма никакви места за паркиране. Колите паркират от двете страни на улицата. Когато насреща ти идва автомобил, се налага да караме на "заден" по 50-100 метра, за да се разминем.От името и на други съседи, най-добронамерено моля: В най-скоро време да направите някак си улиците да бъдат еднопосочни, за да не се пресрещаме и изнервяме. Бетоновозите и тежките самосвали от прилежащите строежи, образуваха по нея ями по 40-50 см дълбоки и цялата улица е в една педя кал. Ако с нещо можете да помогнете, направете го“.

Това са само част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Габи преди 2 години
До 48 Не може половин България за няколко години да се пресели в София и да им се осигорят детски градини. А за състоянието на кварталите отговорност имат и районите кметове .В един квартал от община Кремиковци всеки може да си строи каквото иска в междублоковите тревни площи. Появяват се грозни барбекюта, разрушават се пейки, рушат се детски площадки и няма наказани.
43
1
 
5
 
! Отговори
Max преди 2 години
Аз работя в Нидерландия и ако покажа тези снимки на моите колеги никога няма да повярват, че това е в Европа.
42
1
 
0
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
На теб явно ти харесва да живееш в лайнаа , кой знае у вас каква *** е.
41
0
 
12
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Тая самоковска с е л я ч ка и 200 години да е кмет на София, все тая. Нищо не направи като хората за тоя град. Няма паркинги, разбити тротоари, няма достатъчно детски градини, кал, дупки, няма маркировки и знаци(ама зоната бачка с пълна пара), няма обозначителни знаци за адресите, ако не си от София не знам как ще се оправиш, павираните пътища са тотал щета, презастроено и мръсно. На всичкото отгоре и топлофикация ни клати здраво всяка зима, абе чудо и приказ.
40
0
 
5
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
До ШибиРиби// Има паркиги на много от крайните спирки и не само крайни на метрото ,при това за малки суми и даже се ползува безплатно метрото.За съжаление много идващи в столицата горят от желание да се "набутат" в центъра на София,без да са запознати нито с топологията на улиците,нито с техният транспортет статус и тогава започва купона
39
1
 
7
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Ремонтите,които се правят на улиците в София и не само там имат основно за цел,усвояване на средства,а не толкова за качествен ремонт.Използуват се некачествени материали,некачествена ,пестяща технология,работници,които за първи път виждат бетон,плочки,бордюри,нивелири и т.н.Спомняте ли си как преди няколко години едни ГеДенерати в подлеза НДК,точно на спирката на тролейбусите,бяха наредили бетонни предпазни колове като врати за слалом.Не се чува мантрата за евтините квалифицирани работни
38
2
 
18
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
Абе селяни, какво се жалвате. Осрахте София. Хайде вдигайте дисагите и обратно на къра. Кой ви бие по кратуните да си купувате апартаменти в малинова долина
37
1
 
6
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Някога преди много години,в ж.я."Яворов",тогава ж.к."Ленин" след дъжд ,асфалта блестеше като лакиран ,няма дупка,няма неравност.Когато паднеше сняг чист и искрящо бял, е вярно тогава нямаше толкова много автомобили.Има и добра новина,вече в комплекса е зелена зона.Рязко намаляха разни пришълци,които идваха,катереха се като павиани по тротоарите и след това с палава походка,се отправяха или към спирките на масовият градски транспорт или отиваха да хапнат при Илко на Пазарчето.Сега рязко намаляха
36
1
 
11
 
! Отговори
до шморца 20 преди 2 години
До .--"...в гетото е така...".....................................................................................................Абе, църvuл, *** в Германия! До последната къща в големия град! Не можеш да различиш по пътя, че си стигнал края! Като не сте мърдали от селската софия, що говорите смешки? Кметът е за еване, където има такива улици.И стига плюхте провинцията, не сме 16 век. Спомнете си, че, като отидете навън, даже и не ви знаят софията къде се намира. И сте им по- големи селяци
35
11
 
7
 
! Отговори
Чужденец преди 2 години
Българите не искат да се ваксинират, но искат да живеят като във ваксинирана държава.
34
2
 
9
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
Цените? Какво да кажа? Пазарна икономика. Едно нешо струва толкова, колкото успееш да вземеш за него, съжелявам хора, вече не живеем в комунизма и парички за лъскава S-клада трябват а като се сетя и как гори
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
* С е л т а к * е думата....
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Бягайте от София като не е добре. На който не му изнася бяга по селата и в провинция."Типично изказване на ***, дошъл от майната си , който не го е еня за нищо....
31
3
 
16
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Когато хората с професорски титли казват, че цените на имотите са балон, яко плюнки отнасят. За тази ***, свинщина и мръсотия 2000-2500 евро квадрата май е множко, а? Брокерите? Къде сте? Ръцете горе ;)
30
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бягайте от София като не е добре. На който не му изнася бяга по селата и в провинция.
29
3
 
12
 
! Отговори
Йок Фандък преди 2 години
Какви локви, каква прах. Чудо голямо. Е, че после ще го дишаме, какво толкова. Нали ще го измият града към то лятото веднъж. Еййй, нали строежите и комисионните вървят.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живея на улица която съм си кръстил ул.''Йор дан дан дан данка Фандупкова''От както Бойко Борисов стана кмет я разкопаха за да сложат канализация,понеже Цветелина Бориславова закупи и застрои един комплекс,асфалт няма!Е канализация вече има.Чакахме я над 30 години през соца.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в останалите Български градове локви няма,ало журналистката,*** се гордее с тебе
26
4
 
23
 
! Отговори
Брокерчета преди 2 години
Жунгла, жунгла! Искат по 2000 евро на кв.м, за да живееш в софийската жунгла!
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези кадри,даже не кадри,ами трябва някак да бъдат заведени на място общинските съветници в Столична Община и да джапат със скъпите си обущенца да ги видят,за да може ЕВЕНТУААЛНО да им хрумне да гласуват едни пари на местните кметове да ги оправят.Иначе има да си ги СНИИИИМАТЕ с години!!!!