Емили редовно кара тротинетка по магистралите, щяла да продължи да го прави

Такова поведение е опасно не само за човека с тротинетката, а и за останалите на пътя
13 юли 2022 09:08, Елка Василева
479
Емили редовно кара тротинетка по магистралите, щяла да продължи да го прави
Кадър: bTV

Емили редовно кара тротинетка – и по градските, и по извънградските магистрали у нас, това каза пред bTV самото момиче, заснето да лети по магистралата на тротинетка и с над 100 км/ч. Нарекоха я „камикадзето на пътя“.

Още по темата
Тя е Емили Йорданова, по-известна като транссексуалното момиче, защитаващо правата на ЛГБТ хората.

Всъщност тя не лети с тротинетка, а с електрически скутер, който притежава заедно с приятеля си Тихомир.

Емили споделя, че редовно кара тротинетка – и по градските, и по извънградските магистрали у нас. Твърди, че винаги спазва правилата. Приятелят ѝ Тихомир също се придвижва със скутера.

„Обикновените тротинетки, които се взимат под наем, те вдигат до 25 км в час и те са лекички. Всъщност те тежат 10-15 кг най-много и струват около 1000 лв., може да си я купи от всякъде. Тази тротинетка, която ние имаме, тя струва 8000 лв., тежи 60 кг и развива 125 км в час, като пробегът ѝ е 160 км и с едно зареждане може да се отива до Перник и да се връщаш без никакъв проблем“, каза Тихомир.

С тротинетката редовно се движат и по големите булеварди в столицата - до момента безаварийно. „Всички падания са регистрирани с ниски тротинетки, от нисък клас и то повече са младежи, които не знаят какво правят… Според мен трябва да се приемат нови закони, защото това е бъдещето, поскъпват цените на горивата, замърсяваме околната среда, бъдещето е това“, казва Тихомир.

А Емили е категорична, че ще продължи да кара по магистралите.

Подобно поведение е опасно не само за човека с тротинетката, а и за останалите на пътя, предупреждават експертите.

„Електрическите тротинетки трябва да се движат единствено и само по велоинфраструктурата. Те са изключително опасни, защото са незащитени и реалната опасност от нараняване, особено при по-висока скорост и неравност на пътя това би довело до много сериозно падане и нараняване. Това е абсолютно безумие и граничи със самоубийство, аз не мога да повярвам, че нормално разумно човешко същество може да излага самостоятелно на риск своя и живота на останалите“, коментира Росен Рапчев, експерт от Държавната агенция пътна безопасност.

Летящата по магистралите тротинетка е в нарушение не само заради скоростта, а и заради факта, че няма регистрация.

„Това не е административно нарушение, а това е престъпление. Следователно всеки, който си позволява да се движи по пътища, отворени за обществено ползване, с нерегистрирани превозни средства, извършват престъпление“, допълни Рапчев.

До момента Емили и Тихомир не са ходили в КАТ, за да регистрират тротинетката. Този мощен и скоростен модел се продава свободно в България и всеки може да ги купи. Ускорява от 0 до 100 км в час за 7 секунди.

От началото на годината сектор пътна полиция има над 140 наложени наказания за неправилно управление на електрически тротинетки. За да се стигне до глоби обаче, тези които ги карат, трябва да бъдат хванати в нарушение.

Колкото до Емили, тя твърди че осъзнава отговорността си на пътя и че оттук нататък ще кара по-бавно.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


479
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази Емили е дружката на Тихомир от ..Фермата.....този стана жена...после мъж...май се натискат с тази...абе...болни хора....
311
1
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Полицията спи. Транссексуалната Емили застрашава движението по пътищата на територията България. Спрете навреме със солена глоба това недоразумение Емили.
310
1
 
6
 
! Отговори
питанье към КАТ преди 1 година
Ако развия достатъчно бърза скорост с подтичкване, мое ли да поема по Тракия пеша до морето, че бензина вече не ми е по джоба, или вие не закачате само nидaлиte?
309
1
 
12
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 1 година
Това , сбърканото в главата - Емил ли е Емили ли е , кой да ти каже ??? Сбъркано но , ще вкара някой невинен в затвора ...Затова , що не ходи да се хвърли с тротинетката от някой по-висок мост на любимата ѝ магистрала ....
308
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде сега да видим ако в Германия има подобен случай, какво се става. Нашите да вземат за пример страни където и нашите джигити карат нормално и да копират как се случва това.
307
1
 
15
 
! Отговори
+++ преди 1 година
Нагли,нахални,без грам чуство за самосъхранение и вина индивиди.Ако не дай си боже,стане инцидент на магистралата с това безмозъчно същество,кой ще е виновен.Пак водача на автомобила ли?Тази паттка знае ли че само падането от тротинетката с такава скорост ще я убие,да не говорим за сблъсък с автомобил или тир.*** като и се умира, дървета в гората много,30см.сезал и готово,защо ще вкарва в беля останалите водачи.
306
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИМАМ ПИТАНЕ- АКО ЛЕТЯЙКИ ЕМИЛИ ФИУУУУ БЪДЕ СГАЗЕНА ОТ КОЛА, ПОНЕЖЕ ЕМИЛИ Е С НЕЩО КАТО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО АМА НЕ СЪВСЕМ, ТО КАК ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН ШОФЬОРА, КОЙ ЩЕ КОМПЕНСИРА СЛУЧИЛОТО СЕ С НЕГО- МЕН ЗА ШОФЬОРА МИ Е ПИТАНЕТО ЩОТО ТЯ ЕМИЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВА, АМА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ЛЕТИ ФИУУУУ
305
1
 
26
 
! Отговори
Котки преди 1 година
Глупави лапетии, морето до колене и света се върти около тях. Голяма смелост, ама не мислят че някой без да иска ще ги смачка и после живота му е съсипан.
304
1
 
25
 
! Отговори
бай Наш преди 1 година
тази особа определено е откачалка на квадрат, но скоро ще вкара някой шофьор в затвора,защото със сигурност някъде по пътищата ще я отнесат...
303
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 5 мин.слава някои същества са готови големи грешки да направят.
302
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не ни занимавайте с тези повече
301
2
 
19
 
! Отговори
Емил Траверса преди 1 година
От ул. Козяк ме изпратиха да отклонявам влиянието от случая със Семерджиев дето прегази две истински жени!
300
1
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
В България може да кара даже ролкови кънки по магистралата,защото на полицията не й наредено да организира "акция по залавяне на недобросъвестни водачи".Чакаме някой да й нареди на въпросната полиция,да благоволи да си свърши работата.
299
1
 
9
 
! Отговори
Хора преди 1 година
Тъжна вест. Очакваното се случи, Емили е карала тротинетката си днес, към 18:00 когато Боко тиквата се е включил на живо, за да уведоми населението, че той е без алтернатива, но все пак няма да управлява защото сега не му е кеф и си е накривил шапката и си заминал да си гледа работата.
298
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
моторно превозно средство способно на висока скорост, без мигачи габарити стопове, без регистрация, без гражданска, преглед, без книжка, за мен това е А кагегория средство, това не трябва да може да се движи по обществени пътища, къде са органите , няма ги, пазят си рецидивистите и им помагат със стълби да се приберат след поредното нелепо убийство
297
1
 
10
 
! Отговори
Стоянов преди 1 година
Тея двамата трябва всеки ден по 365 дни в годината да ядат мекици, от кой където им падне яко мекици и тутманици, може би тогава ще се ориентират кой пол са най накрая. Ако не се земат мерки срещу такива индивиди тежко ни горко, ше ни заменят К..у..р..вите в парламента с такива недоразумения и с България се приключва.Уж всекиден се гласуват закони, аз есин видях да се спазва или налага.
296
2
 
4
 
! Отговори
Жоко преди 1 година
Аз имам еднна кокожена тартънетка с две колела за таз.
295
0
 
9
 
! Отговори
Мимокмок преди 1 година
Тая като си размаже топките по асфалта,ще се откаже сам/а....Боже,слез си прибери вересиите.....първо грешните,после смешните.....
294
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - Защо толкова статии на този/тази/то или както е... - ------ - защото оня с юмручето "мутри вън" и с нескопосната промяна, която не успя да продължава,така се омотаха, че сега не могат да иамислят никакъв полезен ход! За това ли да пишат?
293
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мома с *** кара без книжка, край на новината.