Христос Воскресе! Мир и любов във всеки дом!

Господ ни е създал човеци, за да носим човещината в себе си
24 апр 2022 00:01, Александър Попов
121
Христос Воскресе! Мир и любов във всеки дом!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Православният свят посрещна най-светлия християнски празник - Възкресение Христово. На този ден се чества възкръсването на Исус Христос, на третия ден след като е разпнат на кръста.

В нощта на Великден християните отиват на църква, а след празничното богослужение излизат със запалени свещи, които носят вкъщи за здраве и благодат.

На празника деца и възрастни се чукат с червени яйца. Вярва се, че този, чието яйце се окаже борец, ще бъде най-здрав през годината. Яйцата на празничната трапеза са в най-различни цветове, но се вярва, че червените яйца са символ на Христовата мъченическа кръв, а козунакът - символ на агнеца Божий - Христос.

По традиция на първия ден на Великден се посещават родители и кумове, като се носят великденски козунаци и боядисани яйца.

Екипът на Dnes.bg ви пожелава Великденските празници да бъдат изпълнени със здраве, радост и прекрасни моменти заедно с най-близките ви хора. И във всеки дом да има мир и любов!

И нека никога да не забравяме, че Господ ни е създал човеци, за да носим човещината в себе си.

Христос Воскресе!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам кой е възкръснал но знам че Българския Народ е насилствено похристиянизиран от Византия през 866 г дефакто християнството е прието насила в България.
58
2
 
5
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 1 година
Исусе Христос,къде си,толкова години искам да те видя?
57
2
 
18
 
! Отговори
За истината възкресе преди 2 години
Воистину Воскресе !
56
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 2 години
До всички ритащи в стената: Бог е посавил стена не само между Земята и Небето, но и между Небе и Небе, а и Ада е на етажи. Тези стени са непреодолими, може само да се ритат- Спасението е само за малцина - по малско от 1%, и то от бялата раса. Останалото, от Мароко до Мексико и о Азербайджан до Южна Африка е бездушна биомаса и няма никаква връзка с Бога. То е подготвян материал за Ада.
55
9
 
2
 
! Отговори
! преди 2 години
Да спрем с този велигден този "празник" не отговаря на нашите евроатлантически ценности. Аз лично винаги съм казвал че които иска да вярва в каквото си иска дали алах, дали буда или кришна е все едно взжно е да не противоречи на евроатлантическите ценности. Аз лично вярвам че един ден г-н Борисов отново ще ни поведе, ще поведе цялата таи армия. Армията на свободата и демокрацията и отново ще бъдем свободни.
54
8
 
2
 
! Отговори
Моля? преди 2 години
След като световните медии постоянно ни известяват за това което се случва в Украйна, простете ми, на кое точно да се зарадвам? Може би на факта, че Путин е посетил Храма и се е молил за победата или за това, че в славянска Украйна Русия избива невинни хора, деца, бременни жени, всичко живо наоколо? Коя от Заповедите на Христос той е спазил, при условие, че той се нарича Християнин? Нима ние изповядваме една и съща вяра? Ненавиждам ги вече руснаците, да изчезват от България, за тях няма място ту
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Христос Воскресе!
52
5
 
10
 
! Отговори
Трюдо КанадскиМухъл преди 2 години
Къде я видяхте тая мир и любов. Само смрад. страдание и гибел. Всяка година става все по лошо. Не ви искаме фалшивите пожелания.
51
2
 
8
 
! Отговори
Елена преди 2 години
Срам за редакторите на Днес . Такива грозни коментари и помии на връх Великден.Сигурно не ви пука, че от нормална медия с интересни коментари на българи от цял свят, се превърнахте в пЛюВалниК.
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Воистина възкресе
49
4
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Той, ЧоВека погледна нагоре.... погледа му се спря върху застиналата усмивка на Луната, която с жалост отразяваше лъчите на ((((ИСУС)))) - ((((ЗАГРЕЯ)))) - ((((СЛЪНЦЕТО))))... Земята се кикотеше от радост под краката му пълнейки с живот неговите космати гърди...Прозя се... клепачите му натежаха и сън изпълни компютърната му душа...
48
4
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Той, ЧоВека облиза с език челото си.... "Какво е това на екрана на телефона - запита гръбначния му стълб мозъка в главата на раменете?"... гнойни мисли потекоха през потните му жлези и сърцето му продължи да тупа отмервайки пулса на живота от момента на раждането...
47
4
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Той, Гепарда на екрана на телефона спря.... в полезрението на ЧоВека държащ телефона се мерна галопираща антилопя по улицата.... Разсъблече я с ириса на зеницата си.... погали вълната на чочарката.... и ЧоВекът продължи да галопира с телефона по улиците на града и да я търси обезумял....
46
3
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Той съвременния - компютърния, телефонния ЧоВек, гледайки в телефона.... се побара по крачола... напипа го ... беше твърд... и продължи пътя си без да се обръща.... Е за кво да се обръща нали телефона му казал, че му бил твърд?
45
3
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Той - съвременния - компютърния ЧоВек (Чо-Енергия, Век-Вечна) върви с телефон по улицата незабележим, светлината от Загрея(Слънцето) минава през него без да го засегне, и мрак изпълва с телефонна информация нечовешката му душа.... Жа са спъне и Жа падне, гледайки пътя по който върви чрез телефона, а не с Очите - директно сътворение на (((Исус)))) - (((((Загрея))))) - (((((Слънцето))))) наше за път на любовта във Вслената, Вселена Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна!
44
3
 
5
 
! Отговори
Смирете се! преди 2 години
Хората живеят много греховен живот, затова сме в последните времена и идва Страшния съд.
43
2
 
9
 
! Отговори
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ преди 2 години
БЛОГОПОЛУЧИЕЗДРАВЕ МИР И ОБИЧ И КАЖЕТЕ ТЕЗ СЛОВА НА КИРЕ НЕ ДА ХОДИ В КИЕВ ДА НИ ВЪВЕЖДА ВЪВ ВОЙНА СЛУГА НА ДЯВОЛА
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редакцията, не може да подкрепяте сатанистите от Азов и Айдар и да се пишете в същото време християни. Вие избрахте да служите на Отлъчения. На истинските човеци пожелавам светлина в душите, мир и любов!
41
2
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
"Идеята за вселенско владичество отново оживя шест века след вашата смърт, магистре. Смърт? Посветените не умират. Те са вечни символи и съединяват миналото с бъдещето. Съединяват го така, както е угодно на Демурга. На Демурга? Да, на тази същност, която слепва света от хаоса на беснееща идея. И колкото по-гръмко звучали имената на забравените богове, колкото по-често ги призовавали в своите тела, толкова по-голяма сила над умовете те придобивали. Защото съществува всичко, което е назовано."
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Воистину Воскресе. Не лъжете толкова много, откажете 200те лева от Козяк. Той ви гледа.